Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

K další úspěšné sezóně nezadržitelně směřují rohovníci BC DTJ Prostějov. Před měsícem si užili vydařenou premiéru boxu v Národním sportovním centru, kde přejeli Děčín 12:4. A právě touto důležitou výhrou udělali stěžejní krok na cestě za ziskem dalšího mistrovského titulu.

Z šestikolového programu extraligy družstev mužů ČR 2019/2020 Hanáci dosud absolvovali čtyři zápasy. Doma porazili Plzeň 10:6 a naposledy zmíněný BC Armex, mezitím podlehli v Děčíně 6:10 a triumfovali v Ústí nad Labem 12:4. Se šesti získanými body tak kralují průběžné tabulce soutěže, kterou však zkreslují dva odložené duely plzeňského celku. Čtyřbodový Děčín tedy má jedno střetnutí k dobru a konečné prvenství prostějovských obhájců z roku 2018 (loňský extraligový ročník vynechali) ještě mohou ohrozit.
„Podstatné je, že se nám povedlo Děčín zdolat vyšším rozdílem, než jsme předtím u něj prohráli. Díky tomu máme lepší bilanci vzájemných utkání, což je při rovnosti bodů první pomocné kritérium určující pořadí. Proto jsme k dalšímu titulu hodně blízko,“ vyložil spokojený hlavní trenér boxerů DTJ Petr Novotný.
Kdyby rivalové ze severu Čech opanovali všechny tři své zbývající mače (dvakrát s Plzní a v Ústí nad Labem), museli by borci Prostějova vítězně zvládnout jak bitvu na západě Čech, tak souboj ve vlastním ringu proti ústeckému mužstvu. Jakmile Armex aspoň jednou klopýtne, může si výběr okolo kapitána Pavla Jána také dovolit jedno zaváhání. „My jsme schopni dát pokaždé dohromady velice dobrý mančaft v podstatě za celou Moravu, takže v zisk zlata z extraligy věřím. V Plzni teď měli nějaké problémy a tamní družstvo přešlo pod nový subjekt, nad tímto venkovním zápasem se tak zatím vznášejí otazníky. Ústí nad Labem doma ale každopádně porazíme,“ nepochybuje Novotný.
Přesné termíny těchto dvou utkání ze závěrečného programu aktuálního ročníku extraligy zatím nebyly stanoveny. „Kdy budeme boxovat, by mělo být známo v nejbližší době, veřejnost včetně našich věrných fanoušků okamžitě informujeme. A na první polovinu roku 2020 určitě připravíme i nějaké jiné akce, začátkem června zkusíme zorganizovat zase něco většího,“ slíbil Novotný s úsměvem a poděkováním statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem ostatním partnerům BC DTJ za podporu místního boxu.

EXTRALIGA DRUŽSTEV MUŽŮ V BOXU ČR 2019/2020
1. kolo
Děčín – Prostějov 10:6, Ústí nad Labem – Plzeň 10:6.
2. kolo
Prostějov – Plzeň 10:6 předehráno, Děčín – Ústí nad Labem 12:4.
3. kolo
Ústí nad Labem – Prostějov 4:12, Plzeň – Děčín odloženo.
4. kolo
Prostějov – Děčín 12:4, Plzeň – Ústí nad Labem odloženo.
Termíny odložených utkání i zbývajících dvou kol budou brzy upřesněny.

PRŮBĚŽNÁ TABULKA
1. BC DTJ Prostějov 3 0 1 40:24 6
2. BC Armex Děčín 2 0 1 26:22 4
3. SKP Sever Ústí n.L. 1 0 2 18:30 2
4. Lokomotiva Plzeň 0 0 2 12:20 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...