Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Vše podstatné se v tomto zápase odehrálo v prvním poločase. A dokonce by se dalo říci, že do dvanácté minuty, kdy se ještě leckteří pozdní diváci nestačili ani usadit na tribuně. Penalta, gól a vyloučení podlomily odhodlání hostů z Vysočiny, kteří se ale přece jen ještě mohli do zápasu dostat. Kritickou situaci však vyřešil Kofroň na jedničku a mohl si tak připsat další nulu na úspěšné jarní konto.

1.SK Prostějov - FC Velké Meziříčí 6:0 (4:0)

Branky: 10. (p), 31. (p) a 60. Kroupa, 39. Sus, 45.+1 Pančochář, 87. T. Machálek

Rozhodčí: Černý - Podaný, Hlubinka; ČK: 41. Hirsch - 12. Krejčí; ŽK: 28., 41. Hirsch, 49. Sus, 55. Nekuda, 77. Sečkář - 10. Invald, 34. Smejkal, 38. Vyskočil, 44. Bouček, 55. Demeter, 81. Pokorný. Diváci: 620.

Statistiky: rohové kopy 10:5, střely na branku 8:1, střely mimo 4:1, nepřímé kopy 3:6.

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Rus, Pančochář - Petržela, Fládr, Zelenka (60. T. Machálek), Langer - Nekuda (60. Sečkář), Kroupa (81. M. Machálek). Trenér: František Jura.

FC Velké Meziříčí: Invald - Vyskočil, Šimáček, Berka, Bouček (68. Pokorný) - Dolejš, Kratochvíl (59. Šuta), Smejkal (76. Krčál), Krejčí, Demeter - Simr. Trenér: Libor Smejkal.

Domácí vyrukovali na soupeře přesně tak, jak si řekli už v pátek před tréninkem v kabině – aktivně a nekompromisně. Gólman hostí Invald musel poprvé vážněji zasahovat už po šesti minutách hry, kdy vyboxoval Fládrův přímý kop, Petrželova dorážka k němu díky vlastním obráncům nepronikla.

V závěru úvodní desetiminutovky se do vyložené šance vřítil Nekuda, Invald jej fauloval a rozhodčí poprvé ukázal na bílý puntík. Invald se sice snažil, co mohl, ale na přesně kopnutou Kroupovu penaltu neměl šanci dosáhnout – 1:0!

Hosté si z předchozí situace evidentně nevzali ponaučení, protože se chvíli po výkopu ze středového kruhu řítil opět Nekuda sám na osamoceného Invalda, Krejčí po něm sáhl rukou a červená karta byla na světě! Navíc si míč ve skvělé pozici připravil Zelenka, který ovšem z přímého kopu nechal pouze vyniknout soupeřova brankáře. Minutu na to se trefil opět Kroupa, ale tentokrát po odmávaném ofsajdu.

A Invald neměl oddechu. Hodně jej vystrašila jedovatá Petrželova střela, která mu vypadla z rukavic, Nekuda se ovšem dral k dorážce příliš agresivně. V 27. minutě ale mohlo být srovnáno! Dolejš se na hranici vápna lacino dostal k míči, Kofroně ovšem nepřekvapil, Kratochvíl měl ale před sebou skoro prázdnou branku, Kofroň stačil i v protipohybu reflexivně zareagovat a vyškrábnout míč do tyče!

Na druhé straně se zase dostal do brejku rychlonohý Petržela, nabídl míč lépe postavenému Nekudovi, Invald ale jeho střelu vykopl. Těsně po půlhodince hry zahrál ve vlastní šestnáctce rukou Šimáček a Kroupa tentokrát zvolil druhou stranu, s čímž Invald nepočítal – 2:0!

Šest minut před přestávkou zaúřadovali dva hlavičkáři. Kroupa tentokrát nabídl luxusní míč Susovi, který přehlavičkoval i Invalda a poslal domácí do tříbrankového náskoku! Jeho radost byla vpravdě nelíčená. Dobrý rozmar v domácích řadách ochabl vzápětí, když byl Hirsch na hranici vápna faulován, ale jen co se trochu neochotně zvednul, dostal druhou žlutou za filmování!

Počet hráčů na obou stranách se tedy srovnal, přesto se ještě před odchodem do kabin slavilo. Už v nastavení rozehrávali domácí rohový kop a přetažený centr trefil nádherně k vzdálenější tyči z voleje Pančochář – 4:0!

Po přestávce zaujal zajímavým rohem Zelenka, jehož centr skončil na horní síti Invaldovy svatyně. Po hodině hry dostal pěknou přihrávku za obranu Kroupa a svůj sólový nájezd přetavil v pátou branku a zároveň svůj hattrick. Čtvrtou gólovou radost překazil Kroupovi po Machálkově centru Invald.

Kromě namlsaného Suse byl směrem dopředu po střídání agilní Tomáš Machálek, který našel dobře postaveného Petrželu, jeho pokus zasvištěl těsně nad břevnem. Vzápětí těsně vedle hlavičkoval Kroupa. A tak poslední slovo měl zaslouženě Tomáš Machálek, který si navedl míč po hranici vápna na osu hřiště a střelou do protipohybu gólmana završil půltucet v síti nešťastného Invalda.

Prostějov si tak udržel osmibodový náskok před druhými Vítkovicemi, které doma porazily Holici.


 

Pozápasové hodnocení trenérů

Roman POPELKA - asistent trenéra 1.SK Prostějov:
„Bylo důležité, že jsme zvládli to, co jsme chtěli. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a z toho pramenilo i zasloužené vedení. I vzhledem k opožděnému příjezdu jsme tušili, že soupeř nebude mít úvod úplně optimální. Samozřejmě zase může někdo zpochybňovat, že jsme rozhodující náskok získali z pokutových kopů, ale dnes jsme šli vítězství aktivně naproti. Je jistě škoda červené karty, Hirsch nám v těžkém zápase s Vítkovicemi bude chybět. Diváci si mohli přijít na své, padaly pěkné branky a šest gólů je nejlepší pozvánka na středu.“

Libor Smejkal - trenér FC Velké Meziříčí:
„Myslím si, že kdyby dnes na tomto stadionu hrál Real Madrid, tak tady nemohl vyhrát. Výroky sudího fotbalu jako takovému příliš nepomohly, v rozpacích mohou být obě strany. Vyloučení našeho hráče bylo bez debat, v případě domácího obránce si asi nikdo nemůže být úplně jistý. Pak už se moc nedalo hrát. Vzhledem k vloženému středečnímu kolu jsem nabádal hráče k bezkontaktní hře, protože jinak vždy hrozilo karetní nebezpečí. Domácí byli určitě lepším týmem, vítězství si plně zasloužili, z naší strany se toto utkání nepovedlo.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...