Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Aspoň bod! To je hlavní výstup z posledního domácího představení eskáčka v podzimní sezóně Fortuna Fotbalové národní ligy 2016/2017. Pravda, tři bodíky by byly mnohem lepší, vpravdě by zaručovaly, že v jarních odvetách budou záchranářské práce ještě reálné. Onen bod aspoň znamená, že se náskok sobotního soka z Třince, okupujícího poslední nesestupové místo, nezvýšil.

Rozlosování právě uplynulého kola, završujícího polovinu soutěže, hrálo do karet celkům ze spodních příček tabulky. Zatímco Pardubice v souboji s předposledními Vítkovicemi své záchranářské akcie podstatně zhodnotily vítězstvím 3:1, Prostějov téhož v domácím souboji s Třincem nevyužil. Priority při stanovení taktiky ležely někde jinde.

Patrný důraz na defenzivu prozrazovala už základní sestava, respektive rozestavení hráčů. Systém 4-1-4-1, který měl být na Žižkově aplikován až po ztrátě míče, byl tentokrát premisou úspěchu. Střed obrany byl pod kontrolou tří stoperů Ruse, Schustera a Suse, který operoval jako předsunutý štít, před ním se ve středu zálohy pohybovali Skwarczek a Petržela.

Ani ofenziva nepostrádala zajímavých variant, když na krajích zálohy nastoupili čistokrevní útočníci Píchal s Nekudou. Na hrotu byl tak osamocený Kroupa, který ale mohl být operativně doplňován. Částečně to bylo vynuceno absencí nemocného Štrombacha, který by jinak zřejmě v základní sestavě coby brejkový hráč nechyběl. Další rychlostní typ, Šteigl, střídal až ve druhém poločase. Mezi tyčemi dostal opět důvěru Kofroň, byť se mu osobně poslední utkání na Žižkově příliš nepovedlo. Ne každý den je jistě posvícení, ale tentokrát zabránil dvěma gólovým šancím soupeře a podruhé v sezóně udržel čisté konto.

Poctivá defenziva tedy přinesla své ovoce, nula na kontě vstřelených branek ale těšila méně. Sázka na standardní situace nevyšla, byť po jednom rohovém kopu měl Rus dobře „namazáno“, prostor mezi ním a třineckou brankou byl ovšem příliš zahuštěn. Píchal ani střídající Šteigl svou rychlost také neuplatnili a nebylo to jejich vinou. Přesné přihrávky mající oči se totiž z prostějovského rejstříku jaksi vytratily. Pozitivem zápasu bylo jeho střídmé vedení trojicí rozhodčích, které ostře kontrastovalo s posledním zápasem proti Táborsku. Důrazné domluvy a uplatněná autorita vynikly ve statistice pouhých dvou udělených žlutých karet.

Rozlosování předehrávaného prvního jarního kola týmům z konce tabulky příliš nadějí nedává. Třinácté Pardubice hrají na Žižkově, čtrnáctý Třinec hostí doma Baník, Vítkovice přivítají doma Budějovice a Prostějov cestuje na horkou půdu olomoucké Sigmy. Netřeba zdůrazňovat, jak moc by se v posledním případě bodík hodil...

Video naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...