Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: V nedělním souboji 15. kola Moravskoslezské divize žen mezi omácími fotbalistkami Mostkovic a hostujícími Držovic se střetly v průběžné tabulce poslední a předposlední tým. Jak se však ukázalo, mezi týmy byl veliký rozdíl. Držovice své soupeřky zejména ve druhém poločase téměř nepustily k míči a výrazně je také přestřílely. Také výsledek nakonec vyzněl jasně pro hostující tým hrající v modrém. Večerník sledoval tradičně jediné ženské regionální derby v mistrovské soutěži naživo.


Stav před výkopem
V Mostkovicích panuje herní i výsledková krize. Tým zatím ani jednou nepoznal vítězství, na svém kontě má jediný bod, navíc vstřelil dosud jen tři góly. V posledních dvou utkáních zaknihovaly Mostkovice prohry 0:5 a 0:6. To Držovicím se vede lépe. Na jaře se oklepaly z mizerného podzimu a začaly bodovat. V posledním kole porazily Mutěnice a v zápase byly i proto jasným favoritem.

Vývoj zápasu
Zápas měl prakticky od prvních okamžiků jasný směr. Držovice své soupeřky tlačily, téměř neustále se pohybovaly na jejich polovině hřiště. Kombinační hrou a dlouhými centry se snažily zdolat bránící se domácí fotbalistky. Už po první desetiminutovce se ale hostující hráčky prosadily díky penaltě. Do konce poločasu bez potíží vedly rozdílem třídy.
Druhý poločas nabídl obdobný scénář. Zprvu sice přišla hluchá pasáž bez šancí a fotbalové krásy. Posléze už se ale hosté opět rozstříleli. Zejména Malinková a Hubáčková byly v tomhle ohledu velmi aktivní. Mostkovice postupně odcházely fyzicky, přesto si ale ještě v 80. minutě vytvořily krátký tlak zakončený nepovedenou standardkou. O vítězkách ale bylo jasno už dávno předtím.

Zásadní okamžiky
Hostující hráčky mohly vést už po páté minutě. Hubáčková ale ze standardky těsně minula břevno. O pět minut později už se ale skóre měnilo. K míči se po nařízené penaltě za faul na unikající hráčku postavila Benková a ta střelou po zemi proměnila – 0:1. Následovala série centrů na druhou tyč a do vápna, ale Držovicím se je nepodařilo proměnit v další branku. Ve 20. minutě pak další ranou Benková minula břevno. Hned na to si ale Frommlová povodila dvě hráčky na lajně, nahrála před bránu Benkové a ta střelou k tyči navýšila skóre – 0:2. Ve 24. minutě se mohla prosadit i Solange Soares, ale namířila jen do gólmanky. Vzápětí pak Mostkovicím aspoň malou naději dala Kaňáková, ale solidní centr nasměřovala jen do rukavic brankářky. Vzápětí Ošťádalová uvolnila Karafiátovou, ale byla z toho jen střela z hodně uctivé vzdálenosti. Nedáš, dostaneš se potvrdilo okamžitě. Po střele z úhlu, kterou Nováčková skvěle vyrazila, se k míči dostala Malinková a zvýšila nechytatelně na 0:3. Následoval koncert Hubáčkové, která pěti pokusy zkoušela uspět, leč zradila ji muška.
Druhý poločas zprvu stáli při domácích všichni svatí. Na jejich bránu se záhy začal hrnout jeden útok za druhým. Další gól chtěla přidat Gripová, ale dobrou střelu k tyči Nováčková skvěle vyrazila. Domácí gólmanka se vůbec rozchytala k perfektnímu výkonu, snažila se dirigovat obranu a dařilo se jí vyrážet i těžké míče zpod břevna. Zaskvěla se například v 72. minutě, kdy vyrazila dobrou střelu Hubáčkové směřující do Šibenice. Hned v následující minutě ale kapitulovala počtvrté, nestačila po zmatku před bránou na dorážku – 0:4. Pět minut poté navíc Držovice přidaly pátý gól. Soarezová poslala vysoký lob od rohového praporku k tyči a zde hlavou navýšila Malinková – 0:5. Mostkovice poté zvýšily aktivitu a vynutily si několik balonů i standardku. Chvíli to vypadalo, že se jim podaří udělat aspoň čestný úspěch. Nakonec ale slavily opět Držovice, když Malinková dostala nahrávku před bránu a zatočila střelu k levé tyči – 0:6. Zápas se poté už dohrával, o vítězi bylo dávno rozhodnuto.

Osobnost utkání
Také mezi poraženými se občas najde výrazná postava. Platí to tentokrát o Veronice Nováčkové, brankářce Mostkovic. Ta musela čelit více než rovné dvacítce střel, co mířily mezi tři tyče, a dalšímu tuctu, který se mezi ně nevešel. A počínala si velmi dobře. Zapsala několik skvělých zákroků, nebála se lehnout do střely, snažila se komunikovat se spoluhráčkami. Jednoznačně nejlepší domácí hráčka.

Zajímavost duelu
Zejména skutečnost, že se jedná o týmy sousedící místně i v tabulce, dávala zápasu glanc. Některé hráčky se mezi sebou dobře znaly. Na hřišti to však nebylo znát. Místy probíhala skutečně zuřivá bitva. Především domácí tým byl hodně nervózní až podrážděný...

Atmosféra střetnutí
Uvolněná. A taky plná hlášek. Diváky pobavil třeba výrok, když mostkovická hráčka nestihla pas od kolegyně: „Vždyť víš, jak na tom jsem...“, nebo od diváka směrem k trenérovi domácích: „Proč na ně řveš, vždyť jsou to baby!“. Fanoušci, přestože jich nebylo úplně málo, se však tentokrát téměř neozývali.

Pozápasové hodnocení trenérů
Robert KARAFIÁT – Mostkovice:
k zápasu se bezprostředně po utkání odmítl vyjádřit

Tomáš JETEL – Držovice:
„Myslím, že to byl zápas jednoho družstva. Mostkovice jsme jednoznačně přehráli ve všech aspektech. Naše hra se dostává po doplnění hráček jinou úroveň, což se potvrdilo v Mutěnicích, kde jsme vyhráli 3:2. Očekávali jsme, že to potvrdíme, a stalo se. Pokud udržíme současný tým do příští sezóny, tak budeme dobrým soupeřem i pro výše postavené týmy. Budeme tak hrát, nebojím se říct, kolem středu tabulky.“

MSDŽ
13. kolo: Březnice – Holešovské holky 0:9 (0:6), 3x Šiblová Pavla, 2x Smýkalová Karolína, 2x Ševčíková Adriana, 2x Sklenaříková Eva, Brumov – Mutěnice 3:1 (2:0), 3x Machů Vendula – Ilčíková Sára, Zlín – Uherský Brod 11:1 (6:0), 6x Jakešová Eliška, 2x Vyvlečková Eva, 2x Žalková Magdalena, Strachoňová Aneta – Eliášová Petra, Mostkovice – Držovice 0:6 (0:3), 3x Malinková Soňa, 3x Benková Barbora

Průběžná tabulka po 13. kole:
1. Brumov 13 11 0 2 47:16 33
2. Holešovské holky 14 10 2 2 82:10 32
3. Zlín 13 9 2 2 47:9 29
4. Mutěnice 13 8 0 5 32:32 24
5. Vlkoš 13 5 1 7 34:45 16
6. Uherský Brod 13 5 1 7 24:37 16
7. Březnice 13 4 0 9 28:45 12
8. Držovice 13 3 1 9 21:49 10
9. Mostkovice 13 0 1 12 3:75 1



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...