Příjemnou noc, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Středeční podvečer 13. ledna odstartoval jízdu prostějovských fotbalistů za postupem do druhé ligy. Na stadionu SCM Za Místním nádražím se právě v tento den sešel téměř kompletní kádr eskáčka na prahu zimní přípravy.

Kromě tří nových tváří jedna známá chyběla. „Ještě jsme nezačali a už nás pronásledují zdravotní potíže...,“ povzdechl si trenér František Jura. A to ještě nevěděl, co jej čeká v sobotu. Zápasovou premiéru totiž jeho výběru vůbec nezvládl!

Zmíněným absentérem se ukázal být záložník Jan Koudelka, který si poranil koleno a teprve vyšetření na magnetické rezonanci určí přesnou diagnózu. Na brzké zapojení do přípravy to ale v případě českého reprezentanta v malém fotbalu bohužel nevypadá. Na bolesti v ramenním kloubu si stěžoval Josef Pančochář, který tak zpočátku naběhá nedobrovolně spoustu kilometrů, jakýkoli kontakt při hře má totiž zakázán. Parťáka mu v této disciplíně dělá prostějovský odchovanec Ondřej Maděrka, který po vážném zranění kolene s týmem nastoupil do přípravy. Zda-li však bude za eskáčko nastupovat, nelze v tuto chvíli předvídat. Novou tváří v týmu je osmadvacetiletý stoper Lukáš Bodeček, který bude mít za úkol především vyztužit defenzivu a pomoci svými zkušenostmi z vyšších soutěží.

Všichni během prvních čtyř týdnů přípravy absolvují intenzivní kondiční cvičení, středy budou vyplněny dvoufázovým tréninkem. Teprve poté přijde na řadu pilování herních situací. „V kabině může být legrace, ale na tréninku chci vidět stoprocentní nasazení, které musíme všichni odvádět od prvních minut přípravy až po závěrečný hvizd rozhodčího v posledním jarním kole. Cílem nás všech musí být vyhrát soutěž, pokud pouze jeden jediný za tím tvrdě nepůjde, nemůžeme uspět,“ připomněl Jura v úvodu jednoznačný cíl pro jaro 2016. „Hráče na to máme, bude záležet na tom, jak si vezmete k srdci motto, které máte na očích: Kdo chce, hledá jak; kdo nechce, hledá proč,“ ukázal kouč na dveře šatny.

První trénink byl tradičně věnován fotbálku a házené v prostoru před brankou. Hned druhý den byl na programu první orientační test kondice v podobě běhu na osm minut. Povinného minima osmnácti set metrů dosáhli všichni, nejlepší borci uběhli přes dva kilometry. První herní prověrka přišla na řadu v sobotu v Uherském Brodu, ta druhá je na programu taktéž v sobotu, tentokrát v pravé poledne proti Ústí nad Orlicí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...