Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Novým centrem reprezentačního týmu žen a dívek České republiky v boxu se stal od letoška Prostějov. A v termínu 10. až 12. července se zde národní výběr rohovnic sešel k prvnímu společnému soustředění, jež proběhlo ve sportovním areálu DTJ Prostějov v Krasické ulici. Bylo náročné, boxerky všech věkových kategorií od žen přes juniorky a kadetky až po žákyně dostaly zabrat.

PÁTEK: ODPOLEDNE SRAZ A ÚVODNÍ TRÉNINK
Jak vypadal zahajovací den důležitého srazu číslo jedna? „V pátečním odpoledni jsme se tady všichni přivítali, něco si pro začátek řekli a hned šli makat. Reprezentaci tentokrát vytvořily skoro výhradně holky z Moravy včetně dvou zástupkyň prostějovského BC DTJ, kterými jsou Pavlína Jančiová a Barbora Mahrová. Čechy zastupovaly tři bojovnice z Prahy, Trutnova a Plzně. Kromě členek nároďáku jsme pozvali také další boxerky z oddílů, v pátek tu byly například z Opavy, Olomouce či našeho domácího klubu. Hlavní náplní tréninku totiž byly sparingy, tak aby děvčata měla vzájemně s kým spárovat v odpovídajícím počtu i kvalitě. Což se povedlo na jedničku, navíc jsme díky krásnému letnímu počasí mohli pracovat venku pod otevřeným nebem. Ve vedru se všechny účastnice pořádně zpotily,“ pousmál se hlavní kouč repre ČR Martin Klíč, jinak vedoucí trenér prostějovské mládeže, šéf Jihomoravské oblasti a člen Výkonného výboru České boxerské asociace.

SOBOTA: NEJPRVE TESTY, PAK SPARINGY
Druhý den premiérového srazu přinesl aktérkám největší záhul. „Dopoledne absolvovaly členky nároďáku testy fyzické připravenosti. Původně jsme měli v plánu Cooperův běh, ale protože pršelo, museli jsme vše přesunout do boxárny BC DTJ a s trenérským kolegou Milanem Ondráškou z Trutnova, mimochodem velkým kondičním specialistou, vymyslet něco jiného. Nakonec jsme zvolili šest různých částí testování: počet kliků za minutu, počet sedů-lehů za minutu, skok z místa do dálky, hod medicinbalem do dálky, maximální počet shybů a počet angličáků za tři minuty. Všechno tohle dohromady bylo samozřejmě náročné, ale holky to zvládly a v takové zátěži se nám naplno ukázaly silné i slabší stránky každé boxerky. Aspoň teď víme, na čem která potřebuje nejvíc zamakat,“ přiblížil Klíč.
Odpolední tréninkovou jednotku Večerník navštívil a můžeme tedy podat svědectví, že se vyznavačky tvrdého sportu skutečně neflákaly, právě naopak. Nejprve si na rozehřátí daly několik minizápasů v basketbalu a skákání přes švihadlo, poté následovala důkladná rozcvička, dál přišlo na řadu stínování a vrcholem se staly opět tolik důležité sparingy. Tentokrát navíc okořeněné tím, že na pozvání dorazily i Rakušanky z Vídně včetně tamní reprezentantky s českým původem Michaely Kotáskové. „Deset sparingových kol, jež si děvčata s přestávkami dala, to je fakt velká dřina. Kromě reprezentantek ČR, Rakušanek a Prostějovanek jsme tady měli například Brňačky nebo thajboxerky z Olomouce, těmhle hlavním sparingům se podařilo zajistit hodně dobrou úroveň,“ těšilo Klíče.

NEDĚLE: DOPOLEDNÍ PESTRÝ ZÁVĚR
Po propršené sobotě se přes noc vyjasnilo, tím pádem se tuzemský výkvět boxerek všeho věku znovu doplněný o bojovnice několika různých oddílů mohl přesunout ven na hřiště s umělým povrchem v areálu Dělnické tělocvičné jednoty vedle aquaparku. „Na závěr jsme udělali takový pestřejší trénink. Pochopitelně nemohla chybět úvodní rozcvička, pak jsme šli do nějakých nácviků, trochu jsme pracovali na technice i taktice, nakonec si holky zase daly sparingy. Myslím, že se celý třídenní kemp povedl v rámci možností maximálně. Poprvé v téhle nové éře jsme společně zamakali, odvedli kvalitní práci a získali potřebné informace do dalšího průběhu přípravy,“ shrnul reprezentační kouč.

CO DÁL: PŘÍPRAVA V KLUBECH A TURNAJ V POLSKU
Podstatné je, že prvním prostějovským srazem zdaleka nic nekončí, naopak teprve začíná. „Asistent Milan Ondráško i já jsme všem reprezentantkám dali podrobné pokyny včetně tréninkových plánů, které by teď měly plnit během zbytku letních prázdnin ve svých klubech. Průběžně budeme o přípravě komunikovat telefonicky či prostřednictvím sociálních sítí, vytvořili jsme si vlastní skupinu na Facebooku. Koncem srpna pak na příštím soustředění uděláme další testy fyzické připravenosti a vyrazíme na premiérový turnaj tohoto nároďáku, půjde o mezinárodní klání v polských Gliwicích. Věřím, že když děvčata budou na sobě dřít jako uplynulé tři dny tady v Prostějově, tak přivezeme dobrou zápasovou bilanci včetně medailí, třeba i zlatých. Stěžejní je se do budoucna neustále zlepšovat,“ zdůraznil Martin Klíč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...