Příjemnou noc, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O prvním říjnovém víkendu bylo na programu úvodní kolo boxerské extraligy družstev mužů ČR 2019/2020. Rohovníci BC DTJ Prostějov však už měli za sebou zářijovou premiéru, když v předehrávce druhého dějství doma zdolali Plzeň 10:6. Tentokrát už výsledkově úspěšní nebyli a z ringu BC Armex Děčín si odvezli porážku stejným poměrem. Ačkoliv během střetnutí drželi velice slibný náskok.

Do duelu vtrhli Hanáci výborně, v jeho polovině vedli 6:2! Nejprve zkušený Viliam Tanko nedal žádnou šanci mladému Petru Sněhotovi, pak sice Lukáš Dekýš podlehl navrátilci po trestu Pavlu Polakovičovi. Ale vzápětí Patrik Baláž krásně vybodoval Jakuba Karvánka a Tomáš Veselý si poradil s Miroslavem Junou. „Vili neměl proti mladíkovi vůbec žádné problémy, naopak Luky si moc nevěděl rady. Patrik svedl moc pěkný souboj v asi nejlepším utkání dne a Tom zvítězil taky zaslouženě. Nástup do zápasu jsme tak měli skvělý, ale věděli jsme, že v těžších vahách to budeme mít náročnější,“ hodnotil pro Večerník hlavní trenér prostějovských boxerů Petr Novotný.
Jeho slova se potvrdila. Milan Ganoška nestačil Tomáši Tyikyisovi, Jan Mužík nevyzrál na Karla Hořejška, Pavel Ján padl s Jiřím Havlem a Jiří Horký tvrdě narazil do známého Ondřeje Pály. „Nemůžeme si na nic stěžovat, rozhodčí všechno posoudili přesně a spravedlivě. Například Pavel jako náš klubový odchovanec bojoval statečně, ovšem na Havla coby českou jedničku současnosti v dané váhové kategorii prostě neměl,“ uznal Novotný.
Tým BC DTJ tudíž nedotáhl do zdárného konce náramně rozjetý mač a průběžně klesl z čela extraligové tabulky až na třetí místo. „Prohra samozřejmě mrzí, ale Děčín má silný mančaft a zvítězil zaslouženě, i když těsně. V každém případě tento ročník soutěže vypadá, že by měl být hodně vyrovnaný a dramatický. Po jedné porážce tak rozhodně není nic ztraceno, naopak vše zůstává dál otevřené. Podstatné je, aby kluci i dál mohli boxovat kvalitní zápasy,“ zdůraznil Novotný.
Ve zbytku kalendářního roku 2019 absolvují jeho svěřenci ještě dvě bitvy. „V sobotu 16. listopadu nastoupíme v Ústí nad Labem a v sobotu 7. prosince přivítáme doma Děčín. Tohle utkání plánujeme do Národního sportovního centra Prostějov, což bude zajímavá novinka, věřím, že pro naše fanoušky atraktivní. Začátek večerního duelu ještě upřesníme, pravděpodobně bude od 18.00 hodin nebo maximálně o šedesát minut později,“ dodal Petr Novotný.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...