Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
konice starsi_zaci

Poprvé v sezoně se spolu utkali jediní dva regionální zástupci v krajském přeboru žáků. Ve starší kategorii se zatím ani jednomu týmu nedaří a do tohoto utkání bodovala pouze Konice, naopak v mladších patří Čechovice k tomu nejlepšímu a Konice se pohybuje ve druhé polovině tabulky. Duel mladších žáků dopadl podle papírových předpokladů, souboj jejich starších spoluhráčů dopadl nerozhodně.

Malé „El Clásico“ patřilo v úvodu domácím a konická obrana v čele s Vévodou se měla co ohánět. Se vším si ale v první půli úspěšně poradila. Největší horko jí bylo již v patnácté minutě. To neudržel hostující gólman po Kumstátově dorážení míč a ten se dokutálel vedle brány. Na opačné straně unikal Juriga a domácí ho zastavili jen za cenu faulu těsně před šestnáctkou. Pluháček ale z trestného kopu trefil pouze zeď. Závěr poločasu opět patřil Čechovicím, ale série rohových kopů k brance nevedla. Naopak Konice zásluhou Tomáše Škrabala orazítkovala břevno.

Do druhé půle vyměnili oba trenéři gólmany, novým strážcům se ale tolik nevedlo a oba jednou inkasovali. Do vedení šli domácí, když nedorozumění gólmana se stoperem využil Bašný a Zatloukal pak pohodlně skóroval – 1:0. Hosté na to reagovali změnou rozestavení a zkusili hrát jen na dva beky. Z drtivého tlaku ale dlouho nedokázala udeřit a vytěžila pouze další břevno, tentokrát v podání Pajchla.

Vyrovnání se Koničtí přece jen dočkali. Střídající Michal Škrabal si na hranici šestnáctky zpracoval míč a táhlou střelou nedal brankáři šanci – 1:1. Hosté mohli stav dokonce otočit, ale potřetí v zápase zamířili jen do brankové konstrukce. To v samotném závěru vyslal Pajchl projektil z dobrých pětatřiceti metrů a zastavila ji až tyč.

Hosté si tak k výhře ze Šternberku připsali další bod a vzdálili se od osmého Lipníku, domácí se dočkali prvního bodu v sezoně.

Hodnocení trenéra starších žáků Konice Miloslava Fajstla:

„Velice důležité utkání a my jsme v něm herně obstáli. Domácí hráli velmi důrazně a navíc jsme si museli zvykat na velmi špatný a hodně bahnitý terén. Ve druhé půli jsme již byli lepším týmem, ale dostali jsme smolnou branku. Závěr byl z naší strany vynikající dostali jsme soupeře pod tlak a jenom smůla v podobě dvou nastřelených břeven a jedné tyče uchránila domácí od prohry. Vydařil se mi tah z nasazením Michala Škrabala, ještě ročník 2001, který prokázal svůj čich na branky. Zůstali jsme v tabulce před soupeřem takže z tohoto pohledu bod bereme.“

1. kolo krajského přeboru – starší žáci:

TJ Sokol Čechovice – Sokol Konice 1:1 (0:0)

Branky: 58. Zatloukal – 65. M. Škrabal

Sestava Čechovic: Liška (36. Spurný) – Němčík, Kravák, Šmerek, Hubáček – Halouzka, Šustr, Zatloukal, Bašný – Kumstát, P. Kosek. Střídali: J. Kosek, Hanák, Vybíral, Pořízka. Trenéři: Jiří Jančík a Jaroslav Liška.

Sestava Konice: Vévoda (36. Továrek) – Nedopil, Pluháček, Snášel, Pajchl – Zapletal, Novák, T. Škrabal, Procházka, Muzikant – Juriga. Střídali: Spurný, Paš, M. Škrabal. Trenér: Miloslav Fajstl.

1. kolo krajského přeboru – mladší žáci:

TJ Sokol Čechovice – Sokol Konice 8:2 (4:2)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...