Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 16 box LOGOS druhou výraznou venkovní porážkou sezony se musel při cestě z Nitry smiřovat kouč BC DTJ Prostějov Petr Novotný. Někdejší úspěšný boxer uznal kvality soupeře a připomněl i propracovanou koncepční práci celého oddílu, která by se v některých bodech mohla stát pro hanácký klub vzorem, i přesto je však přesvědčen, že někteří zástupci nepředvedli maximum, na co měli.

„Doma proti Polákům jsme zaboxovali skvěle a na Slovensku jsme měli na víc. Podělali jsme se tam a nepředvedli jsme tam to, co jsem očekával. Opatření nechci ventilovat přes noviny, chci si s nimi ale promluvit, aby se nad sebou zamysleli,“ vracel se k nevydařenému představení někdejší několikanásobný mistr republiky.

Souboj českého a slovenského šampiona tak dopadl stejně jako při jarním přátelském měření sil pro domácí oddíl. „Soupeř potvrdil své kvality a také atmosféra byla bouřlivá, oproti utkání v Praze nás ale rozhodčí nepoškodil. Možná jen duel Filipa Baráka v ‚šestapadesátce‘ byl otočený, jinak ne. Filip se snažil, dal do toho všechno, domácí si ale chtěli pojistit spodní váhy,“ poznamenal k tomu Novotný.

Další starost mu pak připravil Daniel Táborský, jenž se i pod vlivem náročného programu rozhodl přejít z těžké do supertěžké váhy. „Nevím, co přesně se stalo, jeho tělo to už ale asi nezvládalo. Asi je to spojeno s přeboxováním a únavou, zatím si trvá na svém. Řešíme tak adekvátní náhradu. Tomáš Ivachov na to sice později bude mít, musí se ale nejprve vyhrát,“ nechce Novotný nic uspěchat a potvrdil hledání nové posily.

Kromě tradičních sponzorů v podobě města Prostějova, Olomouckého kraje a dalších partnerů vyjádřil poděkování i na adresu věrných diváků, kteří se s týmem vydali na autobusovou cestu. „Snažili se, měli to ale těžké. Domácí byli v přesile a poměrně malý sál zaplnily zhruba čtyři stovky lidí. I při dalších venkovních duelech tak zájezd zopakujeme, dělá se to přece pro lidi,“ nastínil.

Se slovenským boxem se prostějovský oddíl potkal již před rokem v české extralize, tehdy z toho ale byly dvě jasné výhry nad Dubnicí, s níž se BC DTJ utká i v příštím kalendářním roku. „Dříve byla vynikající, štědře ji dotoval zbrojní průmysl. A nyní se snaží obnovit tradici,“ upozornil prostějovský trenér.

A v čem tkví taková síla Nitry, že se stala slovenskou jedničkou a svou pozici ještě posiluje? „Pavol Hlavačka to tam dělá perfektně. Boxem se živí, je to jejich práce. Mohou si stáhnout borce a koncepčně se jim věnovat. Mají středisko vrcholového sportu, spolupracují se základní školou, gymnáziem i vysokou školou, dělají nábory, soustředění, jezdí na mezinárodní akce a navíc nyní mají generaci, která sbírá vavříny,“ poodhalil Novotný sílu soupeře.

A je něco podobného reálné i v Prostějově? „Je to naše zbožné přání. Pracujeme na široké základně, je to ale dlouhá cesta, navíc náročné s prací a rodinou. My si ale ani teď nemůžeme na nic stěžovat, město i kraj nás hodně podporují,“ zdůraznil Petr Novotný.

Osobně se tak těší na úspěšné pokračování sezony, ta interligová bude na programu až v příštím kalendářním roce. Některé prostějovské členy do té doby čekají ještě extraligové a oblastní soutěže i galavečery. A po Novém roce přijde na řadu dalších pět mezinárodních soubojů, mimo jiné i domácí odveta s Nitrou. „Pokusíme se jim to vrátit,“ věří v bodový zisk.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...