Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nečekaně vysoké skóre se zrodilo v utkání prvního kola Poháru FAČR mezi Hodonínem a Prostějovem. Pro klub z Hané to bylo nejvyšší vítězství v úvodním kole této soutěže za poslední čtyři roky, navíc na rozdíl od minulých ročníků udržel gólman čisté konto. O střelecký příděl se podělili Kroupa hattrickem a jedním zásahem Koudelka. Ve druhém kole přivítá výběr 1.SK druholigový Třinec.

RSM Hodonín - 1.SK Prostějov 0:4 (0:2)

Branky: 14. Koudelka, 34., 74. z penalty a 90. Kroupa. Rozhodčí: Drozdy - Dohnálek, Gasnárek. ŽK: 20. Víšek, 60. Šturma, 74. Petrucha - 85. Fládr. Diváků: 190.

Hodonín: Petráš - J. Maršálek (87. Skočík), H. Maršálek, Víšek, Novotný (72. Mokrý) - Šturma, Hesek, Petrucha (79. Adamec), Polách, Švrček (85. Reška) - Pavlačka. Trenér: František Komňacký.

Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř - Machálek (75. Pančochář), Fládr, Petržela (87. Langer), Koudelka (79. Sečkář) - Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura.

K týmu se poprvé v letní přestávce připojil Zelenka, který již sice trénuje, ale jeho stehenní sval stále není připraven na plnou zátěž. Fungoval tak více jako poradce trenéra, protože byl jako pozorovatel na utkání předkola v Uherském Brodě. Absentoval také brankář Bureš, takže se mezi třemi tyčemi zabydlel Kofroň. Ve středu pole dostal příležitost Petržela, kterému byla svěřena delikátní úloha hlídat ikonu domácích, zkušeného Polácha.

Vstup do utkání se Prostějovu, jak bývá téměř tradicí, příliš nevydařil a v první desetiminutovce byli aktivnější domácí. Polách zprava nabídl míč ve vápně Pavlačkovi, proti němuž musel vytáhnout své umění Kofroň. Hodonínští dokonce dopravili míč do sítě, ovšem z ofsajdové pozice.

Probuzení hostů přišlo včas. Po čtvrthodině hry po obléhání domácí branky poslal míč technicky z hranice vápna k pravé tyči Koudelka. Vzápětí musel domácí gólman Petráš zneškodnit Kroupovu hlavičku. Před uplynutím úvodní půlhodiny hry měli domácí velkou příležitost k vyrovnání, když Pavlačkovi, jenž se ocitl sám před Kofroněm, ukopl míč Hirsch. Z protiútoku vyslal Kroupa na zteč Koudelku, ten ale nevystihl správný okamžik k přihrávce.

Na druhé straně Švrček utekl Hirschovi, Petrucha, Šturma ani Pavlačka se ale před Kofroněm neprosadili. A tak podruhé udeřili hosté. Koudelkovu přihrávku zpracoval Nekuda pro Kroupu, který přeloboval vybíhajícího Petráše. O chvíli později mohlo být rozhodnuto, když si Kroupa narazil míč s Koudelkou, míč ale tentokrát mířil nad břevno.

Na začátku druhé půle mířil mimo Nekuda, Krejčířovu nebezpečnou hlavičku po nepřímém kopu neměl kdo dorazit do sítě. Dvacet minut před koncem spálil dobrou příležitost z druhé vlny nabíhající Hirsch po nabídce Kroupy. Ten pálil vzápětí po rohu z voleje mimo branku. Po dalším rohovém kopu byl v šestnáctce faulován Krejčíř a z odpískané penalty dal favoritovi definitivní klid Kroupa. Přestože se Nekuda dvakrát neprosadil v koncovce, v samotném závěru zkušeně vypíchl soupeřovi míč, prohnal se po levé straně a nabídkou před bránu umožnil Kroupovi dokončit hattrick.

Výsledek tedy vyznívá jednoznačně, byť obraz hry v celém zápase vždy takový nebyl. Vítězství Prostějova ale dostává jiné dimenze při pohledu na zaváhání dalších třetiligových týmů Břeclavi, Uničova nebo HFK Olomouc, které na své divizní soupeře nestačily.


Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Výsledek byl nakonec jednoznačný, více jsme spokojeni s ním, než se samotnou hrou. Domácí byli aktivní a měli zpočátku i příležitost, zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. V prvním poločase tam byly pasáže, kdy jsme byli daleko od soupeře a hlavně jsme byli pasivní při rozehrávce. Přesto jsme dva góly dali a ještě dvakrát měl dobrou příležitost Kroupa, takže jsme mohli rozhodnout už do přestávky. Ještě je potřeba zapracovat na souhře, k čemuž nám poslouží zbývající dva přípravné zápasy. S postupem jsme samozřejmě spokojeni.“

František KOMŇACKÝ - RSM Hodonín:
„Byla to pro nás tvrdá lekce, ale někdy může být takový výchovný pohlavek i pozitivní. Naši obránci se nevyvarovali chyb a zkušenější soupeř toho dokázal využít. V poli jsme se v některých momentech hostům vyrovnali, ale řešení finální fáze prokázalo diametrální rozdíly mezi špičkovým mužstvem třetí ligy a naším nově se tvořícím týmem. Pohár pro nás skončil, rozloučili jsme se s ním na můj vkus málo důstojně. Ukázalo nám to rezervy, budeme se ale snažit připravit tak, abychom v divizi hráli důstojnou roli. Nepřišel jsem do Hodonína, abychom hráli někde na šestém místě.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...