Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 urciceFOTOGALERIE Fotbaloví příznivci si i uprostřed týdne přišli na své. Na domácí půdě se v rámci vloženého 15. kola představily Určice, které hostily Tatran Litovel. Utkání rozhodl jedinou brankou kanonýr Vodák, pro domácí to znamená upevnění své první pozice v průběžné tabulce.

O několik desítek kilometrů dále hostila Konice mužstvo z Oskavy. Oba soupeři se drželi na nejvyšších příčkách a tak se dal očekávat vyrovnaný souboj. Šťastnější nakonec byli hosté, kteří na umělce v Konici měli přesnější mušku. Kraličtí zajížděli ke svému zápasu do Ústí u Hranic, odkud si nakonec přivezli plný bodový zisk, jenž má pro ně obrovskou váhu.

TJ Sokol Určice – Tatran Litovel 1:0 (0:0)

Branka: 72. Vodák
ŽK: 74. Hochman – 28. Krátký
Rozhodčí: Slabý – Vachutka, Přikryl

Sestava Určic: Nejezchleb – Javořík, Peka, Vaněk, Ján – Bokůvka, Holly (74. Petržela), Matoušek, Hochman – Halouzka (57. Los), Vodák. Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Litovle: Bača – Miklánek, Krátký, Plánička, Miklánek – Kučera, Otava, Dokoupil (81. Fidler), Krajc, Čep (86. Jarmar) -  Baránek (86. Vaca). Trenér: Jaroslav Šišma.

I po devíti odehraných kolech zůstávají, jako jediné, Určice bez porážky. Také proto vévodí průběžné tabulce olomouckého Krajského přeboru. Dalším mužstvem, který ztroskotal na výborné formě určického týmu se stal Tatran Litovel. Byli to ale právě oni, kdo hned v úvodu zahrozil, první akci brankář domácích vytěsnil na roh, s druhou neměl větší problémy. Poté se ke slovu dostali domácí, Ján s Halouzkou však své velké šance nedokázali proměnit. U většiny dalších šancí, které zmařil svými brilantními zákroky brankář hostí Bača, stál určický Vodák. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Hráči domácích si zřejmě uvědomovali, že hrají před domácím publikem a začali podnikat více útočných výpadů na polovinu soupeře. Hned v úvodu druhého poločasu měli několik příležitostí Halouzka s Vodákem, obrana hostí v čele s vynikajícím brankářem náporu vždy odolala. Na druhé straně po standardní situaci vykopával z brankové čáry opět aktivní Vodák šanci hostí. V 72. minutě to byl právě on, kdo měl přesnou mušku. Centrovaný míč proletěl vápnem, Bokůvka byl na něj ještě krátký, kanonýr Vodák měl však pozici již zcela jednoduchou a do odkryté branky vsítil rozhodující branku utkání – 1:0. Domácí tento moment nakopl, k vážnější šanci už soupeře nepustili, naopak sami mohli přidat nějaký ten pojišťovací gól. Především střídající Los se ocitl v několika dobrých šancích, poté ještě samostatný průnik Vodáka, svými zákroky zneškodnil nejlepší hráč hostí brankář Bača.

Domácí se tak již po sedmé mohli radovat z vítězství, které jim minimálně do příštího střetnutí zaručuje vedoucí pozici v tabulce. Dalším soupeřem jim v neděli 30. září bude dosavadně páté mužstvo FK Šternberk.  Dá se tedy očekávat kvalitní podívaná.

Pohledem trenérů:

Evžen Kučera – TJ Sokol Určice:

„Vyhráli jsme, což je důležité. Zápas jsme ubojovali, přesto můžu říct, že zaslouženě. Oni měli samozřejmě také šance, ale my si jich vypracovali o něco více, zejména pak v závěru utkání. Připadlo mi to dnes na obě strany poněkud ospalé, dávám to za vinu středečnímu termínu, kdy většina hráčů má své pracovní povinnosti, poté musí předvést něco na hřišti a to není vůbec jednoduché. Trápí nás delší dobu marodka, proto je naše postavení v tabulce asi nad očekávání. Tím nechci říct, že bychom na to neměli dostatek kvality, ale podmínky teď opravdu nejsou ideální. Na nás teď bude vše potvrdit o víkendu proti silnému Šternberku.

Jaroslav Šišma – Tatran Litovel:

„Dnešní utkání se mi hodnotí velmi špatně, dostali jsme jednu branku, která rozhodla utkání. To ale nebyl ten rozhodující moment. V první půli jsme měli tutovku, kterou bychom měli proměňovat. Oproti minulému zápasu to dnes byl koncentrovaný výkon. I když jsme přijeli k prvnímu celku tabulky, přesvědčili jsme se, že každý soupeř je opravdu hratelný. Soupeř je fotbalový, což vyhovuje i stylu naší hry. Mají v kádru více zkušenějších hráčů, což se nakonec projevilo. Musíme proměnit šance, které máme, ještě tam něco v zakončení chybí. I přes prohru jsem s dnešním výkonem velice spokojený.“


 

Konice se trápila a z předehrávky nemá ani bod

Další ze série nevýrazných výkonů předvedli svým fanouškům fotbalisté Konice. Ve středečním duelu patnáctého kola zavítala na jejich trávník Oskava a na rozdíl od loňského přídělu 0:4 si nyní odvezla tři body za výsledek 2:1. Hosté se tak svému soupeři vzdálili na čtyři body a udrželi třetí místo, Konice spadla v našlapané tabulce na šestý flek.

Největším problémem domácích je dosáhnout branky jinak než ze standardní situace. Nepodařilo se jim to proti Hněvotínu, proti Kozlovicím a také proti Oskavě. O jedinou branku se až za stavu 0:2 postaral hlavou po rohovém kopu stoper Otakar Cetkovský, se třemi brankami nejlepší střelec týmu.

„Nejsme schopni dát gól ze hry,“ krčil rameny konický kouč Roman Jedlička. „Udělali jsme jednu chybu a dostali jsme branku. Druhý poločas je přiklepneme, ale rozhodčí si vybral slabší chvilku, pískl penaltu proti nám a poslední půlhodinu otáčel všechny zákroky. Kompenzacemi ze sebe udělal kašpara.“

O vyrovnání si domácí mohli nechat jen zdát, nic kloudného již nepředvedli a z utkání si kromě porážky odnesli i šest žlutých karet. V současnosti tak hra Konice závisí především na pevnosti a nepropustnosti obrany, za poslední čtyři kola totiž vstřelila jen tři branky. Čtrnáct nastřílených branek ukazuje na třetí nejhorší útok, naopak dvanáct inkasovaných branek na druhou nejúspěšnější obranu.

Sokol Konice – TJ Jiskra Oskava 1:2 (0:1)

Branka Konice: Cetkovský
Rozhodčí: Kašpar – Boček, Kopecký

Sestava Konice: Kmecik – Rus (70. Kořenovský), Cetkovský, Řehák, Růžička – Dostál, Bednář, Klobáska (46. Bílý), Schön – Směták, Novotný. Trenér: Roman Jedlička.


Drama v Kralicích: Přestřelku s Hněvotínem zvládli lépe domácí

Výsledkově na jedničku zvládli poslední dvě utkání fotbalisté Kralic. Po úspěšném středečním obratu v Ústí zvítězili i nad Hněvotínem a posunuli se do středu tabulky. To hosté nenavázali na tři body z Troubek, ačkoli dali hned tři branky. Stejně jako s Kozlovicemi padly 3:4.

Domácí trenér Petr Gottwald nechal odpočívat zraněného Valtra i čerstvě uzdraveného Jana, na pozici levého beka překvapivě dosadil ofenzivního záložníka Jakuba Jamricha. „On je poctivý kluk, plní všechny taktické pokyny, s disciplínou nemá problém. Co se mu řekne, to plní na sto procent. Proto jsem se na něj mohl spolehnout,“ ocenil Gottwald Jamrichův výkon na netradičním postu. „Měl tam trošičku problémy s rychlostně nadaným Jirkou Veselským, ale poradil si s tím dobře a mohu ho jen pochválit,“ doplnil.

Hned po patnácti minutách se individuálně protáhl do vápna Dočkal a střelou na zadní tyč změnil bezbrankový stav, brzy po něm si na centr z přímého kopu naskočil Cibulka a hlavou nechytatelně zvýšil, o dalších několik minut vysunul Dočkal Lehkého a ten „ronaldovským“ bodlem upravil již na 3:0.

Hosté ale ještě do přestávky díky sólu Nováka snížili a po pauze se díky Lánerově penaltě dotáhli na jednu branku. Poté Petrásek domácí ještě jednou na chvíli uklidnil, jenže Láner druhou proměněnou penaltou opět připravil drama. Hněvotín se ještě víc tlačil za vyrovnáním, dostával se do zakončení, ale výhru již domácí uhlídali a potřetí za poslední čtyři kola berou tři body. To hosté již pošesté v sezoně prohráli a s mínus sedmi body v tabulce pravdy jsou až čtrnáctí.

FC Kralice na Hané – F.C. Hněvotín 4:3 (3:1)

Branky: Dočkal, Cibulka, Lehký, Petrásek – Láner 2 z penalt, Novák
Rozhodčí: Žvátora – Slota, Reich

Sestava Kralic: Urbánek – Chvojka (60. Valtr), Martinka, Neoral, Jamrich (75. Z. Petržela) – Vitásek, Petrásek, Kocourek, Dočkal, Cibulka – Lehký (90. Trnavský). Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Hněvotína: Běhalík – Němeček, Švajda, Zamykal, Novák – Zapletal, Láner, Kawij, Chabičovský – Křižan, Veselský. Trenér: Radek Šindelář.

Pohledem trenérů:

PETR GOTTWALD – FC Kralice na Hané:
„Bylo to drama, ale zavinili jsme si ho sami. Do třicáté minuty jsme vedli 3:0, ale zbytečnou chybkou jsme je pustili do kontaktu. Po naší levé straně prošel Novák a zavěsil. Mělo dojít k přerušení. Kdybychom udrželi poločas 3:0, určitě by k takovému dramatu nedošlo. Hněvotín mohl v závěru několikrát srovnat, šťastně jsme to ale ubojovali. Sice jsme za týden sedm branek dali, ale hned pět dostali. Převládá však potěšení, že jich vždy bylo o jednu víc, než dosáhl soupeř, a máme šest bodů.

RADEK ŠINDELÁŘ – F.C. Hněvotín:
„Kralice se za poločas dostaly třikrát před bránu a daly nám tři góly. Měli jsme šance, dali jsme i gól, ale pro ofsajd neplatil. Ještě do poločasu jsme dali kontaktní branku na 1:3 a věřil jsem, že na to máme a můžeme zápas otočit, protože mančaft máme opravdu dobrý. Kralice se druhý poločas nezmohly téměř na nic, přesto nám daly gól. Šancemi jsme to otočit mohli, nastřelili jsme dvě tyčky, jedno břevno. Fotbalově to bylo dobré, jen chyby v obraně mě mrzí. Měli jsme tam vyhrát, z výsledku jsem zklamaný.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...