Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 box1FOTOGALERIE Sobota 27. září patřila v prostějovské sokolovně od dopoledne až do samotného večera boxu. Na pořadu totiž byl již osmý ročník Turnaje města Prostějova, nad nímž převzali záštitu a jejž svou účastí ozdobili primátor Statutárního města Prostějova Miroslav Pišťák a první náměstek hejtmana Olomouckého kraje i prostějovský radní Alois Mačák.

„Byl to maraton devětatřiceti utkání všech kategorií od žáčků až po muže a ženy. Zúčastnily se ho nejen jihomoravské kluby, ale ŠKP Bratislava a Robotnická tělovýchovná jednota Malacky ze Slovenska,“ mohl se i po náročném a dlouhém dnu pousmát starosta DTJ Prostějov a hlavní organizátor akce Petr Novotný.

Samotnému turnaji předcházelo přivítání a představení všech oddílů, rozhodčích i vzácných hostů, poté došlo na ocenění těch nejúspěšnějších oddílů uplynulého ročníku Jihomoravské oblasti. Ceny v podobě diplomu, medaile a poháru předával trenérům právě Alois Mačák.

V kategorii školní mládeže vévodilo Vojenské muzeum Loučka před Kroměříží a BC DTJ Prostějov, 

v kadetech brala opět zlato Loučka, tentokráte před Prostějovem a Sokolem Mistřín, mezi juniory si pro zlato dokráčeli borci DTJ Prostějov před Kroměříží a Moravanem Prostějov.

V mužské kategorii posbíral nejvíce bodů Sokol Mistřín, stříbro připadlo Dynamu Svitavy a bronz Moravanu Prostějov. A ocenění se dočkala i ženská kategorie, třetí místo získaly Svitavy, o zlato se podělily SK Prostějov a Řešeto Znojmo.

Poté se již v ringu začalo boxovat. A připraveno bylo mimo jiné i devět zástupců BC DTJ Prostějov. Ondřej Dudek neměl ve své hmotnostní kategorii soupeře a zápasu se nedočkal, pro zbývající osmičku to již neplatilo. „Adam Uhlík podal mezi žáčky bojovný výkon a jeho souboj s olomouckým soupeřem skončil remízou, Štěpán Sedlák nedal sokovi z Malacek šanci a zvítězil, Adam Špičák předvedl krásný technický box, ale rozhodčí se přiklonili na stranu soupeře,“ zhodnotil Novotný výkony první třetiny zástupců oddílu.

Dále Karel Jaha svedl vyrovnaný a vysoce kvalitní souboj se Špičákem z SK Prostějov, Pavel Ján se dlouho úspěšně bránil slovenskému účastníkovi mistrovství světa kadetů Michálkovi, než se projevily zkušenosti soupeře, Stanislav Šmíd zvládl mezi muži souboj nováčků a předčil soupeře.

„Dále Ladislav Jindra si to prohrál laxním přístupem, Rosťa Prokop byl sice hodně nervózní před domácím publikem, zvládl to ale a zaslouženě vyhrál. Předvést se chtěli i další poctivci, byli ale po nemoci a nechtěli jsme riskovat jejich zdraví,“ vysvětloval Novotný.

Celá akce se tak podle něj vydařila sportovně i organizačně. „Dopadlo to dobře. Naši zástupci se předvedli v dobrém světle a odvedli maximum, poděkovat musím svým spolupracovníkům, bez nichž by se to tak dobře nepovedlo. To znamená trenér juniorů Martin Klíč, jeho asistent Miloš Kaštyl, předseda oddílu boxu Evžen Ohlídal i Jan Kraus. Děkuji také Olomouckému kraji, městu Prostějov a dalším sponzorům,“ neopomněl na Agroservis Morava, FTL, VaK Prostějov, autobusovou dopravu Konečný, prádelnu a čistírnu Vít Spáčil, maso a uzeniny Makovec.

„Stále je co zlepšovat, ale jako dobrá myšlenka se ukázalo udělovat u žáčků oběma soupeřům medaile i diplomy, je to pro ně motivující. A kdokoli další by měl zájem o box, může přijít každé úterý nebo čtvrtek od šestnácti hodin do DTJ v Krasické ulici,“ připomněl Petr Novotný nekončící nábor.

 

Událost si nenechalo ujít ani mnoho desítek diváků, takže sokolovna byla plná téměř jako při extraligových soubojích dospělých. „Nebudu tajit velké dojetí. Je to osmý ročník, a když se člověk rozhlédne kolem, je tu spousta šťastných lidí i samotných sportovců a já mám z toho nejkrásnější pocit. Také pan primátor je velmi spokojený, je zde opravdu úžasná atmosféra a platí heslo 'kdo si hraje, nezlobí'. S panem primátorem jsme slíbili, že ten kulaťoučký desátý ročník určitě uspořádáme,“ předeslal patron turnaje Alois Mačák. A slova velkého poděkování měl i k organizátorům. „Chtěl bych vyzvednout Petra Novotného. Je to výborný člověk a sportovec, zaslouží velký obdiv. Jsme rádi, že v tak hojném počtu spousta a spousta lidí zavítala do Olomouckého kraje a do nejkrásnějšího města v České republice, do Statutárního města Prostějov,“ dodal Mačák.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...