Dobré ráno, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na podzim z rozumných důvodů nevstoupili do strádající extraligy družstev ČR 2018/2019, ale bez týmové soutěže boxeři BC DTJ Prostějov dlouho nezůstali. Již koncem tohoto týdne totiž odstartují pod hlavičkou Jihomoravské oblasti do Moravskoslezské ligy mužů 2019!

„Nejde o úplně novou soutěž, premiérově se za účasti Opavy, polských Gliwic a právě Jihomoravské oblasti uskutečnila už loni. Teď má stejné obsazení s tím rozdílem, že výběr Jihomoravské oblasti jsme si pod sebe celkově vzali my z DTJ Prostějov,“ prozradil Večerníku šéf a hlavní trenér BC Petr Novotný.

Prostějovský box se vrací na soutěžní scénu. Moravskoslezská liga se boxuje v šesti mužských váhových kategoriích do 64, 69, 75, 81, 91 a nad 91 kilogramů. „K tomu jsou součástí každého vzájemného utkání ještě čtyři doplňkové kategorie mimo konečný výsledek, dvě dorostenecké plus dvě ženské. Cílem je, aby si vždycky dobře zabojovalo v kvalitních zápasech co nejvíc vyznavačů boxu různého věku i obou pohlaví,“ upřesnil Petr Novotný, lodivod BC DTJ Prostějov.
Za místní rohovnický klub by se měl díky účasti v Moravskoslezské lize pravidelně dostávat do akce nejen talentovaný devatenáctiletý muž Pavel Ján. „Na podzim získal stříbro na mistrovství republiky a klidně mohl vyhrát, potom ho vzali do české reprezentace, absolvoval některá soustředění i duel v Maďarsku. S tamním borcem po slušném výkonu prohrál na body, sbírá cenné zkušenosti. A především tvrdě maká, protože jej box baví a chce se zlepšovat. Snažíme se mu v rámci možností vytvářet co nejlepší podmínky,“ prozradil Novotný.
Kromě Jána dostanou při střetnutích MSL prostor také někteří mládežníci a děvčata DTJ, vstupní bitva přijde už o nejbližším víkendu. „Soutěž zahájíme v sobotu 2. března, kdy jedeme do Polska. V Gliwicích nás čeká určitě výborný zápas, všichni se moc těšíme,“ řekl s úsměvem předseda i kouč hanáckého oddílu v jedné osobě.
Po polském výjezdu budou následovat další akce: 8. až 10. března MČR školní mládeže v Českých Budějovicích, 12. až 14. dubna MČR juniorů v Těmicích. A krátce po Velikonocích domácí vrchol – mistrovství republiky kadetů a kadetek. Tenhle šampionát uspořádá BC DTJ Prostějov v místním kulturním a společenském centru v termínu 26. až 28. dubna. „Po loňském úspěchu republiky školní mládeže u nás jsme chtěli zorganizovat jiný podobně významný turnaj, což se získáním kadetského MČR podařilo. A znova uděláme všichni z našeho klubu maximum, aby se i tohle klání povedlo na co nejvyšší úrovni po veškerých stránkách,“ ujistil Novotný.
Na každém ze zmíněných mládežnických přeborů bude mít détéjéčko své početné zastoupení šikovných nadějí, jež na sobě v BC systematicky pracují v rámci dlouhodobé přípravy pod vedením šéftrenéra mládeže Martina Klíče + jeho kolegů. „O naše mladé se starají perfektně, Marťa k tomu ještě dělá šéfa Jihomoravské oblasti a dokonce je ve výkonném výboru České boxerské asociace,“ ocenil Novotný přínos parťáka Klíče.
V rámci mistrovství kadetů a kadetek se navíc v sobotu 27. dubna večer uskuteční zápas druhého kola Moravskoslezské ligy 2018/2019 mezi družstvy JM oblast a Opava. „Loni se nám tenhle model osvědčil, když závěrečné utkání extraligy proti Ústí nad Labem mělo skvělou atmosféru i krásné vyznění. Proto bychom rádi něco podobného zopakovali.“
Zapomenout se nesmí ještě na pravidelné objíždění turnajů oblastní soutěže, vyrážení na další jednorázové akce (i zahraniční) a ve druhé polovině roku pořádání dvou podniků v domácím prostředí. „Zase zorganizujeme Hanácký hodový box i Mistrovství republiky policistů. Prostějovský box tedy rozhodně nespí ani nezahálí, naopak se dál snažíme,“ uzavřel s úsměvem Petr Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...