Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vydařená premiéra! Opravdová lahůdka a jeden ze sportovních vrcholů tohoto kalendářního roku čekal na příznivce a samotné boxery uplynulou sobotu vpodvečer. Tým BC DTJ Prostějov přivítal vůbec poprvé v historii svého soka na půdě Národního sportovního centra v ulici Za Velodromem. A tím protivníkem nebyl nikdo menší, než rival v boji o titul BC Armex Rohovník Děčín. Jednalo se o 4. kolo extraligy družstev mužů ČR 2019/2020, které shlédlo dobrých pět stovek příznivců. K jejich spokojenosti se zrodila jednoznačná výhra domácích. Svěřenci kouče Novotného sice nižší váhové kategorie až tak nezvládli, ale s „přibýváním“ kil u borců postupně sbírali jeden dvoubodovým ziskem za druhým. A nakonec dokázali dokráčet k jasnému a zaslouženému vítězství.

Nejzajímavějším faktem ještě před zahájením klání byla zmíněná změna dějiště utkání. Boxeři se totiž přestěhovali tentokrát do NSC. Ring se tak nově nacházel v moderní hale s vysokými stropy. A prostředí značně změnilo atmosféru jednotlivých utkání. „Různé akce, turnaje či utkání už jsme pořádali kromě prostějovské sokolovny na Skálově náměstí a Společenského domu také před radnicí na náměstí TGM či na nádvoří prostějovského zámku. Teď to bylo poprvé v Národním sportovním centru. Jsou zde krásné prostory pro sportovce i diváky. Myslím, že ti si pak přišli na své,“ okomentoval novinku Petr Novotný, předseda oddílu a trenér DTJ Prostějov. Jak se pak v průběhu večera ukázalo, diváky nepotěšilo jen nové, nezvyklé zázemí. K nalákání pak nesloužily jen samotné duely, ale i řada doprovodných akcí.
A i v NSC měli prostějovští rohovníci v publiku hlasitou podporu. Byla ale slyšet také ruština a někteří z boxerů Děčína měli také našlápnuto k tomu stát se miláčky večera. Třeba Pavol Polakovič, který toho se svým otcem strávil na Hané více než dost. A právě duel Polakoviče s domácím Pavlem Jánem měl největší divácký ohlas. „Přišlo hodně lidí, i když jsme boxovali netradičně v sobotu večer. Na účasti neubral nic ani zápas volejbalistek, lidi si cestu našli,“ těšilo Petra Novotného.
Oba nadcházející soupeři na tom byli před vzájemným soubojem totožně, když okupovali čelo průběžné tabulky se čtyřmi získanými body po úvodní polovině soutěže, přičemž Severočeši v prvním vzájemném mači přemohli Hanáky 10:6. Nyní se tak díky lepšímu skóre dostal psamoceně na první příčku BC DTJ Prostějov.
V sobotním zápase se nakonec z osmi plánovaných duelů odboxovalo jen sedm. Tomáš Bezvoda v kategorii do 81 kilo totiž neměl vyzyvatele. „Zjistili jsme až na poslední chvíli, že nebude tato váha ze strany Děčína obsazená,“ poznamenal trenér domácího klubu. Také poslední kategorie nad 91 kilo byla jasnou záležitostí, přestože Marek Chmela soupeře měl. „Byl proti němu borec, který pouze splňoval váhu. Kvalitou byl Marek jinde,“ poznamenal Petr Novotný.

Jak dopadly jednotlivé zápasy?
váhová kategorie do 60 kg: Filip Barák – Jasur Zaripov 0:2
Pohled Večerníku: Velmi vyrovnaný souboj. Ve třetím kole to vypadalo, že Zaripovovi dochází síly. Nicméně většinu souboje útočil, byl aktivnější.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Zápas se nevyvíjel špatně. Ve třetím kole přišly údery pospodku. Našemu borci došly síly, soupeř vyhrál zaslouženě, byl to ale pěkný zápas.“

váhová kategorie do 64 kg: Viliam Tanko – Pavel Polakovič 0:2
Pohled Večerníku: Z obou stran aktivněji vedený duel. Soupeři dobře a častěji používali nohy. Tanko ke konci napadal, předtím ale dostal sérii tvrdých úderů. Zápas se odehrával ve vyhrocené atmosféře, v publiku to žilo.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Špičkové utkání, zápas divoký. Polakovič byl lepší technicky, Tanko zase tvrdší. Nicméně Polakovič měl trochu víc z boje. Bylo to tedy 0:4.“

váhová kategorie do 69 kg: Patrik Baláž – Jakub Karvánek 2:0
Pohled Večerníku: Baláž byl lepší, zejména se lépe pohyboval. Poprvé měl prostějovský boxer výraznější převahu a nakonec vyhrál.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Baláž ukázal, že je vyzrálý, hodně šikovný. Nakonec vyhrál a vyhrál zaslouženě. I když soupeř ukázal své kvality a byl nepříjemný.“

váhová kategorie do 72 kg Miroslav Šerbal – Tomáš Tyityis 2:0
Pohled Večerníku: Velmi aktivně vedený souboj, z obou stran. Hodně si šli oba borci po bocích. Šerban po polovině načas v defenzivě, ale nic vážného.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Náš borec vyhrál zaslouženě. Na druhou stranu, soupeř mu to nedal zadarmo. Nakonec ale s přehledem zvítězil.“

váhová kategorie do 75 kg Jan Falát – Jan Klikar 2:0
Pohled Večerníku: Konec byl sice opatrnější, v průběhu boje byl ale jasně aktivnější domácí boxer. Soupeře opakovaně natlačil ke kraji ringu a zasypával ho údery. Jasná výhra.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Šel si za vítězstvím od začátku. Díky nátlaku soupeř odpadl fyzicky.“

váhová kategorie do 81 kg: Tomáš Bezvoda 2:0
Pohled Večerníku: Není co hodnotit, dva body zadarmo.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Na poslední chvíli jsme se dozvěděli, že soupeř nedorazí.“


váhová kategorie do 91 kg Pavel Ján – Huseyn Quasimov 2:0
Pohled Večerníku: Od začátku domácí borec aktivnější, vypadalo to, že má víc sil. V prvním kole porazil soupeře na zem, což se stalo ten večer poprvé. Pavel Ján získával stále větší převahu, pouze část třetího kola se spíše kryl.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Proti Jánovi šel bývalý reprezentant. Náš borec měl ale převahu, soupeř byl nepřesný. Navíc dostal na začátku úder, ze kterého byl pořádně otřesený. Soupeř byl tvrdý, nevzdával se, byl houževnatý. Ve třetím kole šel po ráně. Klobouk dolů před soupeřem za houževnatost.“

váhová kategorie nad 91 kg: Marek Chmela – Lukáš Šimčík 2:0
Pohled Večerníku: Jasná záležitost od začátku do konce. Není moc co hodnotit.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Kluk z Děčína tam byl kvůli váze. Zápas skončil v prvním kole, už předtím bylo počítání.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...