Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Šlágr víkendových bojů v Přeboru OFS Prostějov – II. třídy se hrál v Brodku u Konice, a pro sebe jej urval favorizovaný tým Vrchoslavic. V krásném sobotním odpoledni se chtěl lídr soutěže dalším tříbodovým ziskem přiblížit oslavám a návratu zpět do krajské soutěže. A to se nakonec hostům podařilo. Domácí hráči ale nedali kůži zadarmo, a kdyby třeba přidal druhou branku Grepl, kterému stačilo hlavou doklepnout míč do sítě, nejspíše by ještě Vrchoslavickým notně zkomplikovali cestu byť jen k jedinému bodíku... Jenže jeho pokus šel mimo a hosté dokázali zápas ve druhé půli otočit.

Než si diváci stihli posedat, už se mohlo měnit skóre. Domácí se dostali k rohovému kopu a propadený míč na zadní tyči nakonec skončil mimo branku. Hosté odpověděli také svou šancí na začátku zápasu, k odraženému míči se na velkém vápně dostal Horák, ale prováhal ideální moment a pak už mířil o pár metrů vedle. Hra se poté uklidnila a diváci byli svědky spíše velkého boje než fotbalové krásy. V 19. minutě utekl Pavel Grepl po levé straně a předal míč Kolářovi, který si s ním věděl rady a přízemní střelou na vzdálenější tyč otevřel účet zápasu – 1:0. Vrchoslavice se v první půli nedokázaly dostat ke své kombinační hře, za což mohlo dobré napadání domácích hráčů a také i terén, na kterém míče často odskakovaly. Ke konci poločasu domácí Koudelka přešel přes 4 hráče a předložil balon Kolářovi, který tváří v tvář brankáři orazítkoval břevno. Poločas tedy skončil jednobrankovým vedením Brodku.
Ve druhé půli se očekával tlak lídra, který rozhodně s první půlí nemohl být spokojen. Během první čtvrthodiny se diváci žádného většího fotbalového momentu nedočkali. Poté přišel přímý kop pro domácí z poloviny hřiště. Dlouhý nákop brankář Kováč pouze vyrazil a Kryštof Grepl byl sám na malém vápně připraven na dorážku. Jeho hlavička ale skončila o pár metrů vedle. Po této šanci přišel zlom. V 62. minutě hosté dokázali vyrovnat. Liška dostal krásnou přihrávku za obranu a zkušeně poslal míč kolem brankáře do sítě – 1:1. Zápas se následně hodně kouskoval, hosté se hnali dopředu a domácí se snažili hrozit z brejků. Čtvrt hodiny před koncem přišel sporný moment ve vápně, kde se Horák dožadoval odpískání pokutového kopu. Píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. V 80. minutě přišel rozhodující moment. Odpískaný faul za velkým vápnem rekrutoval v trestný kop pro hostující družinu. Míč si postavil Tomáš Hradil a poslal ho nechytatelně na vzdálenější tyč, kde vymetl všechny pavučiny. Ukázková branka znamenala vedení a nakonec i vítězství Vrchoslavic - 1:2. Konec zápasu si totiž hosté zkušeně pohlídali a díky další výhře tak i čtyři kola před koncem vévodí pořadí okresnímu přeboru. Konický Brodek se i přes porážku stále drží v klidném středu tabulky.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Radovan VLČAR (vedoucí mužstva) – Jiskra Brodek u Konice:
„Myslím, že vyhrálo šťastnější mužstvo, ne lepší. V prvním poločase jsme mohli jít do vedení 2:0, i ve druhém měl Kryštof Grepl na hlavě zvýšení, tutový gól. Druhý poločas už bylo hostující mužstvo víc na míči, bylo trochu lepší. Brodecký tým předvedl výkon na hranici svých možností a hrál perfektní fotbal, zodpovědně, kluky můžu jedině pochválit. Troufnu si říct, že jsou týmy, které nás přehrály výrazněji. Například rezerva Čechovic, u které se divím, že jsou na spodu tabulky.“

Miroslav PANÁČEK – Sokol Vrchoslavice
„Na tomto hřišti se moc nedal hrát fotbal... My jsme se potrápili s první brankou, když jsme dostali laciný gól, když jsme soupeři umožnili se tam dostat. Soupeř nakopával a my jsme chtěli hrát technický fotbal, který tady moc hrát nešel. Ve druhé půli jsme ukázali sílu mužstva, kdy jsme si dokázali vytvořit tlak. Na to že nám chyběli hráči základní sestavy, bych utkání hodnotil jako velmi bojovné. Tady nikdo neví, kam mu míče odskočí. Mrzí mě ta neodpískaná penalta, která si, myslím, že byla jasná. Soupeř byl snaživý, houževnatý. Myslím si, že jsme ho dokázali naší hrou unavit a díky tomu jsme utkání strhli na svou stranu.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...