Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 eskackoPrvní krok v náročném týdnu prostějovští fotbalisté splnili po „povinném“ vítězství nad poslední Opavou „B“. Přestože se ve hře domácích vyskytla i „hluchá“ místa, o vítězi nebylo od počátku pochyb. Po pěti minutách zařídil penaltu Kroupa, který ji rovněž – jako vždy – proměnil, parádně se trefil Fládr a ukázkové sólo předvedl střídající Šteigl. Prostějov tak stále spolu se Zábřehem vévodí tabulce MSFL, o další body hraje v sobotu dopoledne proti Orlové.

1.SK Prostějov – SFC Opava „B“ 3:1 (2:0)

Branky: 6. (p) Kroupa, 21. Fládr, 76. Šteigl – 84. Němec
Rozhodčí: Černý – Kubica, Lakomý
ŽK: 78. Šteigl – 6. M. Zagol, 87. Galvas.

Prostějov: Bureš – Rus, Zatloukal, Hloch, Hirsch – Pančochář (70. Langer), Zelenka (86. Soušek), Fládr, Koudelka – Machálek (59. Šteigl), Kroupa. Trenér: František Jura

SFC Opava B: Hampel – Maléř, M. Zagol, Hoza, Hrabina – Lavrovič (69. Němec), Kuzník (70. Macíček), Grussmann, T. Machálek – Galvas – Neubert (78. Kubalák). Trenér: Lubomír Hrabina.

Identickou sestavu jako v Hulíně poslal na hřiště trenér František Jura. Na lavičce se objevil po nemoci už zotavený Langer, který ve druhé půli zasáhl do hry. Hostující kouč Hrabina přivezl polovinu základní sestavy z „A“ týmu, včetně druhého brankáře Hampela a ex-prostějovského forvarda Tomáše Machálka.

Domácí začali velmi svižně a vést mohli už ve druhé minutě, to by ovšem Koudelkova pumelice nesměla málem přerazit břevno, od něhož se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Po pěti minutách hry dostal první ze série přihrávek za obranu Kroupa, v šestnáctce ho dostihl M. Zagol a poslal vytáhlého kanonýra k zemi. Sudí bez váhání ukázal na penaltový puntík, z něhož se Kroupa prostě nemýlí – 1:0.

Úvod tedy velmi příjemný, ke cti soupeře nutno podotknout, že zbraně rozhodně nesložil. Na konci první desetiminutovky dvakrát nebezpečně střílel Galvas, Bureš ale znovu svůj tým v těžké chvíli podržel. Vzápětí měl na druhé straně druhý gól na kopačce Kroupa, jehož vybídl k úniku kdo jiný, než Zelenka; Kroupa ale střílel po zemi a Hampel míč vykopl. Nevídáno, druhý zásah do černého stejně přišel, jen o devět minut později. To za hranicí velkého vápna vypálil Fládr, tentokrát jeho projektil prosvištěl kolem všech překážek a vymetl šibenici Hampelovy branky!

Zelenkovi se v Hulíně zalíbilo střílet góly hlavou, takže to opět zkusil po centru jeho dvorního nahrávače Milana Machálka, balón se teď ale mezi tři tyče nevešel. Na druhé straně se na své úniky po křídle rozvzpomněl Tomáš Machálek, Hirsch mu odcentrovat nedovolil. A znovu Kroupa v roli potenciálního gólového střelce – Zelenka parádně ukličkoval protihráče, rozehrál doprava Koudelkovi, ten vrátil před bránu, kde se Kroupa pěkně uvolnil, nastřelil ovšem jenom břevno...

Poslední pětiminutovka první půle patřila Slezanům. Tomáš Machálek se uvolnil u postranní čáry a nečekanou střelou málem překvapil bývalého spoluhráče Bureše. Koudelkův pokus po Pančochářově přihrávce mířil přímo na Hampela.

Chvíli po změně stran se po rohovém kopu dostal k jinak gólové hlavičce Kroupa, dnes mu ale ze hry nebylo souzeno – Hampel byl zase proti. Pobízela ho dokonce i náhoda: po dvojitém odrazu od obránců se nečekaně dostal k míči, Hampel mu radost opět nedopřál. Kontaktní gól se málem narodil v 56. minutě po Grussmannově nepřímém kopu, když Hoza nastřelil tyč, Bureš se balónu zmocnil těsně před dobíhajícím Machálkem.

V této fázi zápasu měli hosté herně navrch, Prostějovští se dostali do lehkého útlumu. Přesto se dnes výrazný Zelenka prokličkoval do šestnáctky, střídající Šteigl z otočky trefil jen Hampela. Jejich setkání tváří v tvář mělo teprve přijít. Mezitím Langer zleva naservíroval balón Hirschovi, strážce slezské svatyně byl opět na místě.

Čtvrthodinky před koncem prošel Šteigl s míčem na kopačce skoro od půlící čáry a nedal vybíhajícímu Hampelovi nejmenší naději. Padl tak velmi důležitý gól, definitivně určující vítěze zápasu. Místo zvýšení Koudelkou, který nestřílel z voleje, ale nejprve zpracoval míč, se čestného (a teprve druhého v této sezóně) úspěchu dočkali hosté, když Kubalákovu přihrávku zprava posunul patičkou do brány Němec.

Po sedmi odehraných kolech je v čele tabulky Zábřeh o skóre před Prostějovem, oba s 16 body. Třetí rezerva Slovácka je o bod zpět.


Pohledem trenérů

František Jura – 1.SK Prostějov:
„Vyhráli jsme doma, potvrdili jsme body z Hulína, takže jsem jistě spokojený. Opavu jsme nepodcenili, na hráčích to bylo od počátku vidět. Zápas jsme ale měli rozhodnout už v prvním poločase, kdybychom vedli čtyři nula, odpovídalo by to reálnému obrazu hry. Jen Kroupa měl čtyři další tutovky, sice mu to tam dnes nepadalo, ale on se chytne. Ve druhém poločase jsme si docela koledovali a musíme být rádi, že jsme nedostali kontaktní gól. Zápas definitivně zlomil Honza Šteigl. Hráči jsou dobrá parta, která v šatně i na hřišti táhne za jeden provaz, kluci chtějí hrát a vyhrávat, takže doufám, že se na čele udržíme co nejdéle.“

Lubomír Hrabina – SFC Opava „B“:
„Začátek zápasu jsme nechytli, navíc proti nám byla odpískaná hodně přísná penalta. Tenhle moment nás hodně srazil dolů, přestože Kroupa tam měl vzápětí ještě další dvě tutovky. Obránci hráli dost daleko od sebe, takže Kroupa se Zelenkou měli dostatek prostoru. Soupeř byl zkušenější, vytvořil si v první půli další šance, ale po přestávce jsme se vrátili do zápasu, zavřeli jsme víc obranu. Mančaft je hodně mladý, pro kluky je tato soutěž křest ohněm. Jdeme zápas od zápasu, nikdo ze soupeřů nás vyloženě nepřehrál, spíš doplácíme na hrubé individuální chyby. Do šancí se sice dostáváme, ale nedokážeme je proměnit, což nás sráží dolů. Od některých hráčů z „áčka“ jsem čekal víc.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...