Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Přestože už prostějovským fotbalistům teoreticky o nic nešlo, sobotní zápas 29. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Chrudimí měl svůj náboj. Před domácími diváky bylo žádoucí vítězství, které by jistě udělalo radost i některým loučícím se hráčům. Samozřejmě z hlediska hostujícího celku mělo utkání zcela zásadní význam, protože tři body by znamenaly jistotu záchrany, v určitém kontextu stačil i bod jediný. A ten se nakonec na prostějovském trávníku pro oba týmy zrodil.



Jestliže do dalekého Varnsdorfu odcestovala přece jen trochu netradiční sestava, pak na domácím trávníku se vrátilo vše do původních kolejí. Především co se týče postavy brankáře, nastoupil mezi tři tyče opět Patrik Le Giang. V tomto dresu naposledy. Je totiž zřejmé, že jako hráč Vlašimi proti svému bývalému týmu ve 30. kole chytat nemůže. Bylo tak velmi milé, že se s hráčem po nástupu rozloučili před domácími fanoušky předseda klubu František Jura a sportovní ředitel Radim Weisser. Kromě brankářského dresu přibalili „Legimu“ do igelitky ještě dva přiléhavé dárky. Štangle „jihlavského“ salámu měla slovenskému gólmanovi připomenout jeho minelu z domácího utkání s celkem z Vysočiny. Balíček bonbónů „Klokánek“ jej pak má navnadit na jeho příští štaci - pražské Bohemians 1905.
Sestava prostějovského eskáčka se tedy nesla v obvyklém duchu až na zdravotně indisponované. Místo zraněného Biolka nastoupil na pravém beku Machynek, pro problémy s achillovkou nebyl na soupisce ani Píchal a tak v záloze opět dostal šanci Ukrajinec Žikol.
Ani Chrudim se neobešla bez nucených změn v sestavě. Především na hrotu jí chyběl vykartovaný útočník Vašulín, který by dělal prostějovské obraně větší starosti. Na rozdíl od podzimního utkání nastoupil do branky zkušený Mrázek.
Na to, jak bylo utkání pro hosty důležité, proběhlo v naprosto korektním a poklidném duchu, i díky solidní práci všech rozhodčích. Zahanbeni však byli domácí fanoušci, které hravě překřičelo několik skalních fandů Chrudimi. Ti udělali svému týmu vpravdě domácí prostředí, a navíc se mohli v závěrečné děkovačce radovat s týmem ze záchrany druhé ligy.
Po Prostějovu se tak v soutěži zachránil další nováček, což není úplně obvyklé. Oba loňští vítězové České i Moravskoslezské ligy dokázali svou nespornou kvalitu, v případě Chrudimi o to cennější, že se jí podařilo to, co eskáčku před dvěma lety nikoli. Totiž uhrát záchranu a být konkurenceschopní s většinou hráčů, kteří si postup vykopali.
Až třicáté kolo tedy rozhodne o dvou sestupujících z trojice Táborsko, Znojmo a Žižkov. Posledně jmenovaný tým má o bod horší výchozí pozici. A zejména sestup Znojma by byl hodně překvapivý, vždyť tento klub má za sebou nedávné prvoligové zkušenosti.
Naopak v čele tabulky už je vše jasné. Po už dříve postupujících Českých Budějovicích jde do baráže Jihlava a Zbrojovka Brno, tedy týmy, které před touto sezónou z nejvyšší soutěže sestoupily. Černý Petr opět zůstal Hradci Králové, který se bude muset o postup mezi elitu pokusit zase až v příštím ročníku.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...