Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdo holduje či fandí rohovnickému sportu, může se v Prostějově těšit na nejbližší víkend. Bude totiž celý patřit kvalitnímu boxu pod organizační taktovkou oddílu BC DTJ Prostějov. Co přesně pro vás připravil?


HANÁCKÝ HODOVÝ BOX
Třetí ročník téhle akce bude mít tentokrát podobu 1. kola oblastní soutěže Jihomoravské oblasti 2019/20 a proběhne v sobotu 14. září od 10.30 hodin v prostějovské sokolovně na Skálově náměstí.
„Na programu budou desítky zápasů věkových kategorií školní mládeže, kadetů a kadetek, juniorů a juniorek, mužů i žen. Nastoupí přitom zástupci nejen z Jižní Moravy, ale i ze Slovenska, Severomoravské oblasti a možná také z Rakouska. Každopádně zájem zaboxovat si bývá po letních prázdninách velký, proto se dá očekávat dlouhý maraton utkání trvající klidně i pět nebo šest hodin,“ odhadoval hlavní trenér BC DTJ Petr Novotný.
V rámci úvodního dějství nového ročníku dojde i ke slavnostnímu vyhlášení konečného pořadí toho minulého. „Zatímco loni jsme přebírali pohár za celkové prvenství, teď se nám tak vysoko dosáhnout nepodařilo. Před oblastní soutěží totiž dostávaly v případě našich členů většinou přednost jiné turnaje či duely, vzhledem k četným absencím jsme proto ani nemohli triumf obhájit. Podstatnější je, aby kluky i holky sport bavil, makali na sobě a zlepšovali se,“ zdůraznil Novotný.
Sobotní boje absolvují v prostějovských barvách Dorian Kropog, Markus Šándor, Magnus Nedbal, Hektor Nedbal, Barbora Mahrová (všichni školní mládež), Filip Jílek, Ladislav Skalický (oba kadeti) a Pavlína Jančiová (kadetka). „Tihle jsou momentálně připravení natolik, aby mohli jít do zápasu. Ostatní naši borci ještě potřebují potrénovat, nechceme je nyní hnát do střetů za každou cenu,“ vysvětlil kouč s jedním dovětkem. „Loni jsme Hanácký hodový box udělali ve spolupráci s městem na nádvoří prostějovského zámku. Tam však aktuálně probíhá výstava bonsají, proto se akce letos uskuteční normálně v sokolovně. Uvidíme, co za rok.“

EXTRALIGA PROTI PLZNI
Minulou sezónu nejvyšší týmové soutěže v tuzemsku boxeři BC DTJ Prostějov vynechali, ovšem teď se do ní coby mistři České republiky z roku 2018 opět vrací. A zahajovací mač extraligy družstev mužů ČR 2019/2020 vybojují v domácím prostředí sokolovny na Skálově náměstí. Protivníkem je AtomGym Plzeň, bitva 1. kola propukne v neděli 15. září od 10.00 hodin.
„Rozhodli jsme se do extraligy znovu přihlásit, i když ta soutěž z našeho pohledu pořád není zdaleka optimální. Leccos dokládá už sám fakt, že má zase jen čtyři účastníky, což je hrozně málo. Kromě nás a Plzně je to ještě Děčín s Ústím nad Labem,“ prozradil Novotný.
Původní termín střetnutí se Západočechy zněl 6. října. „Ale poprosili jsme soupeře, jestli by přistoupil na změnu v zájmu přesunu na místní hodovou neděli. Plzeňští nám vyhověli a za to jim patří díky,“ ocenil někdejší špičkový rohovník sympatické gesto nadcházejícího soka.
Zajímavou novinkou v extraligových pravidlech je možnost nastoupení profesionálů. „My určitě preferujeme amatéry, navíc kluky z Moravy. Může se však stát – zvláště v některých váhových kategoriích – že amatérských borců je k dispozici málo. A v takovém případě někdy profíka i my nasadíme. Bude záležet taky na oboustranném zájmu,“ odtušil Novotný.
Předběžnou sestavu pro tuto neděli stanovil následně: do 60 kg Hamo Aperjan, do 64 kg Lukáš Dekýš, do 69 kg Patrik Baláž, do 72 kg Jan Polák, do 75 kg Denis Farkaš, do 81 kg Jan Mužík, do 91 kg Pavel Ján, nad 91 kg Michal Zezulka.
„Uvidíme, jestli všichni kluci zůstanou zdraví. Pokud ano, půjdeme, myslím, na Plzeň v hodně dobrém složení,“ vyzdvihl trenér détéjéčka předpokládanou sílu mančaftu.
Nad Hanáckým hodovým boxem 2019 i extraligovým zápasem BC DTJ versus AtomGym převzal osobní záštitu primátor statutárního města Prostějov František Jura. „Chceme moc poděkovat jak právě městu, tak Olomouckému kraji i veškerým dalším partnerům za podporu našeho klubu a všech aktivit i projektů, které děláme. Zároveň srdečně zveme boxerské fandy a příznivce na obě nejbližší akce. Věřím, že nabídnou kvalitní bojový sport a společně si to užijeme,“ uzavřel Petr Novotný. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...