Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

boxerky kolazKupu zajímavých novinek prozradil Večerníku hlavní trenér prostějovských rohovníků Pavel Duda. Nejzávažnější zpráva se týká zkontumovaného zápasu posledního kola uplynulého ročníku mužské extraligy družstev, který boxeři BC DTJ vyhráli v Ústí nad Labem 10:8 a výsledek byl posléze změněn na 18:0 pro domácí. Hanáci tím klesli na třetí místo konečné tabulky, což je přimělo k ráznému kroku!

„Rozhodli jsme se, že celou věc necháme posoudit českou justicí. Náš brněnský právník sepsal žalobu, kterou jsem minulé pondělí poslal k Ústavnímu soudu ČR v Praze. Napadáme způsob, jakým Česká boxerská asociace postupovala při kontumaci ústeckého střetnutí, neboť postup jejího vedení byl podle soutěžního řádu i dalších platných norem nesprávný,“ vyložil Duda.

„Právník zastupující náš oddíl navíc shodou okolností patří do Dozorčí rady ČBA a vyloženě ho překvapilo, až naštvalo, že daný případ šel úplně mimo tuhle instanci. Proto jsme se shodli, že to všechno nemůžeme nechat jen tak. A podle dostupných informací by celá kauza měla na devadesát devět procent skončit v náš prospěch. Jen to asi dost dlouho potrvá,“ nastínil kouč.

Mezitím už se chystá další extraligová sezóna. „Do soutěže se přihlásila pětice mančaftů: Most/Děčín, Ústí nad Labem, Plzeň, Ostrava a my. Losování bylo z 15. srpna přesunuto na 22. srpna, kdy se tedy dozvíme přesný zápasový rozpis ročníku 2012-2013 i ostatní důležité podrobnosti,“ řekl Duda.

Během tohoto týdne už také odstartuje příprava. „Neboť máme v týmu skoro výhradně borce odjinud, zahájí tréninkový proces od 1. srpna ve svých mateřských klubech. Co se složení kádru týče, už teď víme, že přijdeme o dvě opory. Ruslan Šakaldajev a Pavel Šour jdou do Plzně, kromě nich možná odejde i Jakub Bambuch do rodné Ostravy, byť v jeho případě ještě jednáme stejně jako o Michalu Vodárkovi. Ten by měl zůstat,“ přemítal Duda.

„Celkově projde náš kolektiv omlazením, takže dle mého názoru nebudeme největším favoritem extraligy. O medaile se ale přesto chceme znovu rvát,“ slíbil kormidelník boxerského Prostějova, jenž nadále počítá s kapitánem Petrem Novotným. „Sice to vypadá, že se stane asistentem trenéra u reprezentace mužů ČR, ovšem to by mu snad nemělo zabránit v pokračování aktivní kariéry. Rozhodne se po skončení olympiády a záleží hlavně na podmínkách, jaké u nároďáku dostane, pokud se tedy asistentem opravdu stane,“ odtušil Duda.

Reprezentační douškou z jiného soudku poté naše povídání uzavřel. „Hned tři mladí kluci BC DTJ se chystají na říjnová mistrovství světa. Miroslav Šerban pojede do Ruska na šampionát do 22 let, Marka Andrýska s Pavlem Mozgou čeká juniorské mistrovství světa v Thajsku. Věřím, že se všichni na těchto vrcholných mezinárodních akcích dokážou prosadit,“ prozradil závěrem Pavel Duda.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...