Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE Celkově druhé představení borců BC DTJ Prostějov v nově vzniklé boxerské interlize a první v domácím prostředí skončilo ještě lépe, než jak si ambiciózní výběr „Býků“ představoval. Nepříliš známého polského soupeře doslova položil na lopatky a jediné dva dílčí body mu povolil hned ve druhé nejnižší, tedy lehké váze, v níž se musel obejít bez zraněné opory Hamo Aperjana. Jinak to byla velká jízda včetně dvou vítězství po technickém knock-outu a našlapaná sokolovna na Skálově náměstí, v níž již tradičně nechyběl ani první náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák, mohla slavit první letošní mezinárodní vítězství.

Celý program začal krátce po šesté hodině večerní slavnostním nástupem obou družstev a minutou ticha za někdejšího maséra BC DTJ Břetislava Tichého, jenž po nedávném nečekaném odchodu sleduje boxerské souboje už pouze shora. Poté přišly na řadu polská i česká hymna a představení jednotlivých boxerů i mezinárodních rozhodčích. A pak už se šlo  na věc.

V barvách domácího výběru se představili mistři republiky Miroslav Šerban, Tomáš Bezvoda i Daniel Táborský a celé trojici se obdobně jako úřadujícím českým vicemistrům Filipu Barákovi, Robertu Bilíkovi či Vladimíru Lengálovi podařilo dovést tříkolové duely do vítězného konce. Nic náhodě neponechala ani maďarská stálice Ištván Bernáth, premiéru si pak odbyl zaskakující Erik Teplý, jenž získával cenné zkušenosti.

Výsledek 14:2 tak do puntíku zkopíroval loňský vydařený vstup do česko-slovenské extraligy, v níž se stejným výpraskem odcestovala domů Dubnica nad Váhom. A se slovenským výběrem se ten prostějovský utká i nyní, v sobotu 22. listopadu se totiž vydá do Nitry. A věří, že ho k bodům přivedou i věrní a bouřliví fanoušci.

„Bude to tam velice těžké, uspořádáme ale zájezd, mělo by se velkým autobusem odjíždět v deset hodin od sokolovny. Čekají nás tam nesmírně kvalitní utkání a bude se hodit každý hlas. Bude to hodně bojovné, myslím si ale, že Prostějováci tam udělají své,“ těší se na velkou bitvu trenér BC DTJ Petr Novotný.

váhová kategorie do 56kg: Filip Barák - David Pierchola 3:0 na body

Soupeřem Filipa Baráka byl šampion Slezska a zpočátku to byla taková oťukávaná. Závěr úvodního kola byl ale v režii domácího borce, jehož hlasitě podporovala i zaplněná sokolovna. I v následujících kolech byla prostějovská posila úspěšná v útoku, dařilo se jí zatlačit soupeře do rohu a nebylo pochyb, kdo se stane vítězem.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„Filip Barák potvrdil svou kvalitu a to, proč jsme ho angažovali. Měl proti sobě mladého kluka, u nějž bylo vidět, že nebyl tak zkušený. Ale snažil se, i když inkasoval hodně úderů, tak bojoval. Filip si šel ale za svým a nebylo co řešit. Sbírá zkušenosti a přesně takové zápasy potřebuje. Je to svědomitý kluk, pěkně se na zápas připravil a potvrdil svou kvalitu.“

váhová kategorie do 60kg: Erik Teplý - Patryk Cichocki T.K.O. pro hosty

Domácí výběr se musel obejít bez zraněné opory Hamo Aperjana, jehož nahradil třeboňský mladíček Erik Teplý. Zpočátku to bylo vyrovnané, postupně však sílil tlak polského rohovníka, jeho protivník začal stále více ustupovat i klonit hlavu. Ve druhém kole už byl jasně znát úbytek sil, došlo to až do počítání a třetí kolo již ani nezačalo.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„Mrzí, že nemohl nastoupit Hamo Aperjan, protože si na republice zranil obočí. Bohužel ho musel nahradit mladý kluk, kterého jsme si aspoň vyzkoušeli. Erik Teplý na to neměl zkušenosti. Nebál se, ale došla mu fyzická kondice. Přepálil to trošku a pak zbytečně inkasoval údery, Patryk Cichocki byl výkonnostně někde jinde.“

váhová kategorie do 64kg: Miroslav Šerban - Szymon Bialas 3:0 na body

Opora domácího výběru předvedla svůj tradičně technicky a takticky propracovaný výkon, nijak se neukvapovala a krůček po krůčku získávala převahu. Úvodní kolo proti čtyřnásobnému mistru Slezska bylo ještě vedeno hlavně z obranného bloku, poté se mu opakovaně podařilo zatlačit Poláka do rohu, zasypal ho údery a znatelnou převahu ilustrovalo i počítání ve třetím kole.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„Míra Šerban si šel pro vítězství, to byl velice pěkný zápas. Podařily se mu údery na spodek, pěkně si ho rozebíral a pracoval na něm. Je vidět, že jde výkonnostně nahoru. Polák byl vynikající, ale údery naspod udělaly svoje.“

váhová kategorie do 69kg: Robert Bilík - Radoslaw Gosiewski 3:0 na body

Poslední zápas před tradiční čtvrthodinovou pauzou vyplnil souboj úřadujícího českého vicemistra proti polskému vyzyvateli. I v tomto případě se oba boxeři zpočátku oťukávali a poznávali, poté ale přišla sprška úderů z domácí strany a počítání soupeře. Ve třetím kole se hostující zástupce pokusil vývoj zvrátit a zběsile útočil, zůstával ovšem nekrytý a pro Bilíka nebylo složité trefovat se a také zatlačit soupeře až do provazů.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„Robert Bilík si se soupeřem pohrál jako kočka s myší. Jednoznačně dostal soupeře do počítání a 3:0 je jasný výsledek.“

váhová kategorie do 75kg: Vladimír Lengál - Michal Wojdfan T.K.O. pro domácí

Opozdilci, kteří se před koncem přestávky nestihli vrátit na své místo, o úvodní zápas druhé poloviny večera přišli. Láďa Lengál se s polským borcem příliš nepáral, jedním tvrdým a současně přesným úderem poslal soupeře k zemi. Došlo tak na počítání, a než se mohlo v utkání pokračovat, přistál v ringu ručník.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného: 
„Laďa Lengál vyhrál hned v prvním kole a nebylo co řešit. Je bojovný a podařil se mu pěkný úder.“

váhová kategorie do 81kg: Tomáš Bezvoda - Blazej Lutka 3:0 na body

Premiérový mistr České republiky se na předčasnou jistotu prostějovského vítězství velice nadřel. Nikam se zbytečně nehnal, trpělivě si šel za svým a ani údery soupeře s ním nezacloumaly. Každé kolo začal trochu pasivněji, poté však přidával na intenzitě a získával převahu, výjimkou bylo až poslední dějství, v němž mu již docházely síly, a sám se ocitl v provazech.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„Také Tomáš Bezvoda odboxoval pěkný zápas. I když inkasoval od soupeře těžké údery, tak stále šel dopředu a rval se za vítězstvím. Maká, snaží se, většinou ale mívá třetí kolo slabší. Toto je jeho asi největší neduh.“

váhová kategorie do 91kg: Daniel Táborský - Krysztof  Kowalski 2:1 na body

Nástupce Petra Novotného coby vládce těžké váhy prokázal svou výkonnost i na mezinárodní úrovni. Proti o hlavu nižšímu soupeři využíval svých delších paží a nezalekl se ani toho, že jeho protivník nastupuje ve World Series of Boxing. První kolo bylo jasně jeho, druhé již bylo trochu skoupější na údery a spíše se jednalo o tahání. S přibývajícím časem bylo jasně patrné, jak oběma docházejí síly, více jich měl ale nakonec prostějovský zástupce a poměrně těsně zvítězil.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

„U Dana Táborského to byla trápená, ale nebylo to tím, že by neměl den, ale tím, že byl přeboxovaný. Má teď za dva týdny šest zápasů a projevilo se to. Neměl takovou jiskru a měl by si odpočinout. Soupeř navíc nebyl špatný, výsledek 2:1 klidně mohl skončit i opačně.“

váhová kategorie nad 91kg: Ištván Bernáth - Arkadiusz Toborek T.K.O. pro domácí

Maďarský oblíbenec prostějovského publika to zpočátku neměl jednoduché a bývalý člen BC DTJ Prostějov ho možná trochu i zaskočil. Ve druhém kole supertěžké váhy už ale jediná zahraniční tvář hanáckého oddílu neponechala nic náhodě, zasypala svého soupeře velkou sprchou tvrdých s dobře mířených úderů, takže došlo na počítání i vzdání se polského borce. Podruhé za večer tak Prostějov přidal dva dílčí body technickým knockoutem a strhující podívaná byla u konce.

Hodnocení domácího kouče Petra Novotného:

 „Ištván je takový svéhlavý, jede si svoje, když inkasuje, jde do rohu. Je takový trochu egoista, ale zvítězil. První kolo jsem měl obavy, nepracovaly mu dobře nohy. Ištván se ale vždy nechá pobláznit, když dostane úder, tak ho chce za každou cenu vrátit. Vyhrál a to je hlavní.“


45 box tym
2. kolo:

BC DTJ Prostějov - Górny Slask Gliwice 14:2




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...