Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Z Uničova si prostějovští fotbalisté přivezli bod. Toto konstatování by v zásadě nebylo špatné, z venku je každý zisk cenný. To by ovšem tato remíza nesměla následovat po dvou domácích plichtách z předchozího týdne, které znamenaly pro Jurovu družinu ztrátu hned čtyř bodů. Proto ve vzduchu viselo očekávání, že se v Uničově podaří určitá kompenzace, zvlášť když soupeř na podzim Prostějov bodově „vykradl“. Utkání chudé na brankové příležitosti ale jinak než bez branek ani skončit nemohlo...

Přestože prostějovská výprava doufala, že bude schopna navázat na povedený výkon ze Zlína, na vítězství tentokrát bílomodří nedosáhli. Zajímavé bylo, že oba týmy volily pro utkání v zásadě podobnou taktiku, totiž eliminovat nejnebezpečnější hráče soupeře. Zatímco na domácí straně to byl bezesporu nejlepší střelec Aleš Krč, kterého v Prostějově dobře znají, Uničov si naopak pohlídal Kroupu a Zelenku.

Jak výsledek napovídá, naordinované úkoly splnily obě defenzivy bezezbytku. „Hráli jsme jiný systém a pořád u mě stáli soupeřovi obránci,“ odvětil po skončení duelu uničovský střelec Aleš Krč na dotaz, proč se tentokrát výrazněji neprosadil. „Bylo to hodně taktické utkání, ale řekl bych, že bod byl zasloužený pro obě strany,“ byl exprostějovský forvard spokojen s dělbou bodů. Vytáhlý útočník je samozřejmě rád, že se letos střelecky pořádně chytil. „Na podzim to tam nepadalo, takže jsem rád, že na jaře je situace mnohem lepší. Obecně se nám daří víc ve venkovních zápasech,“ dodal Krč, který podle svých slov ještě nemá jasno o angažmá na příští sezónu.

Pro Prostějov výše zmíněná série remíz znamená sestup tabulkou z druhého na čtvrté místo průběžného pořadí, na druhou Kroměříž aktuálně ztrácí tři body. „Dá se říci, že na závěr sezóny máme příznivý los, který musíme využít,“ připomíná kapitán Martin Hirsch s odkazem na domácí utkání proti Třebíči a Břeclavi i venkovní duel s rezervou Opavy. „Eskáčko“ se tak střetne s trojicí nejhorších celků MSFL. A to je v boji o druhou příčku tabulky šance, která by se neměla promarnit.

Horácký fotbalový klub je tím prvním na řadě. Třebíč se zatím v jarní části trápí, když získal pouhé dva body a propadl se z deváté příčky po konci podzimní části až na čtrnáctou! Navíc má HFK neuvěřitelně tristní střeleckou bilanci. Z deseti jarních utkání vstřelili Horáci pouze jediný gól, na druhé straně dvacet obdrželi, což svědčí o dlouhodobě špatné formě týmu. Nic na tom nezměnilo ani utkání posledního kola s Břeclaví, sousedem v tabulce. Sestava Doležal - P. Chalupa, Havránek, Igbinoba, Anatomi - Chlup, Komínek, M. Chalupa, Dobrovolný - Florián (68. Oladiti), Johnson (30. Oura, 87. Rybníček) uhrála pouze bezbrankovou remízu. „Důležitý by měl být bezpochyby první vstřelený gól, abychom se dostali do potřebné herní pohody. Byl bych rád, kdyby nám v tom pomohli i věrní fanoušci,“ vzkázal před soubojem 24. kola MSFL František Jura.

Hrát se bude tuto sobotu 23. května od 16:30 hodin na stadionu SCM Za Místním nádražím.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...