Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Druhý zápas uplynulého velmi intenzivního přípravného týdne sehráli fotbalisté 1.SK Prostějov v sobotu už na domácí trávě. Původně se mělo hrát ještě v místě čtyřdenního soustředění v Ústí nad Orlicí, nedostatek vhodných soupeřů nakonec rozhodl jinak. Se vždy kvalitním celkem Hlučína šlo o vydařený přípravný zápas, který trenéru Františku Jurovi poskytl další náměty k přemýšlení.

1.SK Prostějov - FC Hlučín 4:2 (3:1)

Branky: 2. Fládr, 12. Kroupa, 43. Nekuda, 51. Štrombach - 39. Fišer, 49. Kaliský

Rozhodčí: Peřina - Basný, Halenka

Sestava 1.SK Prostějov: Kofroň (46. Neoral) - Hirsch (46. Machynek), Schuster, Rus, Pančochář - Štrombach (79. Makowski), Langer (66. Přikryl), Fládr (57. Zapletal), Machálek (46. Šteigl) - Nekuda, Kroupa (57. Píchal). Trenér: František Jura

Do základní sestavy zasáhly dvě zásadní události. První bylo zranění stopera Suse, druhým testování případné ofenzivní posily. Celý zápas odehrál útočník Nekuda, který kvůli pracovním povinnostem nemohl soustředění s týmem absolvovat.

Brněnský mladík Štrombach se předvedl už ve druhé minutě, když poslal míč do šestnáctky, kde jej Fládr pohotově uklidil do sítě - 1:0. O deset minut později bylo v nevlídném počasí ještě veseleji, když Nekuda našel centrem na zadní tyči Kroupu, který prostřelil hlučínského gólmana - 2:0. Třetí branku měl na kopačce Nekuda, který ovšem z dobré pozice nastřelil břevno, což z druhé strany hřiště nemohl pochopit brankář Kofroň. Ještě do přestávky své zaváhání napravil. Netradičně po křídle utekl Kroupa a jeho přihrávku přetavil Nekuda v efektní oblouček nad vybíhajícím Hampelem – 3:0. To už ale lovil míč ze sítě i Kofroň, když jej překonala technická Fišerova střela – 3:1.

Skóre se na obou stranách měnilo hned po změně stran. Kaliského dalekonosná střela překvapivě doplachtila do vinglu Neoralovy branky - 3:2. Odpověď domácích přišla vzápětí. Na hranici šestnáctky Štrombach doslova ukopl míč Kroupovi a parádně trefil šibenici hlučínské svatyně - 4:2.

Krásnou kombinační akci viděli diváci díky trojici Machynek-Nekuda-Píchal. Prvně jmenovaný se prezentoval kolmou přihrávkou mající oči, Nekuda vyprášil Hlaváčovi rukavice a dorážku Píchal hlavičkou usměrnil těsně vedle tyče. Kvalitní reflex předvedl na druhé straně také Neoral proti Badalyanově hlavičce po nepřímém kopu. Není divu, rozchytával se už na lavičce, kde v prvním poločase pohotově chytil míč směřující do autu. A když Štrombachovy efektní nůžky střihly pouze do vzduchu nad břevnem, skončilo utkání dvougólovým vítězstvím druholigového týmu.


 

František JURA -1.SK Prostějov

„Viděli jsme přípravné utkání dobré úrovně. V prvním poločase jsme jasně dominovali, i po přestávce drželi střídající hráči solidní tempo. Hráli jsme dobře kombinačně, měnili posty, prostě bylo tam vše, co chceme od hráčů vidět, i když samozřejmě ne vše bylo perfektní. Po náročném tréninkovém týdnu prokázali hráči fyzickou připravenost.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...