Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První z kvarteta přípravných zápasů odehráli fotbalisté 1.SK Prostějov v rozpálené polovici týdne v Bedřichově, kde jim byla za soupeře domácí Jihlava. Tým, který přes nepřízeň rozhodčích sahal po postupu z baráže zpět do první ligy, Hanáky jasně přehrál v obou poločasech a nedovolil jim vstřelit ani branku. Naopak svou čtveřici branek rozdělila Vysočina rovnoměrně do obou poločasů.

Trenér Machala celkem logicky vzal s sebou na Vysočinu především hráče, které potřeboval testovat. V brance dostal příležitost před zraky svého otce, asistenta trenéra Jihlavy Josefa Muchy, syn Filip. Největších změn doznala záložní řada, kde zůstal z původní sestavy pouze Lutonský, Koudelku na hrotu doplnil Srb Ilić. Jihlava si tak držela po celý zápas jasnou převahu, měla lepší pohyb, byla silnější na balónu a Hanáky převyšovala i v kombinaci.
Přesto to bylo právě eskáčko, které mohlo jít do vedení díky Koudelkovi. Ten se nejprve na konci první dvacetiminutovky dostal za obranu a domácí branku ohrozil střelou z úhlu, poté se postavil k exekuci přímého kopu, ale Vejmola jej vychytal. Mucha se vytáhl pravda už po dvou minutách hry, kdy likvidoval dobře umístěnou hlavičku Jawa.
Střelu Klobásy zblokovala hostující obrana, Cupákův pokus vyrazil Mucha. Pět minut před přestávkou po centru hlavičkoval Jawo do břevna, míč se odrazil těsně před brankovou čáru, což na této úrovni pochopitelně nemohlo být verifikováno videorozhodčím. Mimo tři tyče skončily pokusy Tlustého a opět Jawa.
Závěr poločasu eskáčku vůbec nevyšel. Zoubele aktivním napadáním získal míč, vysunul dopředu Klobásu a ten se sám před Muchou nemýlil – 1:0. Zoubele byl v poslední minutě i u zrodu druhé branky, kdy se míč dostal k nabíhajícímu Smejkalovi, který bez problémů zakončil – 2:0.
Po změně stran se do centrovaného míče krásně položil Mikuš, Mucha byl ale na místě. Šance domácích chabě vyvážila pouze Susova hlavička po rohu těsně nad břevno. Dvacet minut před koncem unikl Křivánek, který předložil ideální míč Mikušovi – 3:0. Ten dal v úplném závěru ještě poslední branku, když se na hranici vápna pěkně uvolnil a přesnou střelou dal výsledku konečnou podobu. (tok)

Pohledem trenéra
Oldřich MACHALA
-1.SK Prostějov
„Utkání jsme brali pouze jako testovací, z tohoto pohledu je také potřeba nahlížet na výsledek. Nehrály opory Polák či Kroupa, k utkání jsme nastoupili ihned z tréninku. Přesto jsme první poločas odehráli vyrovnané utkání, o výsledek jsme přišli zbytečnou vlastní chybou, po níž vstřelil soupeř úvodní branku. Po utkání jsme si vyhodnotili jednotlivé výkony a rozhodli o hráčích pro další průběh přípravy.“

FC Vysočina Jihlava – 1.SK Prostějov 4:0 (2:0)
Branky: 42. Klobása, 45. Smejkal, 70. a 90. Mikuš
Diváci: 100

Sestavy:
FC Vysočina Jihlava: 1. pol.: Vejmola – Svoboda, Tlustý, Vedral, Javůrek – Vaculík, Cupák – Smejkal, Klobása, Zoubele – Jawo. 2. pol.: Lancman – J. Pavlík, Křišťál, Tijani, Novotný – Lacko, Ritter – Mikuš, Beltran, Novák – Křivánek. Trenér: Radim Kučera
1.SK Prostějov: Mucha – Kotouč, Janíček, Schuster, Zapletal – Pašek, Merdita, Stanimirović, Lutonský – Koudelka – Ilić. Náhradníci: Peka – Šteigl, Biolek, Sus, Pernackij, Kiška, Korovikov, Dittmer. Trenér: Oldřich Machala






IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...