Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 dtj 02S téměř stoprocentní spokojeností se mohl trenér prostějovských boxerů Petr Novotný ohlížet za druhým kolem letošní extraligy družstev. Jím vedený tým si před zraky zaplněného Společenského domu připsal proti vyzyvatelům z Prahy šest dílčích vítězství, což v celkovém hodnocení znamenalo další dva body po výhře 12:4.

„Divácká účast byla perfektní, navíc se vyhrálo. Lidem se to líbilo, mám na akci kladné ohlasy, jen nám zcela nevyšel doprovodný program. Nechal jsem tomu trochu volný průběh, ale příště asi zvolíme jiné kapely,“ předeslal Novotný.
Ani o necelých čtyřicet korun vyšší vstupné než obvykle se tak na zaplnění hlediště neprojevilo nijak negativně, naopak oproti sokolovně byla návštěva zhruba dvojnásobná. „Nečekal jsem to. Vytvořili parádní atmosféru a perfektně povzbuzovali. Navíc se jednalo o vyrovnané a napínavé zápasy,“ potěšily prostějovského trenéra atraktivní průběh i divácká odezva.
Boxeři se ani v jedné kategorii nešetřili a lékaři obou týmů tak měli o práci postaráno. Z domácích borců potřebovali jejich péči nejvíce Norbert Kalucza s Emilem Kocveldou, ani soupeř neodcházel z ringu bez šrámů.
„Bylo to natvrdo, nejlepší reklama na box. Emil je šitý vepředu i vzadu, podobně i Norbert. Je to úděl toho, že se bojuje bez přileb. Jsem ale spokojen s tím, jak to dopadlo. V Praze bychom asi nevyhráli o tolik, ale doma to bylo zasloužené,“ potěšily Novotného předvedené výkony, rvavost i chytrost.
Své duely díky tomu vyhráli Kalucza, Aperjan, Šerban, Bilík, Ducár a bez boje Ištván,na dvojici Kalucza-Bilík ovšem byla patrná únava z předchozího mistrovství světa v dalekém Kazachstánu.
„Věřil jsem, že mají formu, bylo ale na nich patrné psychické i fyzické vypětí. Bilík toho měl ve třetím kole dost, Kliment je navíc houževnatý. Celou dobu navíc trénuje do plných, chce totiž titul z mistrovství republiky,“ podotkl Novotný.
Třetí účastník světového šampionátu v prostějovském dresu Bernard Ištván se svého soupeře nedočkal. Hosté sice přijeli s dostatkem sportovců, při pohledu na „nabušeného“ Maďara ale jednoduše dostali strach a raději nikoho nenasadili.
„Bernard se tomu sám divil, ale při jeho kvalitách se není čemu divit. Pro lidi to bylo trochu zklamání, těšili se na něj. Je to škoda, ale přinesl nám již dvě výhry,“ potěšilo bývalého úspěšného boxera. Všechny dílčí zápasy osobně sledovali rovněž prostějovský primátor Miroslav Pišťák i první náměstek Olomouckého kraje Alois Mačák a Novotného těší, že tak skvělých výsledků dosahuje prostějovský klub i díky podpoře ze strany města a kraje.
Radost mu udělal i výsledek souběžného hraného střetnutí mezi Dubnicí a Plzní, jenž dospěl do nerozhodného výsledku 8:8. „Remíza je dobrá, hodnotím ji kladně. Setkaly se dva silné celky a nyní záleží hlavně na nás. Máme dobře našlápnuté, zatím jsme ale boxovali pouze doma. Ani Plzeň sama nepočítala, že by tam bodovala a bod z venku bych bral i já, byť ideální je samozřejmě výhra,“ přemítal Novotný.
Střetnutím s Prahou se současně Prostějov rozloučil s letošním kalendářním rokem, pokračování týmové soutěže se v jeho podání uskuteční až v roce 2014. „Nechtěli jsme riskovat zranění a zápas s Plzní jsme odvolali. Domluvili jsme se na tom, že se bude boxovat až v únoru,“ vysvětlil.
Duel se navíc v souladu s původním rozpisem uskuteční na západě Čech a na Hané pak dojde až na odvetu. „V listopadovém termínu neměli volné prostory, tak jsme si nejprve vyměnili pořadatelství. Jenž to by znamenalo, že bychom už nic neboxovali doma, navíc by se to konalo těsně před republikou,“ zdůvodnil prostějovský kapitán zatím poslední změnu.
Prioritou je totiž nyní připravit se důkladně na domácí šampionát, borci z BC DTJ obhajují kupu cenných kovů a hned pět titulů. „Loni jsme byli velice úspěšní a chceme na to navázat. Chceme získat co nejvíce medailí, bude to ale těžké. Bez helem je to mnohem nevyzpytatelnější a může to skončit jakkoliv,“ netroufal si Novotný předpovědět konkrétnější výsledek.
Mistrovství republiky se uskuteční první prosincový týden od pátku do neděle, v podobném termínu se o domácí tituly utkají i maďarské posily. „Všichni snad budou zdravotně v pořádku. I Hamo utržil ránu a měl zraněná záda, ale věřím, že se dá dohromady. V plné síle už snad bude i Kuba Bambuch, v Ostravě již začal s tréninkem,“ doufá Novotný. Krátce před tímto turnajem ještě chystá společný sraz, ten by se uskutečnil pravděpodobně v Prostějově, nebo u Pavla Dudy v Kroměříži.

45 dtj 01

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...