Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Souboj „o šest“ bodů mezi domácími Nezamyslicemi a hostujícím družstvem z Výšovic byl víkendovým šlágrem Okresního přeboru – II. třídy OFS Prostějov. Nezamyslice po celý sobotní zápas 23. kola tvořily hru, ale nebylo jim to nic platné. Výšovice jim ukázaly lekci z produktivity. Po první půli, která skončila těsným vedením favorita dokázaly Výšovice vyřešit dvě brejkové situace a bylo rozhodnuto. Luděk Olbert dokázal vsítit hattrick, na všechny tři branky mu nahrál, dnes výborně hrající, Zdeněk Fildán. V závěru domácí pouze upravili výsledek na konečných 1:4. Večerník tento zápas sledoval živě.

Hned na začátku důležitého střetnutí se dostal Musil do úniku, jenže prováhal možnost vystřelit a obrana jej stihla odzbrojit. Chvíli nato se řítil ze strany domácí Vévoda, první pokus zlikvidoval brankář Škop, následná dorážka orazítkovala tyč. Pravidlo nedáš dostaneš se začalo ukazovat. Fildán se dostal s míčem do vápna, střílenou přihrávkou vybídl Olberta a ten z malého vápna tečoval míč do proti pohybu brankáře „Nezátek“ - 0:1. V závěru první půle ještě Olbert provětral rukavice brankáře Dvořáka dobrou střelou z trestného kopu.
Fanoušci čekali, jakým způsobem se domácí hráči vrátí na začátek druhé půle. Domácí začali velmi aktivně. Vyrovnat mohl Stejkora, který šel sám na brankáře z pravé strany, jenže místo nahrávky zvolil střelu, která letěla mimo tři tyče. O chvíli později se Plucnar zjevil sám před brankářem po dobrém centru, jenže jeho hlavička letěla nad. Hosté tyto šance přežili a přišel tvrdý direkt pro domácí mužstvo. Fildán znovu kontroloval míč ve vápně soupeře a předal ho Olbertovi, který vystřelil za tyč 0:2. Třetí branka přišla po kombinaci Dudíka s Fildánem. Fildán nakonec posunul míč pro Olberta, který do prázdné brány završil hattrick – 0:3. Domácí to nevzdávali a stále se snažili brankou odpíchnout k dramatickému konci, jejich koncovka ale byla žalostná. A tak znovu trestali hosté. Ryšánek vyslal, která skončila až v brance a domácí pili kalich až do dna – 0:4. Na konci zápasu byla odpískaná penalta za ruku. Musil ji zkušeně proměnil, ale sám věděl, že byla pouze kosmetická úprava – 1:4.
Výhrou se Výšovice drží v boji o záchranu, Nezamyslice ještě budou muset také bojovat, aby se vyhnuly sestupu.

POHLEDEM TRENÉRŮ:
Vlastimil MICHLÍČEK – Haná Nezamyslice
„Je to přesně to, co nás trápí celý rok, my jsme měli devět tutových šancí, desátá byla penalta, tu jsme jedinou proměnili. Zkrátka když nedáme góly, nemůžeme vyhrát. Prohráli jsme navíc hloupými góly. Řekl bych i s nejslabším soupeřem, jaký tu letos byl. Je to smutné, mohli jsme si už záchranu pohlídat.“

Michal DUDÍK – FK Výšovice

„Dle mého jsme vyhráli zaslouženě. Řekli jsme si, že do tohoto zápasu půjdeme bez nervů a budeme si fotbal užívat. Že se nebudeme hádat, nebudeme řešit věci s rozhodčími a budeme se soustředit na fotbal. Rozhodl první gól, který nahlodal soupeře, a měli jsme taky ještě nějaké šance, stejně jako soupeř. Měli jsme i štěstí, gólman nás podržel. Ve druhé půli jsme si řekli, že když dáme druhou branku, soupeře to položí, a vyšlo to. V Nezamyslicích jsme strašně dlouho nevyhráli, já jsem spokojený, kluci to odedřeli a můžeme slavit.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...