Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předminulý pátek 12. října proběhl v tělocvičně BC DTJ Prostějov v Krasické ulici premiérový ročník boxerského turnaje policistů, jenž se konal coby neoficiální mistrovství republiky 2018 určené pro členy policejních složek a civilní zaměstnance Ministerstva vnitra ČR. Akci společně zorganizovaly oddíly BC DTJ a Sportovní klub policie Moravan Prostějov.

„Kluci z Moravanu přišli s nápadem, jestli by policisté z celé České republiky aktivně provozující box nemohli zabojovat v rámci svého vlastního turnaje. Na základě toho vzniklo klání, které bych nazval pilotním projektem s možným pokračováním do budoucna. Snad se nám podaří založit novou tradici,“ řekl Večerníku ředitel turnaje Petr Novotný, jinak i šéf DTJ.
Přihlásilo se celkem 36 borců, nakonec jich na Hanou dorazila třicítka. „Chlapy jsme rozdělili do sedmi váhových kategorií: do 71, 75, 81, 86, 91, 95 a nad 95 kilogramů. Podle počtu účastníků v jednotlivých vahách se bojovalo v zápasech na třikrát dvě minuty od čtvrtfinále přes semifinále až po finále, což znamená, že někteří kluci museli během jediného dne absolvovat až tři utkání. V boxu je to nezvyklé i dost drsné, ale na druhou stranu s tím všichni dopředu počítali a mohli se na to připravit,“ přemítal Novotný. Úroveň rohovnických bitev mezi policisty hodnotil kladně. „Většina duelů měla svou kvalitu a probíhala docela vyrovnaně, i když se samozřejmě objevily taky některé jasné zápasy. Včetně několika knokautů, což však k boxu prostě patří. Na to, že šlo v podstatě o nultý ročník, vše dopadlo dobře. A sami aktéři nás při loučení za organizaci chválili, to jsou vždycky pozitivní znamení a nejlepší odměna za přípravy podobných akcí,“ potěšilo Novotného.
„Přestože se jedná o bojový sport, boje proběhly v přátelském duchu a vždy čistě a v rámci zásad fair play. Potěšující skutečností je také fakt, že nedošlo k žádnému závažnějšímu zranění. Přítomný lékař musel zasahovat jen jednou, naštěstí se nejednalo o zranění vážné,“ prozradil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.
Do Prostějova přijeli bojovníci z celé České republiky. A zřejmě nejúspěšnější výprava na turnaj přijela z Pardubického kraje. Borci tohoto kraje zvítězili hned ve dvou kategoriích (do 95 kg a nad 95 kg). Úspěch vyslanců z východních Čech doplnili i další dva policisté druhými místy (do 71 kg a do 91 kg). Ani sportovci místního krajského ředitelství se mezi svými kolegy neztratili. Bodovali hlavně ve váhové kategorii do 91 kilogramů, kde Petr Štolfa z Přerova obsadil třetí místo a všestranný sportovec Jiří Horký z Olomouce - extraligový boxer i atlet závodící v hodu diskem - se radoval dokonce z vítězství. „Přestože byl turnaj pro sportovce i pořadatele velice náročný, byly k jeho konci slyšet dotazy na další ročník. Z realizačního týmu pak byla k zaslechnutí i odpověď, že pokud to jen trochu půjde, druhý ročník se určitě uskuteční,“ prozradil Kořínek.
„Účast mohla být určitě větší, ale ne úplně ke všem se informace o konání tohoto neoficiálního šampionátu dostala. Letos jsme to zatím zkoušeli a sami víme, že do příštích let je rozhodně co zlepšovat. Ale na rozjezd to myslím nebylo špatné, celý pořadatelský tým lidí z SKP Moravan a BC DTJ zaslouží za odvahu jít do takového nového projektu pochvalu i ocenění. A moc děkujeme za podporu všem partnerům,“ zdůraznil Petr Novotný.
Záštitu nad turnajem převzal ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Tomáš Landsfeld, který se zúčastnil i jeho zahájení, a Sportovní komise města Prostějova, za niž předával ceny medailistům v jednotlivých kategoriích končící předseda Pavel Smetana. Na akci byl přítomen i zástupce vedoucího územního odboru Prostějov, plukovník Tomáš Adam.

BOX
Neoficiální MČR policistů 2018 (Prostějov)

Do 71 kg: 1. Pavel Mozga (Kroměříž), 2. Roman Gusty (Pardubice), 3. Marek Řepa (Praha).
Do 75 kg: 1. Josef Albrecht (Policejní prezidium ČR), 2. František Klabík (Praha), 3. Filip Mácha (Brandýs nad Labem).
Do 81 kg: 1. Jan Mužík (Ostrava), 2. Michal Castrillo (Praha), 3. Mario Kalina (Ostrava).
Do 86 kg: 1. Bohumil Kaláb (Ostrava), 2. Michal Brož (Vratimov), 3. Tomáš Trávníček (Vyškov).
Do 91 kg: 1. Jiří Horký (Olomouc), 2. Adam Knajbl (Pardubice), 3. Petr Štolfa (Přerov).
Do 95 kg: 1. Adam Audy (Pardubice), 2. Luboš Lacina (Nové Strašecí).
Nad 95 kg: 1. Zdeněk Roubíček (Praha), 2. Petr Kovařík (Brno), 3. Martin Štorch (Praha).


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...