Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Pořádné drama zažili diváci v Nezamyslicích, kde se na Prvního máje hrálo pravé regionální derby. Ve středečním utkání s Dobromilicemi museli v letošní sezóně tápající domácí zabrat, pokud ještě chtějí odvrátit hrozící sestup. A po zakřiknutém výkonu v úvodu zápasu se jim zadařilo. Částečně. „Nezátky“ nakonec vybojovaly bod za remízu a následně získaly druhý v penaltovém rozstřelu.

Začátek zápasu patřil hostujícímu celku. Nejprve vyzkoušel pozornost gólmana Kratochvíl, následně pálil vedle Kubíček. Dobromilice prvních patnáct minut tlačily, nicméně obraně domácích se dařilo nepouštět je příliš do šancí. Zpočátku ostýchaví domácí v 18. minutě zahrozili, Majer ale únik zakončil posláním míče do gólmana. Na druhé straně udeřilo: Vévoda se prosadil po tlaku hostí, míč skončil u tyče – 0:1. Už ve 27. minutě však bylo za nadšeného potlesku srovnáno. Rozhodčí odpískal penaltu za ruku, k míči se postavil Petr Fialka a přízemní ranou rozjásal většinu diváků – 1:1. A ve 35. minutě se Nezamyslice dokonce dostaly do vedení. Plucnar potrestal faul na kapitána svého týmu, překopl zeď a překonal gólmana – 2:1.
Do druhé půle hosté na soupeře vlétli a kromě Stejkorovy šance se Nezamyslice téměř nedostávaly za půlku. Vedení tak držely jen do 60. minuty, kdy zužitkoval roh zakončením hlavou Václavík – 2:2. Tři minuty nato navíc málem otočil vývoj zápasu, ale přízemní ránu poslal do tyče, a i když se míč odrazil za gólmana, následně vyletěl mimo vápno.
Po určitých emočních momentech, které zvedly atmosféru i v hledištu, patřil závěr zápasu opět hostům. V 85. minutě před poloprázdnou bránou zaváhal Fialka, v 88. Šoc zatočil míč ze standardky do brány, Buriánek mezi třemi tyčemi Nezamyslic si však poradil.
Vítěze tak musely určit penalty. V nich se brankáři příliš nevyznamenali. Víc se nakonec vedlo tomu domácímu, který z osmi penalt kryl tři. Před tou poslední se ale strhla hádka. K míči se postavil Šenkyřík. V tu chvíli začala dvojice diváků křičet, že gólman domácích nestojí předpisově na čáře. Penaltu hosté promarnili, následoval tak proud nadávek směrem k pomeznímu Dudovi. Na vítězství Nezamyslic to ale už nic nezměnilo. Dva body jim hodně pomohly.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Vlastimil MICHLÍČEK – Haná Nezamyslice:
„Bylo to derby se vším všudy. Přišlo hodně diváků, lidi se navzájem znali. První poločas pak patřil nám, měli jsme pět slušných šancí a dvě využili. Druhý poločas naopak byli lepší hosté, vyrovnali a my nakonec bod navíc urvali v penaltách. Za mě spokojenost, remíza byla zasloužená.“
Michal ROCHLA – FC Dobromilice:
„Byla to bída, nevím moc co k tomu říct, těžko se to hodnotí. Jeli jsme sem pro tři body, v prvním poločase nás ale srážel nedůraz při zakončení a taky v soubojích. Pak jsme po rohu vyrovnali. Se ziskempouhého bodu jsem ale nespokojený.“

19. kolo: Čechovice „B“ - Brodek u Konice 2:0 (0:0), Foret Pavel, Němeček Miroslav, Brodek u Pv – Skalka 3:4 (0:3), Zatloukal Leopold, Soldán Radek, Müller Pavel – 2x Glouzar Martin, Prokop Richard, Spisar Ondřej, Vrchoslavice – Výšovice 5:0 (1:0), 2x Dostál Martin, Liška Martin, Machálek Jan, Horák Pavel, Určice „B“ - Vícov 2:2 (1:0) PK: 4:5, 2x Vodák Petr – Šobr Martin, Tesařík Adam, Tištín – Držovice 2:2 (0:2) PK: 5:3, Slavík Josef, Cetkovský Marek – Valach Martin, Solano Valina Borja, Vrahovice – Horní Štěpánov 3:0 (kontumace), Nezamyslice – Dobromilice 2:2 (2:1) PK: 6:5, Plucnar Martin, Vévoda Miroslav – Václavík Jan, Fialka Petr


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...