Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: V souboji 23. kola Smoos I.B.třídy, skupiny „A“ Olomouckého KFS na sebe v regionálním derby narazily týmy Otaslavic a Pivína. Přestože se oba po celý ročník pohybují na opačných pólech tabulky, uplynulou sobotu vpodvečer předvedly vskutku velkolepou podívanou: šest gólů, řadu krásných akcí, tvrdých soubojů o míč a taky jeden nedotažený obrat. Zatímco totiž hosté ovládli první poločas, domácí si chuť spravili ve druhém, když dvoubrankové manko nejenže stáhli, ale dokonce byli i blízko tříbodovému vítězství. O to však „Metle“ v samém závěru přišly a musely se tak spokojit s triumfem v penaltovém rozstřelu. I tento skalp Pivína, který byl ještě nedávno lídrem grupy, má pro nováčka cennou hodnotu. Naopak hosté zřejmě definitivně přišli o poslední postupové naděje.


Stav před výkopem
Ani jeden tým nebyl před zápasem v dobrém rozpoložení. Pivín nevyhrál čtyřikrát v řadě, čímž přišel o první příčku a momentálně klesl na třetí. Jeho šance na postup do I.A třídy se tak výrazně zmenšily. Nováček z Otaslavic padl před tímto střetnutím dvakrát. Tým z jižního Prostějovska ale může být víceméně v klidu: z devátého místa se totiž nesestupuje a náskok na spodní příčky tabulky měly Otaslavice dostatečný.

Vývoj zápasu
Zprvu tón utkání udávala skutečnost, že se Pivín brzy prosadil. Vydařené brejky znamenaly po hrubé čtvrthodince dvoubrankové vedení hostů, což byl pro Otaslavické šok. Favorit si držel víceméně po celý první poločas herní převahu, často hrozil z brejků a rychlých kombinací. Těch se na otaslavické straně nedostávalo, nicméně i tak domácí dokázali do přestávky snížit, když si pro sebe herně uzmuli desetiminutovku v poslední pasáži úvodní půle.
Zatímco v prvním poločase působili hosté fotbalověji, druhý patřil jednoznačně domácímu celku. Osm minut po přestávce se podařilo odražený míč u tyče dorazit Tomáši Honovi a začínalo se znovu. Šest minut na to brankář nedosáhl ani na pokus Zatloukala. Až poté se Pivín vrátil ke hře, která mu vyhrála poločas a těsně před koncem slavil po využití standardky. Penalty pak více sedly domácímu týmu.

Zásadní okamžiky
Do vedení se domácí zásluhou Trajera dostali už ve 3. minutě. Ve 13. to mohlo být už 2:0, avšak Svozil ale pěknou ránou minul. Tři minuty na to už ale dostal od Svozila míč Trajer do úniku a ten svoji druhou příležitost přetavil ve druhý gól – 0:2. Ve 30. minutě mohl skórovat opět Svozil, ale znovu nedal. Hosté byli po většinu prvního poločasu výrazně lepší a notně zaměstnávali obranu Otaslavic. Jenže, pak jako když utne a přišly chvíle domácích. Ve 32. minutě se dostal po zkažené hlavičce míč ke Chvojkovi a tečovaný balon skončil až u tyče pivínské svatyně – 1:2. Tentýž hráč se pár minut nato dostal do úniku, zastavila ho však srážka s gólmanem. Do konce poločasu pak stihl Svozil ukázat rychlost svých nohou, když si pohrál se dvěma soupeři, ale míč poslal z úhlu jen do brankáře.
Druhý poločas začal zprvu klidně, ovšem postupně začali získávat územní převahu domácí. Pivínu jako kdyby vedení stačilo, najednou neměl šance ani míč na kopačkách. A tak udeřily Otaslavice. V 53. minutě dorážel míč do branky syn trenéra Tomáš Hon – 2:2. Pouhých šest minut nato se prosadil také Zatloukal a zcela otočil vývoj utkání – 3:2! Až poté začal Pivín znovu hrát, jenže dlouho se mu nedařilo dostat se ke kloudné příležitosti. Zápas se totiž zvrhl v řadu soubojů o míč na středu hřiště. Když už to vypadalo, že duel skončí vítězstvím Otaslavic, využil hozený aut Frýbort a poslal zápas do penalt – 3:3. Rozstřel ovlivnilo, že kvůli zranění nechytal brankář Furst, ale musel jej zastoupit hráč do pole. I díky tomu byli nakonec šťastnější domácí.

Osobnost utkání
Nejstarší hráč na hřišti ale nejednou své soupeře pořádně vyškolil. Jindřich Koudela má letos už 41 let. Jeho zkušenosti a obratnost se však spoluhráčům nesmírně hodily. A nejen to, přestože hrál vzadu, podařilo se mu připravit také druhý gól pro své spoluhráče.

Zajímavost duelu
Kvůli marodce musel Pivín vzít zavděk juniory. V sestavě byli hned tři, z toho dva v základní. Druhou zajímavostí je stadion. Ten se může pochlubit mohutnou tribunou a slušným zázemím. Samozřejmostí je tam i časomíra, která na vesnických hřištích není úplně obvyklá.

Atmosféra střetnutí
Napjatá, rozhodčí si tentokrát musel vyslechnout hodně komentářů. Bylo vidět, že se jedná o derby, které chtěli všichni vyhrát stůj co stůj. Na hřišti tak často létala ostrá slova. Zápas byl poměrně dost vyhecovaný, ale vše nakonec dopadlo v mezích fair-play.

Pozápasové hodnocení trenérů
Jiří HON – Otaslavice:
„V prvním poločase jsme špatně dostupovali soupeře, byli jsme všude pomaleji. Hosté nás přehrávali brejky, ze kterých jsme dostali dva góly. V šatně jsme si něco řekli, abychom to nehráli jak v první půli, že musíme být klidnější na míči, neboť do té doby jsme hráli nervózně, nedokázali si pohlídat balon. Ve druhém poločase se nám podařilo skóre otočit, škoda že nám tam nepadly gólovky, co jsme měli, ale myslím si, že remíza, na to, jak vypadala první půlka, spravedlivá. Na penalty se přiklonilo štěstí k nám, což nám moc nevychází, ale teď se to podařilo. Takže se dvěma body určitě spokojenost.“

Jaroslav SVOZIL st. – Pivín:
„Vidíte, s čím jsme přijeli.... V sestavě jsme měli tři dorostence, kteří hráli svůj zápas už ráno. Frýbort šel na hřiště z lavičky zraněný se sebezapřením a problémy měli i další. Přesto jsme měli utkání ve své moci, kdybychom proměnili šance na 3:0, bylo rozhodnuto. Tam to Trajer uspěchal u tyčky. Naopak to bylo 2:1 a tušil jsem, že domácí půjdou důrazně za vítězstvím, to se potvrdilo. Potom se tam začaly projevovat naše chyby, malý důraz v šestnáctce a hotovo. S bodem jsme ale nakonec po vývoji zápasu a vzhledem k naší sestavě spokojení.“


22. kolo: Újezdec – Němčice n./H. 3:0 (0:0), 2x Fabián Marek, Skála Martin, Otaslavice – Pivín 3:3 (1:2) PK: 4:3, Hon Tomáš, Zatloukal Dominik, Chvojka Jakub – 2x Trajer David, Frýbort Jaroslav, Ústí „B“ - Želatovice „B“ 2:2 (0:0) PK: 2:0, Šerý Daniel, Kádě Lukáš – Klimek Roman, Perutka Jonáš, Haná Pv – Troubky 7:3 (5:2), 3x Cibulec Tomáš, 3x Gábor Patrik, Krupička Miloš – Stokláska Lumír, Bittner Tadeáš, Koller Martin, Radslavice – Mostkovice 4:1 (0:0), 2x Zich René, Strnad Filip, Suchánek Marek – Šlambor Martin, Tovačov – Klenovice n./H. 6:4 (3:4), 2x Rous Tomáš, 2x Zajíc Lukáš, Pasz Daniel, Dočkal Jan – Grepl Tomáš, Pytela Martin, Rozehnal Tomáš, Dreksler Erik, Kovalovice – Jezernice 2:5 (1:3), Rybovič Filip, Krčmář Jakub – 2x Votava Matěj, Janíček Lukáš, Šanta Jan, Bosák Daniel

Průběžná tabulka po 22. kole:
1. Ústí "B" 22 16 0 6 62:34 46 3
2. Klenovice n./H. 22 15 0 7 53:33 44 4
3. Pivín 22 14 0 8 57:49 41 4
4. Troubky 22 13 0 9 50:51 38 3
5. Jezernice 22 11 0 11 54:43 35 2
6. Mostkovice 22 11 0 11 44:45 35 2
7. Újezdec 22 13 0 9 37:38 35 6
8. Tovačov 22 10 0 12 47:45 31 2
9. Kovalovice 22 11 0 11 49:50 31 3
10. Otaslavice 22 10 0 12 33:38 30 2
11. Radslavice 22 8 0 14 38:41 27 0
12. Želatovice "B" 22 9 0 13 41:55 27 2
13. Haná Pv 22 7 0 15 40:54 24 1
14. Němčice n./H. 22 6 0 16 32:61 18 1


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...