Dobré ráno, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Druhou porážku v podzimní části aktuálního ročníku Moravskoslezské ligy a první vůbec na domácím stadionu museli překousnout hráči i diváci prostějovského „eskáčka“. Vývoj utkání do značné míry ovlivnili rozhodčí, který po deseti minutách hry odpískal diskutabilní penaltu proti domácím, které poškodil ještě v dalších dvou případech. Hostům vyšly dvě brejkové situace, herně lepší nebyli. Ztracené body se bude Prostějov snažit získat zpět v sobotu v Třebíči.

1. SK Prostějov – SK Uničov 0:2 (0:2)

Branky: 12. (p) Juřátek, 25. Jeřábek
Rozhodčí: Petr – Hájek, Nováček
ŽK: 11. Zatloukal, 74. Kroupa, 86. Krejčíř, 87. Koudelka – 23. Heinz, 51. Vejvoda, 78. Juřátek
Diváci: 430

 

1. SK Prostějov: Bureš – Rus (85. Soušek), Hloch, Zatloukal, Hirsch – Pančochář, Fládr, Šteigl (55. Krejčíř), Koudelka – Machálek, Kroupa. Trenér: František Jura

SK Uničov: Uvízl – Heinz, Ševčík, Vejvoda, Koutek – Jeřábek, Žmolík (87. Nuc), Konečný, Juřátek, Vasiljev (90. Řehák) – Krč (76. Stříž). Trenér: Jiří Navrátil

Ještě nezačaly podzimní plískanice a fotbalisty už začínají kosit virózy. K Tomáši Langerovi, který je opět na antibiotikách, a kterého opět zastoupil na levém kraji zálohy Pančochář, se zcela nečekaně během dneška přidal špílmachr Zelenka, který se sice na fotbal dostavil, ale už od pohledu mu po těle dvakrát dobře nebylo. Jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet, bude Večerník pochopitelně sledovat.

Uničov přijel s předpokládanou sestavou a nastoupil s pětičlennou zálohou, na hrotu operoval samotný Krč. V první pětiminutovce vystřelil cvičně na Uvízla Šteigl, který na poslední chvíli nastoupil místo Zelenky. Hosté od úvodních minut čekali evidentně na chybu soupeře a brejkové situace. Obojí přišlo už po deseti minutách, kdy na půlící čáře zaváhal stoper Hloch, dopředu si to po Krčově přiťuknutí našlápl Jeřábek, kterého těsně před hranicí šestnáctky zastavil Zatloukal. Dobíhající hlavní sudí ukázal na značku pokutového kopu, z něhož se nemýlil Juřátek, Bureš tentokrát tipoval nesprávnou stranu.

Nečekaný úvod domácí lehce rozhodil, jejich kombinace přesností příliš neoplývaly. Po nepřímém kopu ve 24. min. se do závaru před Uvízlem zapojili Rus, Hloch i Kroupa, žádný z nich ale neměl potřebný klid pro zakončení. Vzápětí ale opět ve středu hřiště získal Krč balón, posunul Jeřábkovi, který se prosmýkl kolem dvou obránců a svoje sólo zakončil přehozením Bureše.

Domácí za celý první poločas Uvízla vážněji neohrozili, jejich střelecké pokusy končily mimo tři tyče a když už Pančochář trefil jimi vymezený prostor, pak to bylo do náručí připraveného Uvízla. Deset minut před přestávkou vyhrál Vasiljev běžecký souboj s Hlochem, jeho přízemní střelu ale Bureš zlikvidoval. Na druhé straně jen centimetry chyběly Kroupovi, aby dosáhl na malém vápně na centrovaný míč.

Po přestávce se domácí v úvodních deseti minutách nadechli k velkému náporu, hosty prakticky nepustili z jejich poloviny, ale kromě Šteiglovy nedůrazné střely a Pančochářova pokusu po Koudelkově uvolnění, který ovšem odvrátila hostující obrana, žádné nebezpečí Uvízlově brance nehrozilo. Koudelka s Pančochářem byli při střelecké chuti i nadále, prostřelit zhuštěnou obranu ale neměli šanci. To už na hrotu operoval i Zatloukal, který se přepnul do své druhé role útočníka.

Okolo 70. minuty nejprve z přímého kopu Fládr zamířil těsně vedle brankové konstrukce, z následujícího výkopu se před Burešem zjevil Jeřábek, domácí kapitán se ale přelstít nenechal. Totéž platilo i o pět minut později, kdy ho rychle po sobě ostřelovali Krč, Žmolík a Jeřábek. Ten se v poslední desetiminutovce opět řítil sám na Bureše, Hloch ale tentokrát své předchozí zaváhání napravil.

Poslední minuty se nesly ve znamení prostějovského náporu, kromě Hirschovy hlavičky a Zatloukalem nastřelené protivníkovy ruky uvnitř šestnáctky, kterou hlavní i pomezní sudí jaksi přehlédli, už k žádné změně skóre nedošlo. Závěr připomínal spíš karetní partii, protože emoce přece jen na obou stranách zaúřadovaly. Korunu všemu pak nasadil uničovský asistent Hirsch vyjádřením, že rozhodčí pískali perfektně a žádné situace, které by během zápasu ovlivnili, on neviděl...

Prostějov tak při souběžné prohře Zábřehu opět promarnil příležitost posunout se do čela tabulky, kam naopak míří rezerva olomoucké Sigmy.


Pohledem trenérů

Roman Popelka – 1. SK Prostějov
Porazili jsme spíše sami sebe, soupeř nám velké problémy nenadělal. Bylo jasné, že hru mají založenou na rychlých brejcích, do dvou tří jsme je ale pustili sami. V poli nám nekladli významnější odpor a hru nechávali v naší režii. Druhým důvodem byla absence naší koncovky, před bránou jsme se neprosadili, ke konci se střely odrážely od našich či soupeřových hráčů a řekl bych, že ani za další zápas bychom dnes gól nedali. Vybrali jsme si kopec smůly za několik předchozích zápasů. I přes nepříjemný úvod jsme věřili, že se zápasem půjde ještě něco udělat. Zelenkovy přihrávky jistě mohly pomoci se prosadit v přehuštěné obraně, i tak jsme ale byli herně jasně lepším týmem.

Miroslav Hirsch – asistent trenéra SK Uničov
Byli jsme si vědomi kvalit soupeře hrajícího na špici tabulky, speciálně jsme se připravovali na Kroupu, naši vysocí stopeři Ševčík s Vejvodou nebezpečné situace vyřešili. Většinu času jsme byli pod tlakem, ale hráli jsme na brejky, z nichž dva nám vyšly, mohlo jich být i víc. Připouštím, že při nás stálo štěstí, především při standardních situacích. Zelenkovu absenci jsme nečekali, není to běhavý hráč, jeho síla je v kvalitní finální přihrávce, těžko posoudit, jestli to byla výhoda či ne.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...