Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 box17Sedmička Hamo Aperjan, Miroslav Šerban, Robert Bilík, Emil Kocvelda, Jan Mužík, Vasil Ducár a Dominik Musil se v tomto týdnu vydá do Jičína, aby navázala na mistrovství republiky ve středních Čechách na loňskou pětinásobně zlatou partu z Rakovníka. Kouč prostějovského týmu BC DTJ Petr Novotný sice neočekává žádné lehké souboje, přesto věří, že se na Hanou vrátí výprava minimálně se dvěma zlatými medailemi.


„Bude to nabité a koná se to v Čechách, což je vždy o něco těžší... Navíc je to turnajovým způsobem a boxuje se bez helmy. Zápasy jdou rychle po sobě a může dojít ke zranění, boxeři si navíc musí držet váhu, takže to budou náročné tři dny,“ domnívá se bývalý úspěšný boxer, jenž se ještě loni stal republikovým šampionem.
V každé hmotnostní kategorii se představí osmička startujících, v pátek 6. prosince přijde na řadu čtvrtfinále, o den později semifinále a v neděli pak finále. „Očekávání jsou veliká. Může to být ostřejší a víc zápasů skončit před limitem. Utkají se špičky ve svých kategoriích a snad pro nás vše dobře dopadne, je to vrchol sezony,“ doufá Novotný.
Mezi favority počítá ze svých oveček Aperjana i Šerbana, přestože ten by ve finále pravděpodobně narazil na olympionika Zdeňka Chládka, věří ale i Bilíkovi, Kocveldovi a dalším zástupcům lídra extraligy, na jejichž podpoře se rovněž podílí město Prostějov a Olomoucký kraj. „Honza Mužík je mladý a perspektivní, jednadevadesátka bude jedna z nejtěžších a Vasil Ducár v ní narazí na Hoška, Táborského, Eliáše, silnou konkurenci bude mít i Dominik v nejtěžší kategorii,“ odhaduje Petr Novotný.
Vystoupení prostějovských svěřenců bude sledovat stejně jako jeho asistent Pavel Duda přímo na místě a těší ho, že jsou na tom všichni zdravotně dobře. „Vše jde podle plánu, některé jsem na tréninku v Kroměříži viděl i na vlastní oči. Teď je důležité vyladit formu. Držte nám palce, ať to dobře dopadne,“ poprosil fanoušky alespoň o telepatickou podporu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...