Dobrý podvečer, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 kocvelda_boxV polovině února odcestují prostějovští boxeři k prvnímu letošnímu a svému celkově třetímu střetnutí v aktuálním extraligovém ročníku. Po domácích výhrách nad Dubnicí a Prahou zamíří tentokrát na východ, aby po zhruba sto třiceti kilometrech cesty dorazili kousek za česko-slovenské hranice a v okrese Ilava vyzvali své soupeře z Dubnice nad Váhom. A bude-li dostatečný zájem mezi prostějovskými fanoušky, vypraví oddíl BC DTJ Prostějov speciální autobus!

Trenér Petr Novotný již nebude moci při skládání sestavy počítat s Emilem Kocveldou, jehož donutily zdravotní potíže ukončit kariéru (Večerník informoval v minulém čísle - pozn.red.), na výběr bude ale mít hned z několika nových tváří.
„Náhradu za Emila řešíme, pravděpodobně to bude finalista z mistrovství republiky Láďa Lengál. Tam ale boxoval v ‚devětašedesátce‘, teď bude muset nabrat váhu na ‚pětasedmdesátku‘. Může to být mírný hendikep, ale myslím si, že bude adekvátní náhradou,“ věří Novotný v úspěšnou adaptaci znojemského odchovance v těžší váze.
A Lengál není zdaleka sám, kdo může v extralize doplnit tradiční opory Aperjana, Šerbana, Kaluczu či Bilíka. „Na hostování do konce sezony přichází Tomáš Bezvoda, tak se máme na co těšit. V juniorech navíc skončili dva mladíci Marek Andrýsek a Marek Vaněček, kteří doteď mohli boxovat jen s helmami. Jsou příslibem do budoucna,“ těší prostějovského kouče a někdejšího úspěšného boxera.
O sestavě má již nyní celkem jasno a věří tak, že nenastanou žádné komplikace a nikdo další mu z výběru nevypadne. „Maďaři Kalucza s Bernathem mají před sebou turnaj
v Debrecínu, kam s českou reprezentací odcestují i Bilík s Bezvodou. Snad se nezraní a budou připraveni,“ přeje si.
Novotný věří i v to, že se podaří zrealizovat autobusový zájezd pro fanoušky a na západním Slovensku tak budou mít v zádech bouřlivou podporu. „Autobus rádi vypravíme. Odjezd bude ve 12.30 od sokolovny na Skálově náměstí, závazné přihlášky přijímáme na čísle 731 364 171. Budu rád, když i s jejich pomocí získáme třetí vítězství,“ soustředí se v myšlenkách na nejbližší střetnutí, které se uskuteční v sobotu 15. února od 18.00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...