Dobrý večer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Poslední červnovou neděli se rozhodl bývalý velký talent a fotbalový brankář Jindřich Skácel uspořádat přátelský zápas legend prostějovského klubu a Sigmy Olomouc. Za horkého počasí se na prostějovském stadionu sešly bývalé hvězdy obou celků, které fanouškům předvedly pěknou fotbalovou podívanou okořeněnou humornými prvky. Diváků se sešlo celkem dost, a ti, co přišli, toho rozhodně nelitovali. Kromě fotbalu na ně čekala spousta legrace a hecování z obou stran.

Zápas probíhal od začátku v celkem poklidném tempu. Určujícím faktorem bylo velké vedro, dalším, že se jednalo o zápas, který si chtěli všichni zúčastnění především užít a bavit i diváky. Výsledek zápasu předvedené hře příliš neodpovídá, ale v tomto zápase byl výsledek opravdu až na posledním místě.
Domácí družstvo poskládalo daleko mladší sestavu než Hanáci. Což se projevilo hned v prvních minutách zápasu. Největší problémy dělal obraně hostů Petr Bílý, který stále unikal. První gól připravil do prázdné branky. Druhý gól vstřelil poté, co utekl všem z poloviny hřiště a krásným lobem se nemýlil. Pro třetí gól si znovu došli domácí až do prázdné branky. Po patnácti minutách to tedy vypadalo na ručník. Hra se ale poté vyrovnala. Sigma zabrala a dokázala snížit po pohledné akci, kdy první střelu ještě brankář vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Potom svou největší šanci v zápase nezužitkoval organizátor akce Skácel, který se objevil sám před brankou, jeho střela totiž skončila pouze na břevně. Zbytek prvního poločasu se střídaly akce na obou stranách, ovšem nikdo neměl přesnou mušku, a tak za stavu 3:1 došlo na občerstvení.
Druhá půle byla ještě těžší pro obě strany. Horko stále neustupovalo. Sigma druhou půli začala lépe a tlačila do obrany Prostějova, který chtěl za každou cenu snížit. Jenže své šance nedali a znovu trestal Bílý, který se dostal do brejku a znovu nedal brankáři Vítovi šanci. O chvíli později se situace opakovala, Sigma útočila, ale domácí se dostali k míči, a když šli ve čtyřech na jediného Kučerňáka, byla z toho pátá branka Prostějova. Poté se dostali hosté k trestnému kopu zpoza vápna, Malík k němu nikoho nepustil a lépe trefit nemohl, nádherná branka. Bílý byl ale při chuti, když znovu prchl všem a znovu věděl, jak na brankáře vyzrát. V posledních chvílích zápasu si ještě Sigma vybojovala penaltu, kterou proměnil na „panenku“ Malík a završil tím svůj hattrick.
Na straně Prostějova bylo nejvíce vidět Petra Bílého, který neustále utíkal obraně hostí. Na druhé straně to byl určitě trenér úspěšné devatenáctky Sigmy Tomáš Janotka, který by se na hřišti stále neztratil ani v soutěžním zápase.

SESTAVY:
OP PROSTĚJOV: Pokorný – Trnavský, Bureš, Skácel st., Skácel ml., Bílý, Kučera, Šefčík, Pup, Frýbort, Slouka, Stejskal, Krupička.
SIGMA OLOMOUC: Vít – Malík, Kučerňák, Machala, Matuška, Kobylík, Janotka, Malík, Fiala, Sedláček, Mucha, Duda.

POHLEDEM HRÁČŮ:
TOMÁŠ JANOTKA: „My si každý takový zápas užíváme a jsme rádi, že se můžeme zúčastnit takových exhibičních zápasů. Tady je naprosto jedno, kolik je komu let, a vůbec nejde o výsledek. Hlavní je, že jsme si to všichni užili, a doufám, že i diváci.“
LADISLAV KUČERŇÁK: „Přes to velké vedro a přes celkem nečekanou sestavu domácích, kteří nastoupili v daleko mladší sestavě, než jsme čekali, si myslím, že to bylo celkem dobré. (smích) Počítal jsem trošku, že tu budou hráči z generace, kdy jsem já přicházel do Prostějova, jako byli Pospíšil, Bartoušek, Stužka, Růžička a další. Ale zahráli jsme si dobře, to je to hlavní.“
JINDŘICH SKÁCEL ST.: „Splnili to, co jsme si přáli. Na krásném a suprově připraveném hřišti, navíc s nejlepšími možnými míči a se soupeřem, kterého jsme vždy obdivovali. Ani nevím výsledek, který je mi jedno. Oni měli nevýhodu, že měli vzadu starší hráče. Hra byla velmi vyrovnaná, ale rozhodl ten věk, který byl na obou stranách odlišný. Jsem rád i za syna, který si tento zápas dal ke svým kulatým čtyřicátým narozeninám, které bude mít v listopadu. Myslím si, že mu to vyšlo opravdu pěkně.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...