Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 16 box LOGOHeslo „Můj dům, můj hrad“ platí v boxu mnohem více než v jiných sportech. A na své pravdivosti neztrácí ani v případě prostějovského týmu v tomto ročníku interligové soutěže. Po prohře na půdě Prahy přišla vysoká výhra nad polskými Gliwicemi, kterou ovšem v sobotu večer vystřídala porážka v Nitře. Zřejmě hlavní favorit soutěže tak zůstává i po svém druhém souboji neporažen. Ve druhém utkání se Dubnici podařilo zvítězit v Polsku.

„Je to debakl, domácí ale byli skutečně lepší. Mají tam reprezentanty i špičkové podmínky. Přišlo hodně lidí a atmosféra byla bouřlivá. Mrzí mě ale, že někteří z našich do toho nedali vše. Nitra pro mě ale byla hlavním adeptem už před začátkem soutěže a potvrdila svoje kvality,“ blahopřál soupeři k vítězství trenér BC DTJ Prostějov Petr Novotný.

Domácím se podařilo ovládnout tři nejnižší hmotnostní kategorie a nenalomila je ani následná výhra Roberta Bilíka, další dva body totiž přidal Prostějov až v závěrečném páru, kdy Ištván Bernáth neměl soupeře. Již předtím ale musel Novotný řešit jednu nečekanou starost, k dispozici totiž neměl dosavadní českou jedničku ve váze do 91 kilogramů Daniela Táborského. „Dan opouští těžkou váhu a míří do supertěžké, tělo totiž nesneslo shazování. Říkal, že je to definitivní. Vyzkouší si pár zápasů a třeba si to ještě rozmyslí,“ zmínil Novotný.

Na Slovensku ho nahradil Tomáš Ivachov, jenž tak získal své premiérové interligové zkušenosti. „Rychlost a výbušnost má, potřebuje ale ještě zapracovat na vytrvalosti. Potřebuje si stále zvyšovat sebevědomí a interligové porážky by mu braly vítr z plachet, ideální tak pro něj zpočátku budou oblastní soutěže,“ přemítal prostějovský trenér.

I proto vedení oddílu usilovně pracuje na posílení kádru a vypořádání se s nečekaným odchodem očekávané opory. „Hledáme cestu a toho, kdo bude novou jedničkou. Nabízí se Tomáš Vaněček či Vasil Ducár. Byl bych rád, kdyby tam byl domácí borec, ale na to si ještě musíme chvíli počkat,“ uvědomuje si.

O prvním prosincovém víkendu je na programu další interligové kolo, to se ale Prostějova týkat nebude, kvůli lichému počtu účastníků bude mít volno a do mezinárodní soutěže se zapojí až po Novém roce. Pravděpodobně na konci ledna či na počátku února.

„Naším cílem je získat v extralize a oblastních soutěžích další zkušenosti. Věděl jsem, že se venku moc nevyhrává, měl jsem asi trochu velké oči, ale po perfektním domácím výkonu jsem chtěl bodovat i venku. Nečekal jsem zázraky, věřil jsem ale, že to bude lepší,“ vrátil se ještě k souboji v Nitře prostějovský trenér Petr Novotný

váhová kategorie do 56 kg:

Viliam Tanko

Filip Barák

2:0


V úvodním duelu se proti česko-slovenskému boxerovi v barvách Prostějova postavil účastník olympijských her mládeže a osmnáctiletý reprezentant Slovenska si také došel pro výhru.

„Filip bojoval, předváděl svůj houževnatý styl. Chodil dopředu a rozdal víc úderů, soupeř byl ale přesnější a pojistil si to na začátku třetího kola,“ hodnotil Novotný.

 

váhová kategorie do 60 kg:

Michal Zátorský

Hamo Aperjan

2:0

Po absenci proti Gliwicím vinou zranění z mistrovství republiky se do prostějovské sestavy vrátil Hamo Aperjan, návrat to ale vítězný nebyl. Body pro domácí výběr získal bronzový medailista z Mistrovství Evropské unie Michal Zátorský.

„Snažil se, měl však proti sobě silného a šikovného soupeře. Nenašel na něj recept,“ mrzelo kouče BD CTJ Prostějov.

 

váhová kategorie do 64 kg:

Tomáš Vaňo

Miroslav Šerban

2:0

Proti českému šampionovi se postavil ostřílený borec se zkušenostmi z mistrovství Evropy i světa, jenž se vrací po zranění. „Nenašel na něj recept. Bojovalo se z dvojkrytu uprostřed ringu, dvě kola Mirek bodoval, třetí mu ale uteklo a toto se venku nevyhrává,“ mrzelo Novotného.

 

váhová kategorie do 69 kg:

Tomáš Zold

Robert Bilík

0:2 na body

 

O první dílčí úspěch pro hosty se tak až v posledním souboji první poloviny postaral Robert Bilík. „Tomáš je bojovník, vydržel neskutečné údery a šel stále dopředu, Robert si to ale pohlídal a zvítězil,“ těšilo dlouholetého úspěšného boxera.

 

váhová kategorie do 75 kg:

Henrich Bagin

Vladimír Lengál

2:0

 

Vladimír Lengál potvrdil i na Slovensku, že jde výkonnostně nahoru, proti zkušenějšímu soupeři v podobě Henricha Bagina to ale nestačilo. „V prvním kole dostal úder na ucho a utrpěl zranění, soustředil se zejména na obranu a bojoval. Přes prohru to bylo dobré, za rok mu to třeba oplatí,“ těší se Novotný na odvetu.

 

váhová kategorie do 81 kg:

Matúš Strmisko

Tomáš Bezvoda

2:0

Proti nedávnému českému šampionovi v polotěžké váze nastoupil další slovenský medailista z Mistrovství Evropské unie. A také tentokrát z toho byly body pro Nitru. „Tomáš s ním dvakrát prohrál před limitem a tento zápas vyloženě odstál. Matúš si s ním dělal, co chtěl, byl rychlý a výborný. Je pro mě zklamáním, že to Tomáš aspoň nezkusil,“ ohlížel se prostějovský trenér.

 

váhová kategorie do 91 kg:

Sandro Dirnfeld

Tomáš Ivachov

2:0

 

Proti mnohem zkušenějšímu soupeři, jenž má na svém kontě trojciferný počet střetnutí, nastoupil prostějovský odchovanec, jenž má přibližně desetkrát menší zkušenosti. A přes veškerou jeho snahu tak zápas skončil očekávaným výsledkem, tedy dalšími body pro hostitelský celek.

„Nezklamal a ukázal, že má boxerské schopnosti, ještě však ne dostatečnou fyzičku. Tlak na něj udělalo i tři sta čtyři sta lidí, nebyl horší, už ale neměl síly, takže byl nepozorný. Víme ale, na čem pracovat,“ poznamenal někdejší vládce této kategorie.

 

váhová kategorie nad 91 kg:

Štefan Sliž

Ištván Bernáth

0:2 bez boje

 

Nejočekávanější duel se nakonec neuskutečnil, domácí zástupce vinou zranění nenastoupil. Obávaný maďarský bijec v prostějovském dresu Ištván Bernáth se tak dočkal dvou bodů bez boje. „Škoda, mohl si to vybít za všechny naše porážky,“ pousmál se Petr Novotný.


BC Stavbár Nitra - BC DTJ Prostějov 12:4


3. kolo: C Stavbár Nitra – BC DTJ Prostějov 12:4, Górny Slask Gliwice – BC Dubnica nad Váhom 4:12, BigBoard Praha volno.

Průběžná tabulka:

1. Big Board Praha                 2 2 0 0 22:10 4

1. BC Stavbár Nitra                 2 2 0 0 22:10 4

3. BC Dubnica nad Váhom 2 1 0 1 18:14 2

4. BC DTJ Prostějov                 3 1 0 2 22:26 2

5. Górny Slask Gliwice         3 0 0 3 12:36 0



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...