Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Příznivci rohovnického sportu z našeho regionu se mohou těšit na jednu velmi zajímavou i lákavou akci. Kdy? Už nejbližší sobotu 15. září od pozdního dopoledne až do večera. Na nádvoří prostějovského zámku (Pernštýnské náměstí 8) se totiž v tento den koná Hanácké hodové box 2018. V 10:30 hodin jej odstartuje 1. kolo oblastní soutěže Jihomoravské oblasti 2018/19 v kategoriích mládeže, žen i mužů. A od 18:00 hodin přijde na řadu zlatý hřeb boxerského dne: mezistátní přátelské utkání žen BC DTJ Prostějov a BC Ružinov versus Boxe Chieri Italia!

„Loni jsme zorganizovali první ročník téhle akce, teď přichází ročník druhý. Stejně jako před rokem zabere většinu času oblastní soutěž, tehdy jsme na ni večer navázali tréninkovými duely našich oddílových mužů. Tentokrát dostanou pro změnu šanci holky, aby ukázaly, že to v ringu taky umí,“ řekl Večerníku coby mediálnímu partnerovi klání Petr Novotný, šéf pořádajícího klubu i celého DTJ Prostějov.
Dohodnout přátelák mezinárodního dosahu s účastí českých (přesněji řečeno moravských), slovenských a italských boxerek se podařilo zejména šéftrenérovi mládeže BC Martinu Klíčovi. „Na červnovém turnaji v Německu se Marťa seznámil s italskou výpravou a navázané přátelství vedlo k dohodě o současném střetnutí. Věřím, že to pro děvčata bude velice přínosná konfrontace a pro lidi přitažlivá podívaná,“ nadhodil Novotný.
Za společný výběr détéjéčka a bratislavského Ružinova nastoupí dvě domácí bojovnice Magdalena Vrbová a Michaela Brančíková, několik vyslankyň slovenského oddílu plus na doplnění členky jiných klubů z Moravy. „Družstvo dal dohromady Martin, protože má i z pozice jednoho z trenérů reprezentace ČR výborné kontakty. Moc dobře se zná i s holkami z BC Ružinov, což jsou pro změnu reprezentantky Slovenska. Na zápasy proti Italkám jsem sám dost zvědavý,“ pousmál se Novotný. Fanoušky ale zve nejen na tento večerní bonbónek, nýbrž i na předchozí maratón soubojů v rámci oblastní soutěže. „Nastoupí proti sobě okolo čtyřiceti dvojic všeho věku, přičemž my bychom měli mít hned čtrnáctičlenné zastoupení. Své duely absolvují Barbora Mahrová, Pavlína Jančiová, Dorian Kropok, Adam Uhlík, Filip Jílek, Markus Šandor, Miroslav Šandor, Vlastimil Demeter, Viktor Raškovský, Adam Richter, Nikolas Dzurnyak, Tomáš Ivachov, Pavel Zajíc a Daniel Salay,“ prozradil Novotný.
Nadmíru originální je pak místo konání celého Hanáckého hodového boxu 2018. „Na nádvoří prostějovského zámku postavíme ring, kde se uskuteční úplně všechna utkání. Pochopitelně jen za příznivého počasí, v opačném případě obě navazující akce proběhnou v nedaleké sokolovně na Skálově náměstí. Tam každopádně bude veškeré zázemí pro účastníky, hlavně musíme vhodně vymyslet přesuny aktérů jednotlivých střetnutí právě ze sokolovny do ringu, aby nedocházelo k větším časovým prodlevám nebo jiným problémům,“ zamyslel se hlavní organizátor nad logistickým úkolem.
„Každopádně se snažíme opět přijít s něčím novým tím, že vytáhneme box z tělocvičny ven pod širé nebe. Podstatné teď je, aby vyšlo zmíněné počasí. Pokud ano, věřím, že vzhledem k termínu souběžných hodů by cestu za boxem na nádvoří zámku mohla najít spousta diváků, kterým se pokusíme připravit co nejlepší zážitek,“ zdůraznil Petr Novotný s poděkováním městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem ostatním partnerům za podporu.
O významu sobotního podniku v tradičním bojovém sportu svědčí, že záštitu nad 2. ročníkem Hanáckého hodového boxu převzali prostějovská primátorka Alena Rašková a náměstek krajského hejtmana František Jura. 

37 box

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...