Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 sk_sigmaPřesně do plánů 1.SK Prostějov vytáhnout fotbal zpět na výsluní sportovního zájmu v celém regionu zapadá blížící se zápas 2. kola Poháru České pošty 2012/13. Do zvelebeného areálu SCM v ulici E. Valenty totiž dorazí jeden z nejlepších týmů ČR, ambiciózní účastník první ligy a vládce Hané z její nedaleké metropole – Sigma Olomouc.

Lepšího ani vhodnějšího soupeře si prostějovský oddíl v dané fázi svého prudkého vzestupu asi nemohl přát, srovnatelně lákavým protivníkem by možná byla jedině Sparta Praha. Každopádně ve středu 29. srpna od 17.00 hodin bude hřiště mezi základní školou a místním vlakovým nádražím obsypáno fanoušky obou táborů a derby slibuje vskutku mimořádný zážitek, navíc za velmi levný peníz.

„Na maximálně atraktivní utkání proti Sigmě jsme stanovili vstupné ve výši třiceti korun. Vzhledem k síle olomouckého mančaftu a zajímavé podívané, která se dá očekávat, jde podle mě o vyloženě lidovou cenu. Věřím, že tenhle hanácký souboj naplní areál, jehož kapacitu odhadujeme na dva a půl, možná až tři tisíce diváků, z toho sedm set sedících kompletně pod střechou,“ řekl předseda eskáčka Petr Langr.

Očekávaný šlágr budou logicky provázet zvýšená bezpečnostní opatření. „Tohle má na starosti náš bezpečnostní manažer pan Hloch, který už jednal se svým protějškem ze Sigmy panem Zapletalem. Proběhla sezení se zástupci Policie ČR a Městské policie, vše směřuje k maximálnímu zajištění pořádku v hledišti i blízkém okolí. Veřejnost mohu ujistit, že rozhodně nic nepodceňujeme a pro organizační zvládnutí důležitého zápasu děláme všechno potřebné,“ zdůraznil Langr s tím, že olomoučtí fandové budou mít vlastní vyhrazený sektor s občerstvením i WC.

Nejsledovanější však samozřejmě bude výsledkový osud pohárového taháku. „Jestli můžeme Sigmu vyřadit? Ve fotbale je možné cokoliv, ale soupeř je každopádně velkým favoritem. Před startem první ligy prohlašoval, že chce útočit na evropské poháry či dokonce na titul, zatímco my jsme třetiligovým nováčkem. Tím pádem je papírový rozdíl mezi oběma mužstvy značný, oni navíc obhajují vítězství z loňského Poháru České pošty,“ připomněl šéf prostějovského klubu.

Třeba před pěti lety ale „gigant“ z Olomouce ztroskotal na trávníku tehdy divizní Konice. „Pochopitelně vnímáme, že se občas podaří outsiderovi v poháru vyřadit favorizovaného protivníka včetně prvoligistů, ovšem my se díváme hlavně sami na sebe. Máme vypsané interní prémie pro případ, že by se přes Sigmu povedlo projít dál. Jaké? Všichni bychom koupili chlebíčky, které máme rádi a těšíme se na ně. Vážně řečeno je i bez obloženek naše motivace velká, silného soupeře chceme minim álně potrápit. Podstatné je prezentovat se kvalitním fotbalem a co se má stát, ať se stane. Rozhodně budeme bojovat ze všech sil,“ slíbil kouč a generální sportovní manažer 1.SK František Jura.

„V kádru máme řadu ostřílených borců s prvoligovou minulostí, kteří budou chtít dokázat, že na vrcholovou úroveň pořád ještě mají. Současně do našeho týmu patří i spousta mladších kluků, toužících se v takovém utkání předvést s tím, že mohou do nejvyšší soutěže časem naskočit. Jak říkám: motivace nám určitě nechybí,“ zopakoval Jura.

Speciální bude nadcházející derby zejména pro dva plejery: Tomáše Kazára coby kmenového člena Sigmy a Petra Pavlíka, jenž donedávna patřil mezi národní smetánku a dokonce kapitánoval Jablonci. „Olomoucký klub je v uvozovkách mým oblíbeným oddílem. Kdykoliv jsem na jejich hřišti nastoupil, záhadně se zaseklo zavlažování, shodnou okolností pokaždé na jedné straně trávníku, a my jsme většinou dostali tři nebo čtyři góly. Teď je ale situace úplně jiná. Jsme v roli, že nemáme co ztratit, naopak Sigma může vyřazením přijít o dost. Půjdeme si s chutí zahrát fotbal, oni budou pracovat a ostudou to podle mě určitě neskončí. Spíš můžeme způsobit výsledkovou senzaci,“ přemítal Pavlík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...