Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 16_box_LOGOJiž tuto sobotu 19. dubna dojde k vyřešení hádanky, kdo se stane vítězem české boxerské extraligy pro sezonu 2013/2014. Rozhodne o tom utkání mezi výběry BC Big Board Praha a BC DTJ Prostějov, přičemž výrazně lepší pozici mají hosté. Těm totiž po domácí výhře 14:4 stačí v Praze vyhrát tři hmotnostní kategorie, aby mohli slavit obhajobu titulu a celkově třetí zlato za poslední čtyři ročníky! V opačném případě budou muset spoléhat na alespoň nepatrnou pomoc ze strany Dubnice nad Váhom, která je již ovšem ze hry boje o titul...

„Jde do tuhého, bude to boj o všechno! Pokud ale předvedeme náš obvyklý výkon, mělo by to na zlato stačit. To je také náš sen a oslavili bychom jej pak v 'Kasku' při domácím utkání s Nitrou v pátek druhého května,“ přeje si trenér Prostějova Petr Novotný šťastný konec letošního příběhu, jež poznamenalo nedávné odstoupení Plzně.

Do české metropole vyrazí družstvo BC DTJ v nejsilnějším složení včetně zahraničních posil a také dosavadní příprava podporuje Novotného optimismus. „Jsme kompletní a budeme vycházet z osvědčené sestavy. Ta je vítězná a není důvod ji měnit. Bilík s Bezvodou se v pořádku vrátili z reprezentačního soustředění a v uplynulém týdnu proběhly sparingy, kde se krásně ukázalo mládí. Věřím v naše schopnosti a sílu,“ spoléhá na kvalitu vlastních řad.

Ukolébání z vidiny celkového prvenství na dosah ruky se nebojí a nepřipouští si, že by o konečném pořadí rozhodlo pouze prostředí duelu. „Může zasáhnout 'vyšší moc', ale moc by mě mrzelo, kdyby k tomu došlo. Vše asi nebude ok, ale my do toho dáme maximum a bereme jen titul,“ prohlásil Novotný sebevědomě.

Nejen v tomto ročníku se prostějovský boxerský oddíl může spolehnout na finanční pomoc ze strany Olomouckého kraje a města Prostějova, ale rovněž i na podporu fanoušků. „Jede plný autobus a bude se na co dívat. Přeji si, ať nám všichni drží palce, abychom to pak mohli společně oslavit,“ zmínil současný trenér a někdejší úspěšný boxer.

Do Prahy vyrukuje oddíl i s novým logem. Tradičního rudého býka nahradila červená rukavice svírající kladivo. To má evokovat, že se jedná o Dělnickou tělovýchovnou jednotu. „Je to změna a věřím, že si na ni všichni zvyknou, přestože vzbuzuje trochu emoce. Připravujeme nová trika a dresy, kde již bude právě nové logo,“ prozradil Večerníku Petr Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...