Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dlouho očekávaný los soutěží je tady. Ve čtvrtek proběhlo v olomouckém BEA centru rozvržení krajských tříd pro soutěžní ročník 2019-2020. Těch se v nadcházející sezóně bude účastnit celkem 16 týmů z Prostějovska včetně dvou zástupců v krajském přeboru, nejvyšší regionální soutěži. Nováčkem jsou Vrchoslavice, které se vrací po roční pauze, posun nahoru zaznamenala Lipová, která doplňuje Kralice v nejvyšší soutěži. Naopak Klenovice na Hané, ale i Pivín a další postup odmítly...

Krajský přebor nově bude mít dva zástupce z Prostějovska – ke Kralicím, které letos skončily dvanácté, se přidá také Lipová, která dokázala postoupit, a to s velkým náskokem a předstihem. „Nemáme kdovíjaké cíle, budeme se snažit v klidu uhrát ligu,“ poznamenal po postupu předseda klubu Eduard Beníšek.
Kromě postupů, a naopak odmítnutí posunu výše, se ale odehrála i jiná škatulata. Konice například bude nově nastupovat ve skupině „B“ I.A třídy kam ´přestoupila´ z áčka. „Přesun tak úplně nekvitujeme, čeká nás ale hodně derby zápasů,“ poznamenal k novince trenér Konice Petr Ullmann. Společně se svým mužstvem doufal, že se přeci jen uvolní místo v krajském přeboru. Tam však Konice nakonec nepostoupila. „Sezóna byla velice úspěšná, většina z nás ale byla kvůli nepostupu nakonec smutná a zklamaná. Snad se zadaří napotřetí,“ doufá Ullmann. Díky přítomnosti Konice bude v I.A třídě skupině „B“ opět hned šest mužstev z Prostějovska.
V I.B třídě moc změn z pohledu týmů z Prostějovska není. Kromě jediné: TJ Haná Prostějov bude nově působit v „béčku“, stejně jako Smržice a Jesenec-Dzbel. Ani jednomu týmu se příliš nedařilo a budou chtít zapomenout na nepovedenou sezónu. „Nikdo nám z týmu neodešel, naopak jednáme o příchodu asi sedmi hráčů, na cestě je nový gólman a například také střední i krajní záloha,“ uvedl trenér Jesence-Dzbelu Petr Tichý. Ten se celou sezónu potýkal s nedostatkem hráčů i zraněními. Je otázkou, zda-li se situace změní.
Do „A“ skupiny naopak přibyly Vrchoslavice. Na úvod změří nováček ligy a také navrátilec síly s Tovačovem. „Bude to těžké, Tovačov je nevyzpytatelné mužstvo, které mělo naposledy velmi dobrý podzim a pak šlo dost dolů,“ uvedl trenér Vrchoslavic Miroslav Panáček. Doufá hlavně, že jeho tým bude proměňovat šance. „Naposledy nás jejich spalování stálo ligu,“ připomněl. Podobně jako ostatní trenéři se i on potýká s nedostatkem času na přípravu k další sezóně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...