Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Méně přesvědčivé výkony než v předchozích sezónách zatím podávají boxeři BC DTJ Prostějov v aktuálním ročníku extraligy družstev mužů ČR 2020/21. Po těsném zdolání Plzně 10:6 zajížděli ve 2. kole elitní týmové soutěže do Děčína, kde je další spolufavorit BC Armex porazil dost jasně 10:4. Domácí se tím posunuli do čela tabulky, Hanáci klesli na druhé místo.

Vítězné plány prostějovského DTJ se začaly bortit hned v nejnižší váhové kategorii do 60 kilogramů, neboť ostřílený Hamo Aperyan v krásné a oboustranně kvalitní bitvě překvapivě podlehl Jasuru Zaripovi 0:3 na body. Váhu do 64 kg ani jeden z celků neobsadil, proto se vůbec nezapočítávala do konečného výsledku.
Druhou tvrdou ránu dostaly ambice détéjéčka v devětašedesátce, kde silný Patrik Baláž nenašel recept na výborně se pohybujícího Jakuba Karvánka a rovněž připsal nečekanou porážku 0:3 výrokem bodových rozhodčích. Jiskru naděje ale vzápětí vykřesal mladý talent Miloš Beránek (do 72 kg) těsným, leč zaslouženým udoláním Tomáše Tyityse 2:1 na body.
Následně se navíc dařilo i Milanu Ganoškovi proti Janu Klikarovi, aby po další bodové výhře srovnal průběžný stav zápasu na 4:4. Bohužel ve zbytku utkání už borci DTJ svorně padli a vytoužená cesta za novým mistrovským titulem do klubové sbírky se tak notně zkomplikovala.
Nejprve ve váze do 81 kilogramů svedli Karel Hořejšek a Jan Mužík strhující boj, který přítomné fanoušky doslova zvedal ze sedadel, sudí nakonec dali těsné vítězství na body děčínskému ranaři. Jednadevadesátka pak přinesla mančaftu DTJ značné zklamání, když oddílový odchovanec Pavel Ján v nehezkém střetnutí nesplnil úlohu favorita a podlehl r.s.c. ve třetím kole. Tím pádem měli Severočeši jistý celkový triumf, jenž v nejtěžší váhové kategorii nad 91 kg zpečetil Adam Kolařík přesvědčivým vybodováním sice bojujícího, ovšem marně vzdorujícího Pavla Zajíce. Konečný rezultát tedy zněl 10:4 pro Armex, kolektiv ze srdce Moravy se domů vracel zklamaný.
„Pokud to vezmu postupně, tak Hamo Aperyan byl úplně bez šťávy a asi se projevilo, že hodně shazoval. Čtyřiašedesátku jsme neobsadili, protože nám vypadl Mirek Šerban a bohužel jsme nedokázali najít náhradu. Patrikovi Balážovi utkání tolik nesedlo, naopak jeho soupeř zaboxoval skvěle, ovšem stejně jako u Hama šlo o vyrovnaný boj. Pochvala určitě patří Milošovi Beránkovi i Milanu Ganoškovi, oba odvedli výborné výkony. Což platí i pro Honzu Mužíka, který podle našeho názoru měl ve špičkovém duelu s Hořejškem vyhrát, ale rozhodčí se přiklonili k domácímu borci. Pavlovi Jánovi jeho souboj vůbec nevyšel, nebyl psychicky ve své kůži. Naopak Pavel Zajíc statečně odolával několikanásobnému mistrovi republiky a vydržel s ním v ringu i přes porážku celá tři kola,“ okomentoval jednotlivá utkání šéftrenér BC DTJ Petr Novotný.
Z nepříznivého výsledku 4:10 nedělal přehnanou vědu, neboť viděl naprosto rovnocenný mač. „Řekl bych, že většina utkání byla hodně vyrovnaných a konečné skóre neodpovídá tomu, jak celý zápas vypadal. Ale Děčín byl doma a vítězství mu neberu, my musíme ještě víc zabrat v příštích extraligových kolech. Tedy až nás k nim současná protikoronavirová opatření pustí,“ řekl Novotný Večerníku s odkazem na to, že nejbližší šlágr s Dubnicí nad Váhom plánovaný na 17. října musel být kvůli nemožnosti slovenského mužstva nastoupit odložen. „Původně jsme na stejný termín z jara přesunuli jiné domácí utkání proti Ústí nad Labem, avšak po vyhlášení zákazu vstupu diváků na všechny sportovní akce jsme toto rozhodnutí přehodnotili. Bez fanoušků v hledišti by to nemělo smysl,“ vysvětlil Novotný logický krok.

Extraliga družstev mužů ČR 2020/21 - 2. kolo
BC Armex Děčín – BC DTJ Prostějov 10:4

Jednotlivé výsledky: váhová kategorie do 60 kg: Zaripov – Aperyan 2:0 (3:0 na body), váhová kategorie do 64 kg: neobsazeno oběma týmy, váhová kategorie do 69 kg: Karvánek – Baláž 2:0 (3:0 na body), váhová kategorie do 72 kg: Tyitys – Beránek 0:2 (1:2 na body), váhová kategorie do 75 kg: Klikar – Ganoška 0:2 (0:3 na body), váhová kategorie do 81 kg: Hořejšek – Mužík 2:0 (2:1 na body), váhová kategorie do 91 kg: Trush – Ján 2:0 (r.s.c. ve 3. kole), váhová kategorie nad 91 kg: Kolařík – Zajíc 2:0 (3:0 na body
Supervizor: Brožek
Rozhodčí: Plíva, Šmíd, Fáber, Novotný.
Diváci: 100

 


Extraliga družstev mužů ČR 2020/21
Dosavadní výsledky – 1. kolo: BC DTJ Prostějov – Pablo Boxing Plzeň 10:6, SKP Sever Ústí nad Labem – BC Armex Děčín 8:8. 2. kolo: BC Armex Děčín – BC DTJ Prostějov 10:4, Box Team Dubnica nad Váhom – SKP Sever Ústí nad Labem odloženo.
Průběžná tabulka
1. Děčín 1 1 0 18:12 3
2. Prostějov 1 0 1 14:16 2
3. Ústí 0 1 0 8:8 1
4. Plzeň 0 0 1 6:10 0
Dubnica ještě neabsolvovala žádný zápas

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...