Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dvě nadcházející domácí utkání mohou být pro závěrečná kola jarní sezóny velmi důležitá. Právě jejich zvládnutí může dát zapomenout na nepovedený zápas v Kroměříži a dodat pohody na květnová utkání. Prvním cílem je zvládnout zápas s nepříjemným nováčkem z Velkého Meziříčí.

Právě na něm si jako na prvním na podzim „eskáčko“ vylámalo zuby. „Domácí hráli agresivně, bojovali o každý balón a šli třem bodům aktivně naproti. Mají kvalitní tým, Dolejš byl dnes jednoznačně rozdílovým hráčem,“ uznal po zápase trenér František Jura.

Většina hráčů z Vysočiny má ročník narození v osmdesátých letech, což svědčí o zkušenosti tohoto kádru. V jarních zápasech měl tento tým nejčastější výsledek 1:1, doma takto remizoval s Vítkovicemi i Hlučínem. Po prohrách v Hulíně a na Slovácku přišla v posledním kole jednoznačná domácí výhra s Otrokovicemi 4:0, když se o góly podělili Šimáček, Simr, Smejkal a Dolejš z penalty. Trenér Smejkal dal důvěru sestavě Invald – Vyskočil, Šimáček, Bouček, Krejčí – Souček (76. Pokorný), Dolejš, Smejkal, Berka (82. Malec) – Kratochvíl, Simr (74. Ráček).

„Příští týden musíme udělat vše pro to, aby se výkon z Kroměříže neopakoval. Hru budeme muset tvořit my, soupeř bude čekat na brejky, typové hráče na to má,“ upozornil asistent trenéra Roman Popelka. Zásadní podle něj bude, jestli si hráči z posledního zápasu odnesli ponaučení, jestli porážka, která jednou musela přijít, týmu něco dá. „To, že jsme se soupeřem na podzim prohráli, asi nepatří k myšlenkám, které by měly mít hráči v hlavách, důležité je přenést si poučení z chyb do dalšího utkání,“ naznačil recept k domácímu úspěchu Popelka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...