Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 talentiVelký třídenní mezinárodní turnaj v Teplicích za startu pětatřiceti týmů z šesti zemí Evropy, kterého se zúčastnil i výběr 1.SK Prostějov „U10“ byl opravdu oslavou fotbalu. Pořadatelé pozvali opravdu hodně kvalitních týmů, které rozdělili do dvou skupin.

Modrou vytvořili: FC Hradec Králové, FK Baník Most, MŠK Žilina „B“, Bohemians 1905 Praha, FK Baumit Jablonec, AS Trenčín B, MFK Košice, SK Kladno, AC Sparta Praha, WKS Slask Wroclav, SK Motorlet Praha, Sigma Olomouc „A“,  FK Junior Teplice „B“ , FC Spartak Trnava, ŠK Slovan Bratislava „B“, FC Karlovy Vary, FC Dinamo Minsk, SG Dynamo Drážďany. Ve druhé žluté skupině byly kromě 1.SK Prostějov tyto celky: Slavia Praha, FK Junior Teplice „A“, AS Trenčín „A“, FC Hradec Králové, Zbrojovka Brno, ŠK Slovan Bratislava „A“, FK Mladá Boleslav, FK Tempo Praha, MŠK Žilina „A“, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc „B“, Jupie Banská Bystrica, PFK Piešťany, FK Ústí nad Labem, TSC Eintracht Dortmund, Skonto Riga.

„Za tři dny jsme se utkali s každým účastníkem ve skupině, což bylo celkem sedmnáct zápasů,“ prozradil po návratu do Prostějova Jan Naicler, jeden z trenérů prostějovského družstva. Navrch následoval poslední zápas o celkové umístění s mužstvem, které se umístilo na stejném místě v sousední skupině.

Po prvním dnu byl tým 1.SK čtvrtý za Slávií, Dortmundem a Hradcem Králové. Na konci druhého hracího dne už skončili žáci Prostějova druzí za Slávií. V neděli je čekaly poslední dvě utkání ve skupině a pak boj o umístění. „Nejprve kluci porazili Teplice 4:1 a pak přišla na řadu Slavie Praha, takže boj o první místo ve skupině. V tomto utkání jsme měli jednoznačně navrch a soupeře jsme nepustili téměř za půlící čáru. Bohužel jsme z toho vytěžili i přes několik nastřelených tyček a břeven pouze jenom jeden gól. Mladí Pražané pak z druhé střely, kterou vyslali na naši bránu za celé utkání, vstřelila vyrovnávací branku. Naši borci si znovu vytvořili velký tlak a několik šancí na vstřelení branky, ale trefili pouze opět brankovou konstrukci. A tak konečný výsledek 1:1 posunul do finále pouze o jediný bod Slávii Praha,“ konstatoval Naicler.

V boji o třetí místo čekala na prostějovské hochy Sigma Olomouc „A“, která ve své skupině skončila druhá za Spartou Praha. Hanácké derby nabídlo divákům v Teplicích bojovný fotbal se šancemi na obou stranách s konečným výsledkem 1:1. Rozhodnutí padlo po třech pokutových kopech, které vyhráli žáci 1.SK 1:0 a získali tak konečné 3. místo za dvojicí pražských "S"!

„Je to opravdu velký úspěch pro naše barvy na tomto výborném turnaji.  Naši kluci ukázali opět svoji kvalitu a dokázali se prosadit ve velmi silné mezinárodní konkurenci . Z Teplic si odváží zcela zaslouženě pohár a bronzové medaile?“ usmíval se po návratu Jan Naicler.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...