Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Před rokem uspořádal boxerský oddíl BC DTJ Prostějov mistrovství republiky školní mládeže 2018, jež skončilo velkým výsledkovým i organizačním úspěchem. Letos se Hanáci pro změnu ujali národního šampionátu kadetů a kadetek 2019, který proběhl od pátku 26. do neděle 28. dubna opět v prostějovském Společenském domě. A se srovnatelně skvělým vyzněním, zase to byla domácí paráda!

Odstartovala ji hned v úvodním dnu akce Pavlína Jančiová suverénním ziskem titulu. „V její váhové kategorii do 60 kilogramů původně byly tři holky, ale jedna nenavážila, proto zbyly jen dvě. Tím pádem šly rovnou na finále a v něm si Pavla při své premiéře na republice dokázala kvalitním výkonem poradit s Eliškou Bursovou z Bursa Gymu, což je mnohem zkušenější kickboxerka. Využila výškové převahy i chyb soupeřky, která si sama chodila pro rány, a zaslouženě dosáhla na zlato,“ radoval se hlavní trenér mládeže BC DTJ Martin Klíč.
Stejně maximální měrou jej potěšil Filip Jílek, nejlepší ve váze do 54 kg. „Oproti loňsku shazoval níž, a coby nejvýše nasazený borec měl ve čtvrtfinále volný los. Hned o kolo dál pak přišlo předčasné finále s ostravským Janem Kročilem, což je hodně šikovný kluk, nebezpečný. Filip však semifinále zvládl na jedničku a bez větších problémů si v závěrečném utkání proti Jiřímu Fuxovi z Poděbrad došel pro titul, jeho vítězství po dvou střetnutích na body bylo naprosto přesvědčivé,“ ocenil Klíč.
Chválit mohl rovněž Viktora Raškovského za stříbro ve váhové kategorii do 63 kilogramů. „Viktor měl nejtěžší cestu z našich zástupců. Musel začít už ve čtvrtfinále, kde spolehlivě vybodoval Jakuba Rajta z Opavy. Následně ho čekalo nesmírně těžké semifinále, neboť tam narazil na zkušeného Martina Baloga z Lipníku nad Bečvou, trojnásobného mistra ČR a účastníka mistrovství Evropy. Přesto ho dokázal zdolat, využít soupeřovy slabší formy po zdravotních problémech. Šel od začátku tvrdě do něj, zasypal ho ranami a ve druhém kole vyhrál r.s.c. Velká škoda pak byla finále, protože v něm šel proti papírově slabšímu Davidu Daducovi z Duchcova. Bohužel dobrý začátek zrušila jedna povedená rána soupeře, po níž šel Viktor k zemi, a ačkoliv chtěl dál pokračovat, rozhodčí zápas správně ukončil r.s.c. v prvním kole. I druhé místo je ale při premiéře na šampionátu výborné,“ nesmutnil Klíč.
Stoprocentní medailovou výtěžnost svých svěřenců mohl právem oslavit. Stejně jako fakt, že celé třídenní klání organizačně klapalo od startu až do finiše. „Veškeré přípravy jsme dělali ve třech čtyřech lidech, během vlastního mistrovství samozřejmě pomáhali naši mladí sportovci, jejich rodiče i další členové oddílu. K tomu okolo ringu perfektně fungovala parta špičkových odborníků na boxerské zázemí od rozhodčích přes lékaře, časoměřiče a spíkra až po machry na ozvučení, osvětlení i elektronické zabezpečení. Všichni účastníci nás chválili za dobře odvedenou práci, což je ta největší odměna,“ zdůraznil viditelně unavený Klíč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...