Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Hned několikanásobnou dohru má středeční pohárový duel mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha. Finále MOL Cupu hrané na olomouckém Andrově stadionu skončilo k nelibosti fanoušků i hráčů Baníku 2:0 pro nové šampiony. Notná část „chacharů“ se zlobila kvůli odpískané penaltě, kterou ve 37. minutě proměnil Souček, a jež začala být na veřejnosti záhy zpochybňovaná nakonec i samotným hlavním rozhodčím. Fyzicky to ale odnesl jiný sudí, Petr Antoníček z Prostějova. Ten byl při utkání jako videorozhodčí a letmý kontakt Procházky s Ngadeuem potvrdil jako penaltový.

Část příznivců Baníku penaltový verdikt nestrávila ani pár minut po zápase a když se naskytla příležitost, rozhodla se tento čin potrestat. Ovšem tím nejhorším možným způsobem. Když se totiž štáb videorozhodčího chystal k odjezdu, přišla k nim skupinka ostravských příznivců a jeden z nich udeřil právě Petra Antoníčka pěstí do obličeje. K dalšímu fyzickému kontaktu už naštěstí nedošlo. Po zásahu městské policie se totiž útočníci rychle rozprchli. „Schytal jsem jednu ránu pěstí, pak rychle zakročila policie,“ vrátil se k inkriminovanému momentu pro Večerník Antoníček. Do nemocnice se šrámy nakonec nemusel.
Celá záležitost ale nechybí ani v zápise o utkání. „Po skončení utkání při odchodu týmu VAR ze stadionu k automobilu došlo nejprve k slovnímu útoku na tým VAR a následně k fyzickému napadení člena týmu VAR Petra Antoníčka fanoušky FC Baníku Ostrava - povalení na zem a úder pěstí do hlavy,“ uvádí se mimo v oficiálním dokumentu.
Útok následně okomentovala fotbalová asociace. „FAČR jednoznačně odsuzuje incident, ke kterému došlo po finálovém utkání MOL Cupu, kdy byl zástupci fanoušků klubu FC Baník Ostrava fyzicky napaden člen týmu VAR Petr Antoníček. Asociace jako pořadatel utkání si zároveň uvědomuje, že došlo k chybě v komunikaci mezi sudími a bezpečnostními složkami, které měly zajistit bezpečný odjezd rozhodčích z místa utkání, a přijme v tomto směru patřičná opatření,“ sdělil Michal Jurman z oddělení komunikace.
Zápasem se už zabývala disciplinární komise. Konkrétně řešila chování fanoušků Slavie i Baníku – oba tábory nešetřily pyrotechnikou a vhazováním předmětů na hřiště. Například na straně Ostravských šlo o použití šedesáti bengálských ohňů, dělobuchu a dýmovnice. Baník pak má navrch také útok na Petra Antoníčka, kterým se nyní zabývá i policie. „O napadení rozhodčího jsme se dozvěděli z médií a z úřední povinnosti jsme v této věci zahájili prověřování,“ informoval mluvčí policie Libor Hejtman. FC Baník Ostrava dosud na dotazy redakce nereagoval.
Nicméně důsledky může nést také rozhodnutí samého Antoníčka. Disciplinární komise se totiž bude zabývat také nařízením penalty, která byla nejen dle expertů, ale Komise rozhodčích minimálně hodně přísná a spíše nařízena být neměla, i červenou kartou pro Milana Baroše za nesportovní chování, který nesmí rozhodnutím komise nastoupit v příštím zápase v baráži o účast v Evropské lize. Další jednání o osudu aktérů pohárového zápasu projedná FAČR ve čtvrtek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...