Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoPouze dva body ztratili fotbalisté Určic na soupeřových trávnících. Po remíze v úvodním kole s hodně látanou sestavou ve Zlatých Horách přišly výhry v Opatovicích, Kralicích, Kozlovicích, Dolanech, Velkých Losinách a po neděli i v Želatovicích. Jubilejní desátý tříbodový zisk ve dvanáctém utkání zachoval týmu Evžena Kučery pět bodů náskoku na druhou Oskavu. Čtveřice 1.HFK Olomouc „B“, Kozlovice, Šternberk a Konice pak ztrácí již dvanáct bodů.

Želatovice - TJ Sokol Určice 1:3 (0:2)

Branky: 76. vlastní Javořík – 9. Peka, 27. Vodák, 66. Holly

Rozhodčí: Částečka – Horák, Slota

Sestava Určic: Nejezchleb – Pospíšil, Vaněk, Peka, Javořík – Bokůvka, Matoušek, Holly (72. Halouzka), Hochman – Los, Vodák. Trenér: Evžen Kučera

Proti soupeři z Přerovska se hostům opět vydařil úvod, téměř tak dokonale jako o týden dříve na Šumpersku. Martin Peka nastoupil ve středu obrany po nemoci, přesto zvládl celých devadesát minut a hned v té deváté hlavou po rohovém kopu zrušil bezbrankové skóre. Druhou branku přidal o necelých dvacet minut později ranou do šibenice Petr Vodák a třetí branku již po pauze a po spolupráci Vodáka s Losem a sólu na gólmana David Holly. Domácí dokázali už jen čtvrt hodiny před koncem snížit.

„Musím pochválit Želatovice, hrály vcelku dobrý fotbal. Mají mladé, pohybově založené mužstvo, hrají útočně. Byl to jeden z pěkných fotbalů, ze soupeřů se mi líbily asi nejvíc. Jejich jedinou slabinou je, že nemají zkušenost vzadu ani vpředu. To my máme a z toho pramenila výhra 3:1,“ povšiml si rozdílů Evžen Kučera.

Jeho hráči se tentokrát vyhnuli v předchozích utkáních téměř tradičnímu výpadku a o vedení se nemuseli příliš strachovat. „Na to jsme v poločase upozorňovali hráče. Kdybychom Želatovice za stavu 2:0 pustili do kontaktu, mohly by z toho být velké komplikace. Jsou to mladí běhaví kluci, dávali si balony. Až poslední minuty byly hektické, ale dohráli jsme je,“ neskrýval spokojenost.

V obraně mu kromě zraněných Skopalíka s Jánem chyběl i nemocný Petržela, přesto se obrana vyvarovala výraznějších chyb a inkasovala jen jednou. „Pomalu se již začínám smát, že každý zápas máme problémy se sestavou a kupodivu se nám vcelku daří a jsme první. Loni jsem sice sestavou také míchal, ale bylo to z toho důvodu, že jsem měl patnáct vyrovnaných hráčů. Tentokrát to měním podle toho, koho mám,“ podotkl.

Nyní jeho hráče prověří Ústí. Duel v Určicích začíná v neděli od tří odpoledne. „Vcelku jsme si mysleli, že to máme zmapované, ale domácí zápas s Velkými Losinami mě překvapil. Pro mě je to jeden z lepších soupeřů a nevím, co si myslet o výsledku 0:3,“ zapřemítal Kučera nad soubojem se sedmým celkem, který v posledních sedmi utkáních jen jednou zvítězil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...