Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Czech Cycling Tour se stala v posledních letech nejvýznamnější silniční akcí tuzemské cyklistiky každoročně lákající k účasti špičkovou mezinárodní konkurenci včetně elitních stájí z širší světové špičky. A letošní jedenáctý ročník velkého etapového závodu bude opět úzce spojen i s prostějovským regionem!

V Prostějově na náměstí T. G. Masaryka totiž odstartuje druhý díl renomovaného klání, a to v pátek 7. srpna ve 12.00 hodin. V rámci 193 kilometrů dlouhé etapy do Uničova jezdci nejprve obkrouží Prostějov na připraveném okruhu přes Mostkovice a Seloutky, načež zamíří na sever a následně na západ až před Konici. Odtud se budou vracet směrem k Plumlovu, aby se ještě před ním stočili znovu západním směrem a posléze opustili prostějovský okres při pouti k Jevíčku.
CCT 2020 sestává z celkem čtyř částí. Úvodní má podobu časovky Uničovem (19 km), třetí povede z Olomouce do Frýdku-Místku (210 km) a čtvrtá z Mohelnice do Šternberka (179 km). Pozornost obyvatel Prostějovska však logicky bude upřena na výše popsanou etapu číslo dva, která prosviští spoustu nám důvěrně známých silnic v regionu.
A na koho se sportovní příznivci mohou v exkluzivně nabitém pelotonu těšit? Zúčastní se hned šestice stájí nejvyšší kategorie World Tour! Konkrétně Mitchelton Scott, Bora Hansgrohe, Jumbo Visma, Sunweb, NTT Pro Cycling a Bahrain McLaren, což jsou v kolečkářském světě opravdové pojmy. Chybět nebude ani reprezentace České republiky či nejsilnější stáj ČR Elkov Kasper.
„Jsme nadšeni, že se na startu objeví opravdová světová špička a nabídne našim divákům nezapomenutelné zážitky. Zárukou kvality jsou nejen top týmy kategorie World Tour, ale i další ambiciózní ProContinentální týmy. A svou kůži určitě neprodají lacino ani nejlepší čeští jezdci včetně vítěze Czech Cycling Tour 2015 Petra Vakoče,“ uvedl promotér závodu Jaroslav Vašíček.
Kdo cyklistice skutečně holduje, nemůže si její nadcházející (nad)národní svátek nechat ujít. Takže v pátek hurá na prostějovské Masarykovo náměstí či kamkoliv jinam na následně vedoucí trať, jejíž mapku si můžete prohlédnout na přiloženém obrázku.
Kudy povede 2. etapa Czech Cycling Tour 2020 (pátek 7. srpna od 12.00 hodin): Prostějov, Mostkovice, Seloutky, Prostějov, Čelechovice na Hané, Slatinice, Drahanovice, Pěnčín, Kandia, Budětsko, Štarnov, Přemyslovice, Hluchov, Zdětín, Ptení, Ptenský Dvorek, Stražisko, Suchdol, Brodek u Konice, Skřípov, Šubířov atd.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...