Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jedna z lahůdek letošního ročníku FNL čeká na prostějovské fotbalisty tuto sobotu. V krátké době již podruhé pojedou na stejný stadion v moravské části Ostravy, hostitelem jim ale tentokrát nebude nikdo jiný, než do jisté míry ikonický Baník Ostrava. Je pouze škoda, že tento zápas absolvují v situaci posledního týmu tabulky a nevychutnají si tak do té míry atmosféru utkání...

Když bylo v minulém ročníku jasné, že Baník v nejvyšší soutěži nezachrání ani zázrak, ujal se kormidla zkušený trenér Vlastimil Petržela s cílem vybudovat nové mužstvo postavené na vlastních odchovancích. Tedy stejná filozofie, jako vyznává vedení prostějovského eskáčka. A tomu také odpovídá věkový průměr týmu, který těsně přesahuje hranici dvaadvaceti let. Mezi ty nejzkušenější patří gólman Petr Vašek (37) a obránce Tomáš Zápotočný, který na sever Moravy přestoupil z Příbrami (36). Na soupisku, která čítá aktuálně pětadvacet jmen, přibylo jen před startem sezóny devět nových hráčů.

Přípravu absolvoval Baník se střídavými úspěchy, zato vstupem do druhé ligy nenechal nikoho na pochybách, jaký cíl v klubu stanovili pro tuto sezónu. Jestliže si na prahu nového ročníku Petržela stěžoval na nedostatečnou sehranost, pak právě úvodní remíza ve Znojmě mohla jít na vrub tohoto problému. Poté ale přišla série tří vítězství.

V sobotním utkání měl mít Baník snadné sousto v podobě duelu s tenkrát poslední Vlašimí, po rychlém gólu Zápotočného ale nic nenasvědčovalo závěrečné remíze 1:1. Nadcházející soupeř Prostějova bude mít navíc v nohách těžké středeční utkání v dohrávce s Opavou. Ve Vlašimi nastoupila sestava Vašek - Sus, Pokorný, Zápotočný, Hučko - Hlinka, Nerad (73. Chvěja) - Lupták (66. Celba), Mičola (46. De Azevedo), Stáňa - Urgela.

Dva Susové se na trávníku Městského stadionu určitě nepotkají. Ten prostějovský totiž obdržel v sobotním domácím duelu proti Znojmu (0:2) čtvrtou žlutou kartu a odpyká si tak jednozápasový trest. Na místě stopera vedle Schustera tak zřejmě dostane šanci Aleš Rus, pro něhož to bude velká příležitost po nějaké době ukázat trenérům své fotbalové možnosti. Jestli nastoupí v útoku Karel Kroupa, bude zřejmě do poslední chvíle nejasné.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...