Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V sobotním souboji 24. kola Smoos I.B.třídy skupiny „A“ Olomouckého KFS se ve veledůležitém zápase utkaly týmy Klenovic na Hané a „béčka“ Ústí u Hranic. Šlo skutečně o hodně. Souboj druhého s prvním čtyři dějství před koncem sezóny sliboval zápas jako řemen. Předpoklady se potvrdily, diváci si přišli na atraktivní fotbal. Nechyběly šance, góly ani nervozita trenérů, z nichž jeden musel konec zápasu koučovat na dálku z tribuny. A nakonec ani radost domácích, Klenovice urvaly výhru a po uplynulém víkendu se vyšvihly do čela tabulky!

Stav před výkopem
Rezerva Ústí u Hranic byla před sobotním duelem s dvoubodovým náskokem v čele, nicméně v jarní části se hráči hostů nepotkali s příliš velkou formou. V základní hrací době vyhráli jen třikrát z osmi zápasů, další dva zvládli až po penaltách a hned třikrát odešli ze hřiště poraženi. To Klenovice se mohou prezentovat lepší formou. Herně sice jejich zápolení mnohdy není až tak přesvědčivé, přesto si domácí mančaft došel pro šest výher, byť často pouze o gól. Naposledy však svěřenci kouče Horáka dostali půltucet branek v Tovačově a měli tak co napravovat. Vyloženého favorita tak šlágr nejnižší krajské soutěže neměl.

Vývoj zápasu
První poločas patřil zprvu hostujícím hráčům. Ti tlačili, dostávali se do šancí a požár před bránou musel velmi často hasit Přikryl. V 16. minutě musel vyběhnout proti Frydrychovi. Po souboji Lišky s tímtéž hráčem pak skončil po důležité teči míč na tribuně. Zhruba od 25. minuty už ale hrozili i domácí, kteří byli do té doby převážně v defenzivě. Zejména ve 30. a 36. minutě měli velké šance. Ale neproměnili je.
Druhý poločas přinesl vcelku vyrovnanou podívanou, nicméně iniciativu postupně přebírali domácí. Byli častěji na balonu, soupeře naopak na rozdíl od prvních dvaceti minut zápasu takřka nepouštěli ke střelám. V 50. minutě padla první branka, hlavou se prosadil Borovský po hození autu. V 74. minutě se radovali i hosté, ale sudí branku pro ofsajd neuznali. Hned na to se ale ústecká rezerva přece jen prosadila. Pět minut před koncem ale udeřil Grepl a bylo rozhodnuto. Soupeř už na dotažení manka neměl sílu ani čas.

Zásadní okamžiky
Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům. Kombinovali, stříleli, snažili se jít do branky. Až v 18. minutě byla vidět větší šance domácích, kombinace Rozehnala s Borovským ale k brance nevedla. Rozehnal byl také u zajímavé akce ve 30. minutě, kdy nabil Zapletalovi, jehož střelu pod břevno ale brankář vyrazil. Sencovice pak na druhé straně potrápil nákopem ze standardky. Lukáš Frydrych pak šel podruhé v zápase osamocen na brankáře, ale Přikryl si s jeho pokusem poradil. Domácí v průběhu prvního poločasu srovnali hru a k jeho konci už měli mírnou převahu. Nicméně nedařilo se jim proměňovat šance, které si začali vytvářet.
Druhý poločas začal sérií šancí Klenovic, z nichž třetí byla gólová. Ještě předtím ale Borovský zahodil dobrou šanci, kdy po nahrávce z rohu mohl zakončovat. Podobně se dařilo Spálovskému, který netrefil přesně míč z voleje. Hned následně ale domácí udeřili, když se hlavičkou prosadil Borovský – 1:0. Hned na to navíc mohly Klenovice vést o dvě branky, Zapletal ale nastřelil pravou tyč. V 63. minutě mohli hosté srovnat, Rebenda ale nemířil k tyči přesně. Ústí se snažilo dostat do zápasu a v 74. minutě se po hlušší pasáži zápasu prosadilo. Branka ale pro ofsajd nebyla uznána, načež byl pro své výroky odeslán na tribunu trenér hostí Zeman. Čtyři minuty na to ale Ústí B udeřilo, sražený centr skončil u levé tyče. Nervozita poté narůstala. Borovský mohl rozhodnout, ale z osy trefil jen hráče před sebou. Utkání tak rozhodl až pět minut před koncem Grepl, který z pomezní čáry dostal míč od Rozehnala. S první střelou ještě neuspěl, míč se k němu ale odrazil znovu – 2:1. Výsledek už si pak domácí zkušeně pohlídali.

Osobnost utkání
Rozhodně David Pokorný. Klenovický brankář se prezentoval velmi dobrým výkonem, kterým přiváděl soupeře k šílenství. Přestože na něj přinejmenším třikrát za zápas startovali osamocení soupeři, dokázal si s nimi ve všech případech poradit. Za jediný gól ve své síti vzhledem ke zmatku před bránou příliš nemohl. Spoluhráči mu mohli děkovat zejména za skvěle odchytaný první poločas.

Zajímavost duelu
Ani ne tak zajímavost jako spíše v Klenovicích klasika. Opět totiž dorazilo poměrně hodně diváků, kteří zaplnili zdejší tribunu a udělali týmům solidní kulisu. Navíc, a to už vůbec není v nižších soutěžích zvykem, diváctvo v Klenovicích je poměrně mladé. A dle toho si všichnio fotbal užívali.

Atmosféra střetnutí
Plná očekávání. Koneckonců šlo o důležitý souboj pro oba týmy. Celkově se ale jednalo o přátelsky pojatý mač. Nebyly příliš k vidění ostřejší souboje a až na konec druhého poločasu ani výpady vůči rozhodčím.

Pozápasové hodnocení trenérů
Vladimír HORÁK – Klenovice:
„Potvrdilo se, že má Ústí výborný tým. Myslím si, že to bylo nejlepší mužstvo, co zde hrálo na jaře. A z naší strany i vzhledem k sestavě jedno z nejlepších odehraných utkání. Podle mě remízové utkání, ale měli jsme více štěstí. Dali jsme dva góly, nastřelili tyč, měli jsme tam ještě další šance. U soupeře bylo vidět, že je velice dobře fyzicky připraven, přijel navíc posílen z áčka. Myslím si, že nás po fyzické stránce přehrávali. Ale my jsme trpělivě čekali na šance, proměnili je a nakonec jsme šťastnější. I když, remíza by byla spravedlivější.“

Jakub ZEMAN – Ústí:
„V prvním poločase bohužel rozhodlo to, že jsme nedali dvě tři vyložené šance. Ve druhém jsme udělali dvě chyby vzadu. První chyba po vhozeném autu, to se nesmí stávat. A ve druhém případě pravý obránce trošku propadl. Zas to byl však mladý kluk, který teprve nabírá zkušenosti. Ale to bylo vyloženě v nás. V prvním poločase jsme měli rozhodnout, tam byly vyložené šance pro nás.“





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...