Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tři dobré šance, žádný gól. To je v zjednodušující zkratce bilance „eskáčka“ na půdě druhého celku MSFL Kroměříže. Místo vedení po šanci Zelenky se do vedení dostal soupeř, který si při své zkušenosti už nedal vítězství vzít. Zatímco si „slávisté z Hané“ tímto bodovým ziskem velmi pravděpodobně pojistili druhou příčku. Prostějovští fotbalisté se asi budou muset rozloučit s obhajobou loňské i předloňské třetí pozice, která se dostala spíš do teoretické roviny. Třetí je totiž s již čtyřbodovým náskokem rezerva Slovácka...

Mají na to ještě dva pokusy a jedinou premisou je plný bodový zisk. Přestože los je pro tento úkol velmi milosrdný, vždyť co víc si přát, než beznadějně poslední rezervu Opavy, byť na jejím hřišti, a doma rovněž na chvostu tabulky potácející se Břeclav. Ovšem při současném rozpoložení prostějovského týmu nelze s jistotou predikovat vůbec nic.

Oba nadcházející soupeři se shodou okolností, či spíše losu, potkali ve středu v předehrávce 28. kola ve Slezsku. Jihomoravané neponechali nic náhodě a do vedení šli už po třech minutách Simandlem, který zanedlouho pojistil vedení z penalty. Přestože domácí po hodině hry snížili, Břeclav si vítězství 3:1 pohlídala. Trenér Hrabina nasadil do boje omlazenou sestavu, v níž figurovali i mladší dorostenci: Godula – Kolísek, Hoza, Tesařík, Macíček – Vrána, Vojtěšek, Galvas, Mezera – Uvíra, Pezzoti. Hosté poslali na hřiště jedenáctku Prokop – Košut, Fojtík, Hloch, Simandl, Paděra, Zezula, Jurčík, Stange, Pospiš, Dvořák.

O výkonech opavské rezervy se netřeba příliš rozepisovat, protože celý ročník v MSFL pojali Slezané jako dobrou zkušenost pro mladé hráče, případně jako rozehrání pro marody. Na jaře získali Hrabinovi svěřenci pouhé čtyři body, když kromě domácí remízy s Třebíčí dokonale zaskočili v derby Hlučín, který na jeho hřišti pokořili 4:2. Vzápětí si ale na Slovácku připsali rekordní debakl 2:9. Pro tým trenéra Karla Bečky bylo vítězství nad rezervou Opavy na jaře teprve druhé, když v dubnu doma přehrála Břeclav nejtěsnějším rozdílem Orlovou. Ze čtyř utkání si Břeclavští odnesli aspoň bod, plnou polovinu dosavadních jarních mačů prohráli. Vzhledem k očekávanému sestupu dvou českých týmů z druhé ligy a jasnému outsiderovi v MSFL se však o setrvání ve třetí lize nemuseli obávat.

Vzhledem k rychlému sledu posledních utkání se dá očekávat, že „eskáčko“ nastoupí ve středu 3. června na půdě slezského klubu v podobném složení jako v pátek v Kroměříži, naopak v sobotním závěrečném představení před domácím publikem už snad budou někteří marodi k dispozici. Závěrečný duel MSFL začíná 6. června v 16:30 hodin, přijďte se rozloučit do areálu SCM Za Místním nádražím s letošní sezónou prostějovského fotbalu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...