Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

04 sparta skPrvoligové týmy už mají zimní přípravu v plném proudu a dá se říci, že se dostávají do její vrcholné fáze. Druhý tým prvoligové tabulky, pražská Sparta absolvovala turnaj na Kanárských ostrovech a čtyři další domácí přípravné zápasy vesměs se slovenskými týmy. Tento týden ji čekají dva soupeři - ve středu Jihlava a ve čtvrtek 1.SK Prostějov!

„O vzájemném přátelském utkání jsme uvažovali už v létě, tam je ale poměrně málo času a sladit termínové kalendáře první ligy se třetí lze jen obtížně. Když se ozval František Jura před zimní přípravou, dohodli jsme se,“ připomněl cestu vedoucí k vzájemnému strahovskému duelu vedoucí mužstva Sparty Miroslav Baranek.

Sparta sehrála první přípravný zápas den po Třech králích, kdy porazila druholigovou Vlašim. Na následném turnaji v rámci soustředění na Kanárských ostrovech utrpěla zatím jedinou porážku od Eindhovenu, naopak porazila skotský Celtic. Minulý týden dvakrát remizovala s Žilinou a Trenčínem, s Trnavou vyhrála 2:1. Den před přátelákem s „eskáčkem“ změří Sparta síly s dalším účastníkem první ligy, Jihlavou. „Na oba zápasy využijeme celý náš současný kádr s tím, že jednotlivé posty promícháme, určitě nebudeme stavět něco jako ´áčko´ či ´béčko´,“ ujistil Baranek. „Prostějov vnímáme jako tým pohybující se výkonnostně na pomezí druhé a třetí ligy, podle toho také k utkání přistoupíme,“ nepředjímá jakékoliv podcenění vedoucí týmu Sparty.

Ligové souboje prostějovského fotbalu se slavnými pražskými „S“ jsou notně vousaté – pravidelně se hráči potkávali v předválečných ročnících. Teoreticky jsme se mohli potkat ještě v ročníku 1975/1976, kdy Sparta jedinkrát v historii sestoupila do 2. československé ligy, Prostějov v ní ale tenkrát nehrál.

„Jestli jsme se někdy střetli třeba v nějakém přátelském utkání, se nám asi jen tak dohledat nepodaří,“ pokrčil rameny trenér František Jura na dotaz, kdy naposled došlo ke konfrontaci prostějovského fotbalu se Spartou. I to je důvod k tomu, aby si tato generace prostějovských fotbalistů čtvrteční zápas řádně vychutnala.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník bude jak u tohoto atraktivního duelu, tak i celého soustředění „eskáčka“ v Praze. Už příště se můžete těšit nejen na exkluzivní reportáže, ohlasy, ale i fotogalerie a videa!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...