Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 tiskovkaV podstatě druhý start do sezóny 2012/13 čeká fotbalisty 1.SK Prostějov. Ten první v podobě dvou úvodních střetnutí Moravskoslezské ligy venku zvládli výborně, teď je na řadě vstup domácí. Obstarají jej dva atraktivní duely v nově zrekonstruovaném areálu SCM v ulici E. Valenty proti Frýdku-Místku (3. kolo MSFL, sobota 25. srpna od 16.30 hodin) a Sigmě Olomouc (2. kolo Poháru České pošty, středa 29. srpna od 17.00 hodin).

Černošek: Prioritou je hezký fotbal pro diváky

Světový sport číslo jedna se v našem městě nachází pod křídly silné marketingové agentury TK Plus, za niž promluvil člověk nejpovolanější: spolumajitel a šéf Miroslav Černošek.

„Oficiálně k 1. červenci jsme vyřešili záležitost, která u části veřejnosti možná znamenala určitý problém, to znamená sloučení 1.SK a 1.FK. Vrátili jsme se pod hlavičku eskáčka a tím byl dodržen avizovaný slib v rámci našich dlouhodobých plánů. Roční existence efkáčka byla pouze nutností řešící odkup pohledávky za FC Vítkovice a.s. Druhou podstatnou věcí je vylepšení podmínek pro diváky. Ve spolupráci s městem jsme vybudovali krásnou novou tribunu a nechali položit novou kvalitní trávu, v tomto úsilí jít vstříc komfortu fanoušků navíc hodláme dál pokračovat, například dostavbou tribuny podél celé západní strany hřiště v budoucnu. Třetím důležitým prvkem je postavení tak silného mužstva, které v Moravskoslezské lize bude hrát důstojnou roli. Znovu opakuji, že nejdeme za postupem, naším cílem je pohybovat se do pátého místa. A jako hlavní prioritu vidím bavit lidi hlavně v domácím prostředí hezkým fotbalem na co nejvyšší úrovni, aby fandové byli spokojení,“ shrnul Černošek.

Zodpověděl i dotaz, co bude se stadiónem ve Sportovní ulici, kde v minulosti hrával své mače druholigový SK LeRK Prostějov. „Tento areál je v privátních rukou, bývalý majitel pan Kresta jej prodal panu Pořízkovi. Případné odkoupení by znamenalo hodně vysoké finanční náklady a když nyní máme k dispozici celkem tři hřiště s přírodním plus jedno hřiště s umělým povrchem, je to pro náš klub naprosto dostačující. Vybudování či rekonstrukce areálů v ulicích E. Valenty a Olympijské stálo nemalé prostředky, nákladný je rovněž jejich samotný provoz. Osud stadiónu ve Sportovní ulici tak jde za současné situace absolutně mimo nás a necítím potřebu se o daném tématu víc bavit,“ pravil Černošek jasně.

Langr: Všechny rekonstrukce proběhly skvěle

Předsedou hanácké štiky v moravském fotbalovém rybníku je Petr Langr. „Během poměrně krátké doby mezi koncem minulé a začátkem této sezóny jsme dokázali vhodně doplnit i posílit hráčský kádr. Sice nás potkal těžký los v podobě dvou úvodních zápasů venku, ale začátek jsme přesto zvládli výborně a umístění do páté příčky je naprosto reálné,“ potvrdil oddílový šéf 1.SK Prostějov.

Ze své pozice dohlížel jak na stavbu nové tribuny, tak na rekonstrukci hrací plochy. „Tribuna podél východní strany hřiště má kapacitu 460 diváků. Momentálně už se na ní montují sedačky a střecha s tím, že od 22. srpna bude uvedena do provozu. Rekonstrukci nového trávníku sice zpočátku provázely potíže, ale ty byly včas zažehnány a už teď je hřiště připraveno na běžné zatížení. Zatím jej však šetříme tak, aby byl povrch co nejkvalitnější pro souboj s Frýdkem-Místkem,“ vyložil Langr.

Současně během končícího léta probíhala také rekonstrukce areálu za Hloučelou. „A mě opravdu moc těší, jakým způsobem se nám podařilo zvelebit tamní dvě hřiště včetně zázemí. Kdo se byl v prostoru za halou Sportcentra DDM ještě před nedávnem podívat, věděl, že hlavně jedna hrací plocha byla v hrozném stavu a doslova zarostlá džunglí. Dnes už jde o velmi důstojný stánek určený pro všechny tři naše dorostenecké výběry a pro mužské béčko,“ navázal Langr.

Stěžejním tématem jsou pro něho fandové. „Velmi si vážíme podpory příznivců z minulé sezóny, v podstatě na každé domácí utkání přišlo více než pět stovek diváků. Lidem teď opět vycházíme vstříc tím, že ponecháváme výši vstupného na dvaceti korunách. A podle mě hned na první mistrák v MSFL proti favorizovanému Frýdku, který na jaře skončil druhý těsně za postupující Holicí, můžeme očekávat hodně zajímavou návštěvnost,“ odhadoval šéf eskáčka.

Jura: Chceme hrát agresivně a v pohybu

Svůj pohled na povedený úvod probíhajícího soutěžního ročníku poskytl generální sportovní manažer a hlavní trenér František Jura. „Když se ohlédnu za vstupním duelem v Kunovicích proti Slovácku B, nakonec i přes špatný začátek dopadl pro nás dobře. Dokázali jsme otočit nepříznivý vývoj a tři body z venku se počítají dvojnásob, ale po čtvrthodině za stavu 0:2 mi upřímně řečeno nebylo zrovna nejlépe. Naštěstí jsme dokázali hned odpovědět na druhý inkasovaný gól, což bylo pro další vývoj střetnutí rozhodující. Ve zbytku času jsme pak už předváděli dobrý fotbal podle mých představ, to znamená se zdravou agresivitou, vysokým napadáním rozehrávky, neustálým pohybem a v celkově moderním pojetí hry, o něž se snažíme. Díky tomu přišel obrat na 3:2,“ vzpomínal Jura.

Po dramaticky zvládnuté premiéře zněl hlavní úkol vyvarovat se pro příště tak slabého vstupu, být plně koncentrovaní hned od zahajovací minuty. „Především v domácím prostředí znamená rychle obdržená branka velkou nepříjemnost, neboť otáčet stav proti pozorně bránícímu soupeři není nikdy lehké. Proto věřím, že jsme se poučili, a s Frýdkem-Místek i ve všech následujících soubojích si na tohle dáme pozor,“ zdůraznil kouč a generální sportovní manažer.

Pavlík: Líbí se mi v cukrárně Aida

Poslední hráčskou posilou, jež do 1.SK přišla až krátce před startem podzimu, byl ostřílený ex-kapitán prvoligového Jablonce Petr Pavlík. „Se zdejším kolektivem jsem se sžil velice rychle. Je tady spousta kluků, které znám buď ze společného působení v lize, nebo jako protihráče, takže zapadnout do party neznamenalo žádný problém. Z Prostějova coby města jsem zatím poznal jen stadiónek, halu, tenisové kurty s hotelem a cukrárnu Aidu. V ní se mi moc líbí,“ smál se věčně dobře naložený vtipálek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...