Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Sobotní duel proti Varnsdorfu nenabídl tolik šancí, které eskáčko neproměnilo v Sokolově, ovšem ani hosté se k vyložené tutovce nedostali. Typicky remízové utkání tak rozhodla smolná reakce jinak vynikajícího stopera, který si srazil míč za záda vlastního brankáře. Přestože zejména ve druhé půli měli domácí míč více na kopačkách, ke gólovému vyjádření to nevedlo.

1.SK Prostějov - FK Varnsdorf 0:1 (0:0)

Branka: 63. Schuster vlastní

Rozhodčí: Pechanec - Matějček, Vít. Žluté karty: 72. Sus - 30. Houser, 36. Zieris, 90.(+3) Daníček. Diváci: 820.

Statistiky: rohové kopy 5:7, střely na branku 4:4, střely mimo 7:7.

sestava 1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář - Šteigl (63. Štrombach), Skwarczek, Fládr, Langer (80. Píchal) - Machálek (75. Petržela), Kroupa. Trenér: Miroslav Takáč

sestava FK Varnsdorf: Samoel - Zieris, Neuberg, Filip - Rys, Houser (67. Beránek), Daníček, Richter, Knejzlík - Durdević (83. Kozma), Fotr (77. Rudnickij). Trenér: Roman Veselý

Úvodní vzájemné oťukávání ukončil Fotrův pokus ke konci první desetiminutovky, Kofroň zákrok využil k důkladnému seznámení se s balónem. Na druhé straně Šteiglova střela mířila nad břevno, stejně jako Zierisova hlavička na druhé straně. Fládrova dalekonosná střela šla přímo na Samoela, Schusterova hlavička po Fládrově volném kopu se mezi tři tyče rovněž nevešla. Asi největší příležitost hostů měl pět minut před přestávkou Daníček, který po centru Richtera mířil přesně do náručí Kofroně. O dvě minuty později vyzval Fládr ke zteči Langera, jeho střela z levého křídla ale chytila opačnou faleš.

Chvíli po přestávce se ocitl v dobré pozici s míčem na kopačkách Durdević, opět ale zafungovala magie Kofroňových rukavic. Tři zajímavé akce rámovaly přelom hodiny hry. Nejprve po Fotrově centru a Richterově přenechání pálil Daníček, jeho střelu odvrátil na roh Skwarczek. Na druhé straně minul Kroupa těsně centr Langera a o chvíli později do třetice Daníček sklepával míč před branku a do vlastní brány si jej ztečoval trochu zbytečným skluzem Schuster - 0:1. „Jde to vyloženě za mnou. Ten míč jsem mohl nechat být, pravděpodobně by z toho žádná nebezpečná situace nevznikla. Šel jsem ale do skluzu a balón trefil hodně nešťastně,“ přiznal po zápase pilíř zadních řad.

Ani další prostějovské pokusy se do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešly. Fládr z dobré pozice přestřelil, stejně se z voleje vedlo Machálkovi, kterému sklepl míč střídající Štrombach. Deset minut před koncem se domácí trenéři rozhodli poslat do hry ještě ne šestnáctiletého Píchala, aby posílili maximálně ofenzivu. Tlak Prostějova sice narůstal, ovšem bez vyložených šancí, což si zkušený Varnsdorf pohlídal. Přesto byli diváci svědky zajímavé poslední desetiminutovky. Schusterovi ukradl na poslední chvíli míč brankář Samoel, centrovaný míč usměrnil Sus pouze do gólmana hostí. Varnsdorf čekal na brejky, ovšem Richterova střela letěla nad břevnem a Rudnického pokus na bližší tyč vyrazil Kofroň na roh. V závěru už trochu křečovitá snaha Prostějova o vyrovnání vyzněla naprázdno a šťastné tři body tedy putují do Šluknovského výběžku.


Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - trenér 1.SK Prostějov:
„Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodl jeden šťastný gól. Před ním jsme šli tři na jednoho, ale situaci nevyřešili dobře. Pro nás to je nešťastná porážka, spíše mě zaráží, že to nebylo z našeho pohledu až tak fotbalové. Máme plno mladých kluků, kteří by měli v zájmu své fotbalové budoucnosti hrát jinak. Liga je o úplně jiném fotbale, což si musí uvědomit, jestli se chtějí posunout někam dál. Ve druhé lize bude každý zápas těžký, těžko se budou sbírat body a dnes jsme je doma ztratili, tak je budeme muset přivézt z venku.“

Roman VESELÝ -trenér FK Varnsdorf:
„Samozřejmě jako každé utkání i toto na prostějovské půdě bylo těžké, což jsme ale očekávali. První poločas jsme mohli jít do vedení, vytvořili jsme si dvě tři šance, které mohly skončit gólem, nakonec padnul až vlastní gól. Od té doby jsme nehráli dobře, co se týká mezihry a zpřesnění finální fáze.  Byly tam situace, které volaly po gólu. Prostějov hrál vabank, pomáhal si nákopy a tlakem vysokých hráčů vytvářel závar, ale naše obrana, až na drobné výjimky, pracovala spolehlivě. Opět jsme nedostali gól, čehož si cením. Myslím, že tři body z Hané jsou hodně důležité.“ (úsměv)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...